Mi Abonyunk - Az autó szétbontása nélkül is növelhető a teljesítménye
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8033, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.07.18. 15:32

Ha az autó tuningolását valaki mechanikailag hajtja végre, az számos egyéb teendőt von maga után. Példának okáért ha nagyobb motort helyezünk egy kocsiba, akkor értelemszerűen erősebb fékeket is kell beépíteni ahhoz, hogy a nagyobb teljesítménnyel bíró négykerekűt biztonságosan lehessen használni.

 

Persze a dolog itt nem ér véget, hiszen a futóművet is cserélni kell. Erre azért van szükség, mert bár gyorsulni jobban tud egy városi cirkáló egy nagyobb motorral, ugyanakkor a kanyarok bevétele már nem lesz zökkenőmentes. Ilyenkor aztán jönnek a további módosítások, megerősítésre kerül a karosszéria, a sort pedig hosszan lehetne folytatni.

 

Jó megoldás a tuningbox?

 

A tuningbox működése nem túl bonyolult. Be kell kötni a motor, valamint a motortérben lévő jeladó közé. Ez mondhatni megzavarja a jeladó jelét, így a fals jelek a motort nagyobb teljesítményre ösztönzi.

 

A szóban forgó eszköz használatához nem kell autószerelői végzettség, az útmutató alapján bárki be tudja építeni. Finomhangolást azonban nem tesz lehetővé, lévén, hogy csak 1-2 jelet tud átalakítani.

 

Mivel tud többet a klasszikus chiptuning?

Amíg a tuningbox egy nagyon egyszerű megoldás, addig egy magas színvonalon elvégzett chiptuning lényegében egy művészet. A tuning egy angol eredetű szó, jelentése hangolás. Lényegében tehát finomhangolással megváltoztatható a motor karakterisztikája.

 

A chiptuningnak viszont nem érdemes házilag nekilátni. Érdemes szakemberre bízni, aki kellő tapasztalat birtokában szakszerűen el tudja végezni a műveletet.


Így keletkeznek a plusz lóerők

 

Az autógyártók költséghatékonyságra törekszenek, így a motorokat sem hegyezik ki. Megesik, hogy más gyártmányú motorokat ugyanaz a vezérlőprogram kezeli, aminek egyenes következménye, hogy nem képesek elérni a legoptimálisabb hatásfokot. A motorvezérlő egység átprogramozásával azonban lehet ezen az állapoton javítani.

 

Egy jó szakember csak azt követően áll neki az ECU átprogramozásának, hogy egyeztetett a tulajdonossal az igényei kapcsán, valamint felmérte a motor állapotát is. A tuning alkalmával nemcsak 1-1 jel átállítására kerül sor, hanem minden ECU-ból kimenő jelen változtatást eszközölnek. Így érhető el a várva várt teljesítménynövekedés úgy, hogy közben az autó nem szenved el károsodást.

 

Az új beállításokkal nemcsak erősebb lesz az autó ideális esetben, hanem biztonságosabb is. Vészhelyzet esetén ugyanis így hamarabb tudunk gyorsulni, adott esetben kitérni egy közelgő jármű elől. Ezzel együtt a vezetés sokkal élvezetesebb is lesz, ami valljuk be, nem egy utolsó szempont. Plusz pozitívum, hogy optimális esetben még a fogyasztás is csökkenhet.

 

A gyári beállítások visszaállíthatók

 

Ha valaki elégedetlen a chiptuning eredményével, vagy nem azt kapja, amire számított, akkor vissza lehet állítani a gyári állapotot. Ilyenkor vissza kell tölteni az előzetesen lementett eredeti motorvezérlő programot az ECU-ba, és újból az eredeti beállításokkal lehet közlekedni a kocsival.
 

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ezek a magán egészségbiztosítás előnyei

Medence homokszűrő ? partner a víztisztításban

Mindennapi mozgás elektromos biciklikkel és rollerekkel

Tippek a magasfényű konyhabútor tisztításához

A gin nyomában: hogyan érdemes a fűszeres vizekre evezni?

Költöztetés Budapesten: tervezzünk előre, csomagoljunk időben

Miért szükséges munkavédelmi lábbelit viselni bizonyos munkakörökben?

A makettfestés módjai

Konditerem alapítás könnyedén

Hogyan válassz tudatosan táplálékkiegészítőt?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok