Mi Abonyunk - Ózongenerátor, a fertőtlenítés csúcsa
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8067, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.07.12. 14:23

Hatékonysága a klórnál ötvenszer nagyobb és háromezerszer gyorsabb, gáz halmazállapota segítségével pedig a helyiség legkisebb szegletét is fertőtleníti. Mi ez? A vírusok és baktériumok elleni hatékony fegyver, az ózon.

 

Hírneve nemcsak divathóbortból fakad, ugyanis a vírusokon, baktériumokon gombaspórákon kívül hatékonyan semlegesíti a dohányfüstöt és más kellemetlen szagokat is. A pandémia időszakában a lakások, irodák, wellnessközpontok és járművek belső terének csírátlanításában az Airfresh webshopban is kapható ózongenerátorok megszerezték az első helyet.

 

Mi az ózon?

 

Gyakran mondják vihar előtt, hogy “ózonszag van a levegőben,” ez a gáz ugyanis normál körülmények között villámcsapás hatására keletkezik. A Földünk körüli ózonrétegről is sokat hallunk, sajnálatosan legtöbbször a klímaváltozás kapcsán kerül szóba.

 

Az ózon, aminek képlete O3, egy olyan molekula, ami három oxigénatomot tartalmaz az oxigénnel szemben, míg ez utóbbi csak kettőt. Ez a harmadik oxigénatom adja az ózonnak azt a tulajdonságát, hogy rendkívül reakcióképes, könnyen tapad más molekulákhoz.

 

A vírusok, baktériumok és gombaspórák, akár a penészgomba spóráinak sejthártyájához tapadva azokat megbontja, így semlegesíti. Sikerénk titka, hogy ezek a kártékony molekulák nem tudnak ellene immunitást építeni.

 

Hogyan használja az ózon erejét az ózongenerátor?

 

Az ózongenerátor bármilyen zárt helyiségben használható, persze a megfelelő szabályok betartásával, ugyanis az ózon rendkívül mérgező gáz. Ezért a kezelés idejére élőlény a kezelt területen nem maradhat. A fertőtlenítést követően a reakcióba nem lépett ózon rövid időn belül oxigénné alakul, egy alapos szellőztetés után használhatók a helyiségek.

 

A generátorok működése éppen ezért időzítővel szabályozható, hiszen a berendezések a zárt ajtók mögött végzik a dolgukat. Mi történik egy ilyen készülék belsejében és hogy tisztítja meg a levegőt? Nézzük meg!

 

Először a beáramló levegőből szűri ki a porszemeket, apró bogarakat és polleneket, majd a gép ventilátora tovább keringeti levegőt. A koronakisülési területre érkezett oxigénből a készülék szemmel jól látható mini villámokkal gáz halmazállapotú ózont gerjeszt. Az így keletkezett gáz kiáramlik a környezetbe, ahol reakcióba lép a levegőben lévő káros anyagokkal, majd maximum két óra múlva lebomlik.

 

Az ózon egyéb felhasználási területei

 

Az ózongenerátorral elpusztíthatók a levegőben szálló penészspórák, de hatékony megoldás lehet poratka és ágyi poloska ellen is. Semlegesíti a doh, a penész vagy a dohány szagát, de autók klimatisztítására is használható.

 

A légtisztítók piacán vezető szerepet töltenek be az ózongenerátorok, az Airfresh webshopban lakossági és ipari felhasználásra alkalmas változatait is megtaláljuk. Ha vegyszerek nélkül, környezetbarát módon fertőtlenítenénk, az ózonnal könnyedén megtehetjük!

  

Reklám:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ezért válassz gyerek franciaágyat!

Most van szükség környezetbarát irodai nyomtatóra?

A gyárból az otthonunkba: hogyan készül a műanyag nyílászáró?

Gyémánt eljegyzési gyűrű? Ki is tudna neki ellenállni!

Speciális kutyafekhely az egyedi igényekhez

Építsünk tudatosan LinkedIn-profilt!

Ha a kutyusodnak csirkehús-allergiája van

A powerbank haszna

Tippek, ha ki szeretnénk próbálni a CBD olajat

Itt az ideje plüsstakarókra váltani!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok