Mi Abonyunk - A pihentető alvás záloga a megfelelő matrac
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2023.02.14. 15:58

A nyugodt alvás záloga a megfelelő fekhely megléte. Az alvás ideje alatt testünk regenerálódik, így elengedhetetlen a megfelelő támogatás és kényelem. A komforthab matracok ezen igényeket tökéletesen kielégítik.

 

Alvás közben testünk hormonokat termel, sejtjeink megújulnak. Így az alvás hossza és minősége befolyásolja közérzetünket, hiánya pedig egészségünk romlásához is vezethet. Ahhoz, hogy megtaláljuk az alvásunkhoz tökéletes ágybetétet, adunk némi információt a komforthab matracokról.

 

Matracválasztás

 

Nem vagyunk egyformák, mindenki igénye változó, így van, aki a matracok közül a puhább szivaccsal készült modellre esküszik, mások pedig a keményebb rugós változatú ágyon alszanak úgy, mint a tej.

 

Éppen ezért a bútoráruházak, mint például a mömax matrackínálatába nemcsak komforthab matracok kerültek, hanem a hideghab és táskarugós variációk is megtalálhatóak. A komforthab matracok különböző keménységi fokozatokkal rendelkeznek, melyek magjának tömörsége is változó. Nézzük, miért fontos a megfelelő matrac kiválasztása.

 

Az alvás fontossága

 

A legtöbb felnőtt számára a napi 7-9 óra alvás az ideális. Ezen időszak alatt tud a szervezetünk megfelelően regenerálódni. Azonban nemcsak az alvás időtartama, hanem annak minősége is fontos. Legalább 90 percnyi mélyalvás tudja igazán kipihentté tenni szervezetünket.

 

A kevés és rossz minőségű alvás miatt számtalan problémával szembesülhetünk. Romlik a memóriánk, a koncentrációképességünk és a reakcióidőnk. Ez nemcsak munkavégzésünkre lesz kihatással, hanem mindennapi életünkre egyaránt. Az alvás fontosságát jelzi, hogy hiánya számos egészségügyi problémához vezethet, ilyen többek között a szívbetegségek kialakulása, cukorbetegség, elhízás, depresszió. Az alvás minőségére hatással lehetnek bizonyos tényezők, így a külső zajok, fényhatások és a nem megfelelő fekhely.


A komforthab matracok tulajdonságai

 

A technológiai fejlődés a matracok terén is megmutatkozik, mivel a régebbi típusú memóriahabos vagy komforthab matracok sokkal süppedősebbek, puhábbak voltak, mint a jelenlegi modellek többsége. Napjainkban már testre szabott támogatást nyújtanak a komforthab matracok, képesek követni a test alakját, így alvás közben a gerinc helyes pózban marad, testsúlyunk pontosan eloszlik. A matrac kiválasztásánál fontos szempont a komforthab magjának tömörsége, mivel ez biztosítja, hogy hosszú ideig egyenletes minőségű és tartású maradjon a fekhelyünk.

 

A komforthab matracon történő alvással véget érhet a derékfájás, miután a nyomáspontokat kiküszöbölve, az alvás közben forgolódó testünk súlya sosem egy pontra fog összpontosulni. A matrac légáteresztő képességének hatására jól átszellőzik, ezáltal képes megtartani a testünk hőjét, azonban verejtékezés nélkül.

 

Összefoglalva, a komforthab matracok számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek segítik a nyugodt alvást, mely a pihenés szempontjából nélkülözhetetlen.
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Miért olyan népszerűek a napelemes lámpák?

Virágcsokor küldése anyák napjára is

Milyen az igazán jó masszázsmedence?

Mikor érdemes a matracot tisztítani és mikor jobb már lecserélni?

Hogyan találjuk meg a legolcsóbb repjegyeket?

Így indult útjára a nagynevű márka

Mikor jó döntés az üveggyapot szigetelés?

Életmódváltás egyszerűen

Milyen ruhákra lesz szükség horgászathoz?

Tegyük komfortosabbá a kertünket árnyékolókkal!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok