Mi Abonyunk - Az utólagos hőszigetelés is megoldható: így érdemes csinálni!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8033, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.07.13. 20:09

Az újabb építésű ingatlanoknál nem kérdés, hogy az épület megfelelő energetikai színvonalához szükséges a minőségi hőszigetelés kivitelezése. De vajon hogyan érdemes egy régebbi épület utólagos szigeteléséhez hozzáfogni?

 

A tető és a padló is számít!

 

Mérjük fel, hogy melyek azok a területek, ahol meg kell valósítani a falak szigetelését! Ez többféle is lehet, nem elég kizárólag a homlokzati felületekben gondolkodni. Tetőtér beépítésénél például gondoskodni kell a gipszkartonból készült rendszerek és a tető közötti hőszigetelésről is. A Hozo hőszigetelés webáruház gipszkarton kiegészítőivel ezt igazán könnyedén megtehetjük.

 

Ha energetikai szempontból közelítjük meg a dolgot, akkor látni fogjuk, hogy a hőveszteség minden felületen megvalósul, nemcsak a külső falakon. Ezért kell gondoskodni a homlokzat mellett a lábazat, a padló, a pince és a tető hőszigeteléséről egyaránt.

 

Az átgondolt megvalósítás, a kivitelezést megelőző alapos tervezés lesz a kulcsa annak, hogy a régebbi épületet is megfelelően modernizáljuk energetikai szempontból is. Ne feledjük, hogy az esztétikai felújítás mellett ez lesz a döntő tényező abból a szempontból, hogy mennyire érezzük magunkat komfortosan otthonunkban.

 

Mi a helyzet lapos tető szigetelése esetén?

 

A lapostető hőszigetelése abból a szempontból nem problémás, hogy többnyire nyugodtan választhatjuk a javasolt vastagságot. Amennyiben az épület maximálisan megengedett magassága miatt ez mégis nehéz, akkor választhatunk olyan szigetelőanyagokat, amelyekkel vékonyabb rétegben is elérjük a kívánt eredményeket.

 

Kevésbé kedvező azonban az a tény, hogy jellemzően a tető teljes rétegrendjét újra kell csinálni ilyenkor, hogy az megfeleljen a szigetelésnek, azaz a párazárás és a csapadék elvezetése is tökéletesen megvalósuljon. Ellenkező esetben sajnos számítani kell arra, hogy maga a hőszigetelés is károsodik, s elveszti a hatékonyságát.

 

A padló szigetelésénél is akadnak problémák

 

Itt azzal tudjuk megnyugtatni a megrendelőket, hogy az akadályok többsége leküzdhető. A kérdés inkább az, hogy milyen költségekkel jár mindez. Amíg egy új épület esetében nyugodtan tervezhetünk a szükséges vastagsággal, úgy a felújítandó ingatlan esetében már számos tényezőre tekintettel kell lennünk. Ilyenek például a nyílászárók, beleértve az ajtókat és az ablakokat egyaránt. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a belmagasság is változni fog a szigetelés hatására.

 

Viszont a legtöbb régi épület esetében vagy teljesen hiányzik, vagy csak nagyon vékony rétegben van szigetelőanyag. Így mindenképpen ezzel a hellyel kell gazdálkodnunk, ami a rendelkezésünkre áll. Szerencsére a korszerű megoldások között akadnak olyan szigetelőanyagok, amelyek vékonyabb kivitelezés esetén is megfelelő, hatékony szigetelést tudnak biztosítani.

 

Mivel a hőszigeteléssel rengeteg előnyre tehetünk szert, mint például a komfortosabb otthon, a havi költségek mérséklése, és az ingatlan értékének növekedése, mindenképpen megéri belevágni a feladatba.
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ezek a magán egészségbiztosítás előnyei

Medence homokszűrő ? partner a víztisztításban

Mindennapi mozgás elektromos biciklikkel és rollerekkel

Tippek a magasfényű konyhabútor tisztításához

A gin nyomában: hogyan érdemes a fűszeres vizekre evezni?

Költöztetés Budapesten: tervezzünk előre, csomagoljunk időben

Miért szükséges munkavédelmi lábbelit viselni bizonyos munkakörökben?

A makettfestés módjai

Konditerem alapítás könnyedén

Hogyan válassz tudatosan táplálékkiegészítőt?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok