Mi Abonyunk - Mi az eredményes pontyhorgászat titka nagy kiterjedésű vizeken?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.12.11. 14:17

Miben rejlik az eredményesség kulcsa, hogyha nagy kiterjedésű vizeken a pontyhorgászat hatékony megvalósítása a cél? Hogyan és miként célszerű előkészülni egy-egy ilyen típusú pecához?


A cikkben ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk majd kiemelten. Remélhetőleg kapóra jönnek majd a most következő tanácsok azoknak a horgászoknak, akik a közeljövőben indulnak el pontosan ilyen típusú vizekre.


Nagyobb kiterjedésű vizeken a sikeres pontyhorgászat első feladata a legfontosabb


Bármennyire furcsának is tűnhet a dolog, de a legelső kulcsfontosságú feladat a pontyok megtalálása. Amely a nagy kiterjedésű vizeken sokkal komplexebb kihívás, mint azt sokan talán elsőre feltételeznék.


Nagyon nem mindegy tehát, hogy mondjuk a Fishinda webshop etetőinek egy-egy típusát a vízterület melyik helyeire sikerül bejuttatni. Külön bonyolítja a dolgot, ha a vízmélység is extrémebb a megszokottnál.


Hogyan lehet mégis megtalálni a halat ezeken a vizeken? Ki kell tudakolni, hogy a vízterület mely pontjain milyen mélység, illetve mederviszonyok jellemzőek. Majd ezt össze kell vetni az aktuális évszakkal, időjárással és fronthatással, hogy ehhez mérten legyen kidolgozva a peca stratégiája.


Nem feltétlenül az első órában kell számítani az átütő sikerre


Pláne akkor, ha nem az aprajából szeretnénk fogni, hanem sokkal inkább a testesebb pontyok az első számú céljaink. Türelemre és időre van szükség. Elvégre be kell érnie az etetésnek, másként fogalmazva a halaknak rá kell találniuk a horgász helyünkre.


Számolni kell azzal is, hogy nem feltétlenül az A terv fogja meghozni az élményt. Ennek tudatában akár gondolkodhatunk úgy is, hogy több etetést is kialakítunk a horgász helyünk elérhető közelségében.


Így variálni lehet azt, hogy adott esetben melyik hely fog beindulni. Nem árt persze, ha a messzebb lévő helyek precíz eléréséhez vagy csónak, vagy pedig etetőhajó is rendelkezésre áll. 100 méter felett ugyanis nem egyszerű feladat pontosan dobni.


Érdemes több napos pontyhorgászatra berendezkedni


Elvégre, ahogyan azt már fentebb is írtuk, az etetésnek be kell indulnia, és el kell érni azt, hogy képletesen fogalmazva elkezdje termelni a halat. Onnantól kezdve viszont egymást érhetik a kapások és a nagyobb testű halak.


Számolni érdemes azzal is, hogy a testesebb példányok már sokat látott, óvatos halak. Ezért a megfogásukra gyakran éjszaka van kedvezőbb esély. Ha egy mód van rá, ennek fényében éjszakára is mindenképp érdemes bevetni a felszereléseket.


Nem szabad elfelejteni az etetés ütemét sem. Hiszen az eredményes horgászatnak csakis a megalapozását jelentheti, ha a peca megkezdése előtt etetést alakítunk ki. Ezzel együtt a későbbiek során is kulcsfontosságú a folyamatos ráetetéssel a horgász hely közelében tartani a halakat.
 

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Miért olyan népszerűek a napelemes lámpák?

Virágcsokor küldése anyák napjára is

Milyen az igazán jó masszázsmedence?

Mikor érdemes a matracot tisztítani és mikor jobb már lecserélni?

Hogyan találjuk meg a legolcsóbb repjegyeket?

Így indult útjára a nagynevű márka

Mikor jó döntés az üveggyapot szigetelés?

Életmódváltás egyszerűen

Milyen ruhákra lesz szükség horgászathoz?

Tegyük komfortosabbá a kertünket árnyékolókkal!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok