Mi Abonyunk - A makettfestés módjai
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.09.16. 06:48

 

Minden kezdő makettező életében hatalmas dilemma, hogy ecsettel vagy szórópisztollyal érdemes dolgozni. Nem is beszélve a festékek típusairól, melyek útvesztőjében könnyű elveszni. A cikkben néhány támpontot adunk a festési eljárásokról és a festésről!

 

Mire figyeljünk a festés során?

 

Miután sikerült kiválasztani a tökéletes makettet, szintén fontos kérdés, hogy milyen eszközök és alapanyagok válnak szükségessé a színezése során. Makettfestékek bőséges választéka érhető el a Modellfutár oldalán, ahol kellékek és kiegészítők is beszerezhetők a könnyebb munkafolyamat érdekében.

 

Tudjuk jól, hogy a makettek a színek által kelnek életre, vagyis amellett, hogy alapfeltétel a pontos, precíz összeállítás, a festés és az egyedi effektek varázsolják egészen élethűvé.

 

Mivel érdemes kezdeni? Ecsettel vagy szórópisztollyal? Talán még ennél is lényegesebb, hogy a makettezéshez használandó festékek speciálisak, tehát a hagyományos festékek nem lesznek igazán alkalmasak ehhez a feladathoz. Mindenképpen célirányosan kell választani! Különösen, ha a vékony, szép festés a cél.

 

Általában a kezdők az ecsetes móddal ismerkednek meg először, hiszen a szórópisztolyos mégiscsak nagyobb beruházás, másrészt sokszor elsőre kissé riasztó is. Ennek ellenére az ecsetes eljárást könnyen meg lehet unni. A legnehezebb talán az egészben, hogy megtaláljuk a magunk számára legkényelmesebb módot, végső soron a végeredmény számít. Ahogyan haladunk előre a gyakorlásban egyre szebb maketteket szeretnénk létrehozni, és ez így is van rendjén. A folyamatos kísérletezés és fejlődés elengedhetetlen ehhez a hobbihoz!

 

A gyakorlás a kulcs

 

Mielőtt bárki azzal kezd neki ennek a tevékenységnek, hogy elsőre szeretne tökéleteset alkotni, tudnia kell, hogy ehhez idő szükséges. Jó pár makett kelleni fog, mire kitapasztalhatók a mozdulatok, az eljárások és a különféle eszközök, festékek. Rengeteg gyakorlás és türelem az alapja. Félre kell tenni a tökéletességre való törekvést, a kezdetekkor inkább a rutin megszerzésére irányuljon az egész. Minél jobban meg kell ismerni a festékszórós módszert, a makettfestékeketm, valamint az ecsetes módot is.

 

Az alapoknak kell rendben lenniük, és csak azután lehet még valósághűbb példányokat létrehozni. Később már az egyedi hatások megjelenítése is gördülékenyen fog menni.

 

Gyakorláshoz remek például egy tusfürdős flakon is, nem muszáj mindig élesben gyakorolni. Persze nyilvánvaló, hogy a legtöbbet úgy lehet tanulni, ha lépésenként haladunk, és konkrétan maketten dolgozunk.

 

A nagyobb felületekhez a szórópalackos eljárás ajánlott, az aprólékosabb festéshez pedig az ecsetes. Érdemes mindkét módszert kitapasztalni, mivel egy modellen akár mindkét módot is be kell majd vetni. A legszebb hatásokat azonban festékszóró pisztollyal lehet elérni!

 

Milyen kellékekre lesz szükség?

 

Ecsetekre mindenképpen, méghozzá többfélére, valamint festékekre, hígítóra. A legjobb, ha a gyártó saját hígítóját alkalmazzuk. Ezeken kívül a festékpaletták és festékkeverők is lényeges elemek.

 

Ne feledjük: gyakorlás, idő és türelem szükséges!
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Miért olyan népszerűek a napelemes lámpák?

Virágcsokor küldése anyák napjára is

Milyen az igazán jó masszázsmedence?

Mikor érdemes a matracot tisztítani és mikor jobb már lecserélni?

Hogyan találjuk meg a legolcsóbb repjegyeket?

Így indult útjára a nagynevű márka

Mikor jó döntés az üveggyapot szigetelés?

Életmódváltás egyszerűen

Milyen ruhákra lesz szükség horgászathoz?

Tegyük komfortosabbá a kertünket árnyékolókkal!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok