Mi Abonyunk - A rendezvényszervező szakma szépségei
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2023.02.15. 09:41

Sokan irigylik a rendezvényszervezőket, azt gondolják, csodás életük van. Pedig nem igazán könnyű munkát végeznek ezek az emberek, hiszen reggeltől sokszor hajnalig kell talpon lenniük, és nagy felelősség nyomja a vállukat, de ők azt állítják: mégis megéri. Hogy miért olyan szép ez a hivatás, kiderül írásunkból.


Mit csinál egy rendezvényszervező?

 

A rendezvényszervezők látványos munkát végeznek - már amit mi a felszínen látunk: nívós koncertek, termékbemutatók, előadások létrehozását végzik, de ezenkívül sok más teendőjük is van. Sokszor éjszakába nyúlóan adminisztrálnak vagy egész nap megfelelő helyszín után kutatnak.

 

Aki érdeklődik e szakma iránt, jó, ha elvégez egy hasznos képzést, ahol sok gyakorlati ismeretet is szerezhet. A MOE Rendezvényakadémia által indított rendezvényszervezés kurzus pont ilyen, ráadásul ezt online indítják, így nem kell utazgatni, szállást szerezni a tanítási időszak alatt.

 

Ezen a tanfolyamon minden lényeges dologra kitérnek, ami ahhoz kell, hogy valakiből sikeres rendezvényszervező váljon. Az elméleti tananyagok között a rendezvénytechnikával, dekorációval, ajánlatkészítéssel, rendezvényi étkeztetéssel is találkozhatunk, ám a képzés alatt akár a gyakorlatban is kipróbálhatjuk magunkat.

 

Kell is ez, hiszen ilyenkor lehet eldönteni, valóban nekünk való-e ez a szakma. Mert aki belát a kulisszák mögé, már sokszor másképp gondolkodik arról, valóban olyan jó dolog-e rendezvényszervezőnek lenni.

 

Néhány negatívum

 

Mint mindenhol, itt is vannak természetesen negatívumok, de aki elég elszánt, ezeket a kihívásokat fejlődési lehetőségnek tekinti. Az egyik legnehezebb dolog ebben a szakmában, hogy mindig elérhetőnek kell lenni. Nem lehet sosem kikapcsolva a telefonunk, nem ülhetünk be egy mozifilmre a családunkkal, és sajnos lehet, hogy pont a szezon közepén kell műsort szerveznünk, így nyaralni sem biztos, hogy eljutunk.

 

A másik dolog, ami nagy nehézséget szokott okozni a kezdőknek, hogy rugalmasnak kell lenni. Nem szabad ragaszkodni semelyik elképzelésünkhöz, mindig nyitottan kell fogadni az ügyfél javaslatait. Lehet, hogy néha lehetetlennek tűnik majd teljesíteni a kéréseket, de meg kell próbálni!

 

Ehhez leginkább az kell, hogy széles kapcsolatrendszerrel rendelkezzünk. Akárhova is megyünk, mindig legyen nálunk névjegykártya, amit bátran osztogassunk, és mindig kérjünk mi magunk is elérhetőséget másoktól a későbbi együttműködés reményében.

 

Amiért mégis jó rendezvényszervezőnek lenni

 

A fárasztó tevékenységek, a rengeteg utazás és a sokszor hónapokon át tartó stressz ellenére mégis vannak olyan rendezvényszervezők, akik nem cserélnének senkivel. Igaz, hogy ez nem egy olyan munka, amit 8 és 16 óra között kell végezni egy irodában ülve, de nagyszerű lehetőségeket tartogat minden egyes nap.

 

Ha valaki kellően innovatív és rugalmas, szereti a pörgést és vannak kreatív ötletei, bátran vágjon bele egy tanfolyam elvégzésébe, utána pedig valósítsa meg az álmát, mert itt valóban mindent el lehet érni!
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Milyen az igazán jó masszázsmedence?

Mikor érdemes a matracot tisztítani és mikor jobb már lecserélni?

Hogyan találjuk meg a legolcsóbb repjegyeket?

Egy izgalmas szerkezet, amely sok előnyt kínál

Amit tudni érdemes a turbómaróról és a rotormaróról

Életmódváltás egyszerűen

Milyen ruhákra lesz szükség horgászathoz?

Tegyük komfortosabbá a kertünket árnyékolókkal!

Mikor és miért lehet jó a közösen megélt öröm?

Az online közműátírás menete, ha azt a régi szerződő kezdeményezi

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok