Mi Abonyunk - Az utólagos hőszigetelés is megoldható: így érdemes csinálni!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8079, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.07.13. 20:09

Az újabb építésű ingatlanoknál nem kérdés, hogy az épület megfelelő energetikai színvonalához szükséges a minőségi hőszigetelés kivitelezése. De vajon hogyan érdemes egy régebbi épület utólagos szigeteléséhez hozzáfogni?

 

A tető és a padló is számít!

 

Mérjük fel, hogy melyek azok a területek, ahol meg kell valósítani a falak szigetelését! Ez többféle is lehet, nem elég kizárólag a homlokzati felületekben gondolkodni. Tetőtér beépítésénél például gondoskodni kell a gipszkartonból készült rendszerek és a tető közötti hőszigetelésről is. A Hozo hőszigetelés webáruház gipszkarton kiegészítőivel ezt igazán könnyedén megtehetjük.

 

Ha energetikai szempontból közelítjük meg a dolgot, akkor látni fogjuk, hogy a hőveszteség minden felületen megvalósul, nemcsak a külső falakon. Ezért kell gondoskodni a homlokzat mellett a lábazat, a padló, a pince és a tető hőszigeteléséről egyaránt.

 

Az átgondolt megvalósítás, a kivitelezést megelőző alapos tervezés lesz a kulcsa annak, hogy a régebbi épületet is megfelelően modernizáljuk energetikai szempontból is. Ne feledjük, hogy az esztétikai felújítás mellett ez lesz a döntő tényező abból a szempontból, hogy mennyire érezzük magunkat komfortosan otthonunkban.

 

Mi a helyzet lapos tető szigetelése esetén?

 

A lapostető hőszigetelése abból a szempontból nem problémás, hogy többnyire nyugodtan választhatjuk a javasolt vastagságot. Amennyiben az épület maximálisan megengedett magassága miatt ez mégis nehéz, akkor választhatunk olyan szigetelőanyagokat, amelyekkel vékonyabb rétegben is elérjük a kívánt eredményeket.

 

Kevésbé kedvező azonban az a tény, hogy jellemzően a tető teljes rétegrendjét újra kell csinálni ilyenkor, hogy az megfeleljen a szigetelésnek, azaz a párazárás és a csapadék elvezetése is tökéletesen megvalósuljon. Ellenkező esetben sajnos számítani kell arra, hogy maga a hőszigetelés is károsodik, s elveszti a hatékonyságát.

 

A padló szigetelésénél is akadnak problémák

 

Itt azzal tudjuk megnyugtatni a megrendelőket, hogy az akadályok többsége leküzdhető. A kérdés inkább az, hogy milyen költségekkel jár mindez. Amíg egy új épület esetében nyugodtan tervezhetünk a szükséges vastagsággal, úgy a felújítandó ingatlan esetében már számos tényezőre tekintettel kell lennünk. Ilyenek például a nyílászárók, beleértve az ajtókat és az ablakokat egyaránt. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a belmagasság is változni fog a szigetelés hatására.

 

Viszont a legtöbb régi épület esetében vagy teljesen hiányzik, vagy csak nagyon vékony rétegben van szigetelőanyag. Így mindenképpen ezzel a hellyel kell gazdálkodnunk, ami a rendelkezésünkre áll. Szerencsére a korszerű megoldások között akadnak olyan szigetelőanyagok, amelyek vékonyabb kivitelezés esetén is megfelelő, hatékony szigetelést tudnak biztosítani.

 

Mivel a hőszigeteléssel rengeteg előnyre tehetünk szert, mint például a komfortosabb otthon, a havi költségek mérséklése, és az ingatlan értékének növekedése, mindenképpen megéri belevágni a feladatba.
  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Az online közműátírás menete, ha azt a régi szerződő kezdeményezi

Csodadiéták helyett az életmódváltásra szavazunk

3 probléma, amin segíthet egy jó hajkondicionáló

A legfontosabb kérdések a laminált padló kapcsán

Öltözködési anomáliák, amelyeket mindannyian elkövetünk

Egy jó kárpittisztítóval mindig szépek maradnak a bútoraink!

Munka a mezőgazdaság területén ? Megéri kipróbálni magunkat!

Fedezd fel a társasjáték-kiegészítők színes világát!

Mit jelezhet a ragacsos növény?

Miért fontos a visszwatt védelem a napelemes technológiában?

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok