Mi Abonyunk - Ezek a magán egészségbiztosítás előnyei
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8079, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.10.03. 13:14

 

A mai bizonytalan gazdasági helyzet nem csak hazánkban, hanem globálisan is magával hozta az egészségügyi ellátással kapcsolatos aggodalmakat. A járványhelyzet miatt sokkal nehezebbé vált még az egyszerűbb vizsgálatok elvégzése is az állami szektorban. Ezen kívül a kórházak telítődtek, hiszen nem csak a járvány, de az egyre bizonytalanabb gazdasági helyzet miatt is egyszerűen napról napra kaotikusabb állapotokkal találkozni. Nem ritka, hogy hónapokat kell várni egy alapvető vizsgálat elvégzésére is. A páciensnek pedig pontosan az ideje a legnagyobb kincs, mikor meg akar gyógyulni. Mi a megoldás tehát? Érdemes a magán egészségbiztosítást fontolóra venni.

 

Mivel nézünk szembe magán egészségbiztosítás nélkül?

 

Gondoljunk csak bele, hogy egyik nap még egészségesen sétálunk a gyermekünkkel a városban. Másnaptól viszont már hirtelen nyilalló fájdalom veszi át a könnyed lépteket, és úgy érezzük, hogy nem tudunk gondtalanul sétálni. Ha nincs magán biztosításunk, akkor az első utunk a háziorvos által kijelölt valamely szakorvosi rendelés lesz. Viszont ezek az állami rendelők telítettek. Ha így fáj a lábunk az pedig speciális vizsgálatot kíván. Hónapokat kell sokszor várni egy-egy vizsgálatra, azonban ezt nem biztos, hogy komolyabb egészségkárosodás nélkül kibírjuk. Egy ilyen lábfájás lehet egy egyszerű izomprobléma vagy visszér, de akár mélyvénás trombózis is. Az egészségügyi ellátás leterheltsége miatt viszont azonnali megoldást maximum csak akkor fognak számunkra nyújtani, ha a mentő visz be minket… Ezt vélhetően senki sem szeretné megélni. Ha pedig mindez nem lenne elég, az sem garancia, hogy a vizsgálatok alaposak lesznek. Amennyiben mai valóságot szeretnénk látni, és épp nincs kiváló kapcsolunk egy-egy relevánsabb szakrendelővel, akkor hamar szembesülnünk kell a realitásokkal – jóformán futószalagon fognak minket megvizsgálni. Ez azt jelenti, hogy nem vesznek észre minden részletet, és bizony lehet nem is a megfelelő kezelést fogjuk kapni majd. Ha magán egészségbiztosítással rendelkezünk, akkor viszont elkerülhetjük azokat a kellemetlenségeket, amelyek az állami biztosítás esetében mindennaposak.

 

Magán egészségbiztosítás – mitől másabb, mint az állami?

 

A magán egészségbiztosításnak több előnye is van. Sőt, azt is bátran kijelenthetjük, hogy sokak számára kizárólag csak előnyei vannak. A magán egészségbiztosítás megkötésekor pedig lehetőségünk akad kitérni a rendszeres vérvizsgálatot vagy speciális étkezést igénylő betegségek biztosítására is. Ebből adódóan kifejezetten előnyös azok számára a magán egészségbiztosítás, akik rendszeresen kezelést igényelnek, illetve valóban törődnek az egészségükkel. Mit is jelent ez pontosan? Ha például valamilyen elváltozást vagy más egyéb problémát tapasztalunk, akkor igénybe vesszük az adott szakorvosi ellátást. Amennyiben magán egészségbiztosítással rendelkezünk, ezt nem csupán a legjobb orvosokkal kezelnek majd bennünket, de nincs sorban állás és több hónapos várólista sem. Nem kell többet amiatt aggódnunk, hogy mire sorra kerülnénk tovább súlyosbodik az állapotunk. Ezen kívül modern rendelők és kellemes környezet várja a magán egészségbiztosítással rendelkezőket, hiszen a biztosítást olyan magánrendelőkben lehet igénybe venni, amelyek a legmagasabb szintű felszereltséggel rendelkeznek. Ebből adódóan a biztosításunk még olyan vizsgálatokat is fedez, amelyeket lehet egy állami kórházban nem is tudnának elvégezni. Az állami szférában ráadásul igencsak gyakori probléma a hálapénz kérdése. Sokszor nem is tudja az ember mit tegyen, hiszen hálapénzt elvárni nem csupán illegális, de valljuk be: elég etikátlan is. Sajnos viszont az államilag biztosítottak esetében még így sem ritka eset, hogy bizonyos vizsgálatokat csak akkor végeznek el elég alaposan a szakorvosok, ha hálapénzt adnak nekik. A magán egészségbiztosítással rendelkezőknek viszont soha nem lesz ilyen problémája. Ők sokkal gyorsabban kapják meg a legmagasabb szintű ellátást, és nem kell hasonló morális dilemmákat átélniük. Ebből adódóan nyugodtan kijelenthető, hogy a magán egészségügyi ellátás ma sokkal hatékonyabb, mint ahogy jelenleg az állami. Ezen kívül itt valóban oda is figyelnek ránk. Másik gyakori probléma egy állami vizsgálóban a már említett „futószalagon gyógyítás”. Ez nem feltétlen az ottani orvosok hibája. Egyszerűen annyi a páciens, hogy nincs idő az alaposabb utánajárásra. A magán biztosítottak esetében viszont ez nem történik meg, olyan orvosok foglalkoznak a problémánkkal, akiknek van idejük és eszközük megtalálni, valamint megoldani a problémát. De mit ad nekünk ez a biztosítás még?

 

A magán egészségbiztosítás legnagyobb előnyei

 

Biztosítottként több, mint harminc szakrendelés áll rendelkezésre, hogy feltárják a problémánkat. Ezen kívül olyan komoly vizsgálatokat is támogat a biztosítás, mint a CT és az MRI, valamint a rákszűrések. A biztosításhoz jár a 24 órás telefonos ügyfélszolgálat is. Nincs sorban állás, nincsenek elhúzódó vizsgálatok és idegőrlő, folyamatos orvoshoz járkálás. Ezen túl a külföldi kezelést is támogatja a magán biztosítás. Azonban, ami ennél is fontosabb: nem leszünk többé „húsdarabok egy futószalagon”, ahol csak gyorsan felírnak két pirulát és mehetünk az utunkra. Alapos kivizsgálást kapunk, odafigyelést és modern gyógyítást. Mindezt pedig havonta akár egy éttermi vacsora áráért is megkaphatjuk. Tehát kétségkívül valóban megéri magán egészségbiztosítást kötni. Főleg azok számára, akik tényleg szeretnének odafigyelni az egészségükre. Persze itt is különféle összegekkel számolhatunk. Ezek ugyanis függnek az életvitelünktől, a korunktól és persze az egészségi állapotunktól is. Összességében véve viszont mindenkinek megéri, aki tudja, hogy szüksége lehet a jövőben ezekre a szolgáltatásokra. Rengeteg kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat, és valóban elejét vehetjük a különféle betegségek súlyosbodásának. Ha tehát alaposan mérlegeljük a magán egészségbiztosítás előnyeit, magunk is hamar rá fogunk majd jönni, hogy valóban megéri.  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Az online közműátírás menete, ha azt a régi szerződő kezdeményezi

Csodadiéták helyett az életmódváltásra szavazunk

3 probléma, amin segíthet egy jó hajkondicionáló

A legfontosabb kérdések a laminált padló kapcsán

Öltözködési anomáliák, amelyeket mindannyian elkövetünk

Egy jó kárpittisztítóval mindig szépek maradnak a bútoraink!

Munka a mezőgazdaság területén ? Megéri kipróbálni magunkat!

Fedezd fel a társasjáték-kiegészítők színes világát!

Mit jelezhet a ragacsos növény?

Miért fontos a visszwatt védelem a napelemes technológiában?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok