Mi Abonyunk - Néhány fontos szempont a match orsó kereséshez
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8033, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.07.18. 15:28

Ez a cikk leginkább azon horgászok számára jelenthet segítséget, akik épp a match orsó beszerzését fontolgatják. Nekik mutatunk néhány hasznos támpontot, ami nagyban segítheti magát a döntést.


Természetesen gyakorlatias oldalról közelítünk majd a kérdéshez. A cél nem is lehet más, hogy a lehető legpontosabb rálátást sikerüljön biztosítani a kérdésre, ezáltal nyugodtan lehessen rábökni a választott match orsóra.


Érdemes a match horgászbotos pecázás jellegéből kiindulni


Úszós horgászat, viszonylag rövidebb vagy legfeljebb közepes távra, ahol a precizitásnak és a pontos pecának kiemelt szerepe van. Nagyvonalakban így lehet körülírni a match botos módszert, amivel keszegfélékre és pontyokra egyaránt eredményesek lehetünk.


Ebből célszerű tehát kiindulni például a Damil.hu webáruház match orsó kínálatában keresgélve. A legfontosabb, hogy a választott modell kifogástalan összhangban legyen a bottal, hatékonyan segítve a dobásokat és a fárasztást.


Mindez persze önmagában generál néhány olyan sajátosságot, amelyeknek a megléte kulcsfontosságú lehet mind a beszerzésnél, mind pedig a használat keretei között. Úgyhogy ennek fényében mindjárt rá is térünk ezekre a jellemzőkre.


Egy match orsó alapvetően így kell, hogy teljesítsen


Match orsó esetében nem kell, hogy a dob mérete nagy legyen. Mivel rövidebb vagy közepes távra történik a peca, egy 30-as vagy legfeljebb 40-es méret megteszi. Sokkal fontosabb viszont, hogy a szerkezet mennyire kimunkáltan dolgozik.


Az orsóban megtalálható anyagok minősége, a csapágyak száma, valamint az illesztések pontossága egyaránt befolyással lehet arra, hogy az orsó rendszeres használata közben mennyire lesz precíz a zsinór csévélése.


Ezzel együtt a fékrendszernek is kiemelt jelentősége lehet. Egy match orsó esetében ma már sokszor a tűéles a célravezető. Minél könnyebb állítással, hogy a megugró hal kirohanásaira a másodperc törtrésze alatt tudjuk reagálni.


Amit jó lehet még megnézni match orsót keresve


Ugyebár az anyagok, az illesztések nagyban képesek meghatározni, hogy a választott match orsó mégis milyen minőségben fog a rendelkezésünkre állni. Érdemes ezzel együtt gondolni arra is, hogy várhatóan milyen gyakran, és milyen jelleggel fogjuk használni az orsót.


Versenyeken, illetve intenzív pecák alkalmával bizony a szerkezetnek bírnia kell a fokozott terhelést. Ennélfogva még inkább megnő a tartós és megbízható jelleg hozzáadott értéke, vagyis jobban megéri akár többet is invesztálni egy-egy komolyabb modellbe.


Természetesen a gyártó, illetve a márkanév eleve segíthet a választás kérdéseiben. Ha akad olyan gyártó, akinek a termékei már sokszor bizonyítottak nálunk, és nyugodt szívvel támaszkodunk a termékeire, úgy a match orsó választás kapcsán is nyerő választást jelenthet.


 

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ezek a magán egészségbiztosítás előnyei

Medence homokszűrő ? partner a víztisztításban

Mindennapi mozgás elektromos biciklikkel és rollerekkel

Tippek a magasfényű konyhabútor tisztításához

A gin nyomában: hogyan érdemes a fűszeres vizekre evezni?

Költöztetés Budapesten: tervezzünk előre, csomagoljunk időben

Miért szükséges munkavédelmi lábbelit viselni bizonyos munkakörökben?

A makettfestés módjai

Konditerem alapítás könnyedén

Hogyan válassz tudatosan táplálékkiegészítőt?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok