Mi Abonyunk - Otthoni barkácsolás - Útmutató egy barkácsgépbolttól
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.06.29. 17:17

Természetes, hogy ha valaki nekilát valamit összerakni otthon, akkor megvan bennünk a félsz, hogy valami nem fog sikerülni, nem úgy, ahogy azt elképzeltük. Egyre többen vannak azonban, akiknek a házi barkácsolás több, mint valami új készítése, hiszen ez kikapcsol, leköt és fejleszt. Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan érdemes belevágni.


Otthoni barkácsolás felsőfokon


Amint nekikezdünk alkotni valamit otthon, az bizonyítja, hogy a hatalmas különbség van a valami megcsináltatása és a saját magunk által elkészített dolgok között. Manapság már olyan munkálatokba is belefoghatunk, amiket a legtöbb esetben egy szakember végez. Nem mindig pénzügyi döntés, hiszen sok mindent megtalálhatunk az interneten és egy-egy apróbb javításhoz nem is kell senkit hívni.

 

Az Emaki barkácsgépbolt szerint azonban több szempontot is érdemes fejben tartani az otthoni barkácsolásnál. Hiába gondoljuk, hogy sokszor a szakember sem végez precíz munkát, vannak olyan dolgok, amiket nem árt rájuk bízni, mielőtt nagyobb lesz a kár, mint a haszon. Persze motiváló lehet, hogy valami újat csinálunk, valamit, amiről azt gondoljuk, hogy nem tudjuk, hogyan működik, mégis meg tudjuk szerelni.


Hogyan álljunk neki barkácsolni?


Tegyük félre az előítéletek, ugyanis a barkácsolás nem feltétlenül egy nehéz dolog. Persze, ha nekilátunk, biztosan aggódunk azon, hogy valami nem sikerül majd. Egy függönyrúd megjavítása, egy régebbi csempe lefestése, esetleg egy csap cseréje nem okozhat problémát senki számára, aki egy kicsit rátermett. Az igények azonban sokkal messzibbre is vihetnek, hiszen sokszor olyan dolgokat is megcsinálunk, amiről azt gondolnánk, hogy nem értünk hozzá.

 

A legtöbben, amint motivációt találunk arra, hogy barkácsoljunk, máris úgy érzi, minden tud. Ez részben így is van, hiszen, ha valamiben elakadunk, akkor egyszerűen beírjuk az internetre és máris megtudhatjuk, hogyan haladjunk tovább. Fontos megjegyezni, hogy egyre több hölgy is nekilát olyan ház körüli barkácsolásnak, amit korábban csak férfiak végeztek el.


Egyszerűbb dolgok, aminek bárki nekiláthat


Talán a legelső, amibe valaki belevág anélkül, hogy értene hozzá, az a falak átfestése. Kezdetnek tökéletes megoldás, hiszen nem igazán igényel tudást, de technikát sem, főként, ha tényleg egy nagyon sima falfelületről van szó. Ennek a legnehezebb része az előkészület, magának a falnak a felkészítése arra, hogy újra lefessük azt. Emellett fontos betartani a száradási időt is, hiszen csak így lehet tökéletesen sima felület.

 

Ha viszont valódi barkácsolásról van szó, akkor a polc vagy egy függönyrúd felhelyezése szintén szóba jöhet, mint kezdés. Mind a kettő megoldás képes egy teljesen új karaktert adni a szobának, lehetővé teszi, hogy megtanuljuk használni a nagyméretű fúrót. Jó gyakorlat tehát, hogy elindítsuk a barkácsoláshoz vezeti utunkat.


Mire figyeljünk a munka során?


Nagyon kezdők számára van pár tanács, amivel ellátnánk őket. Az első és legfontosabb, hogy ne kapkodj, dolgozz óvatosan, legyünk tisztában a használati utasításokkal. Mielőtt belekezdünk valami újba, nem árt felkészíteni magunkat arra, hogy milyen veszélyek fenyegetnek bennünket.

 

Ha olyan munkát végzünk, akkor kapcsoljuk ki az áramot. Minden elektromossággal kapcsolatos barkácsolási feladatot feszültség nélkül kell elvégezni. Nem elég, ha lekapcsoljuk a villanyt, hiszen bárki beléphet a szobába és reflexből felkapcsolhatja azt. Ami pedig még fontosabb, hogy lehetőleg új eszközökkel dolgozzunk. Amennyiben egy-egy szerszám már régi vagy rozsdás, akkor nem érdemes azokat használni, jobb belőlük újat venni.

 

Az otthoni barkácsolás tehát nem egy ördöngősség, azonban nagyon körültekintőnek kell lenni, hiszen bőven akad veszélyforrás egy-egy munka során. Mindig dolgozzunk tiszta szerszámokkal, figyeljünk oda az áramra, egyszerre egy dolgot csináljunk és készüljünk fel mindenből. Egy alaposan tudás nem árt, hiszen így sokkal gyorsabban és hatékonyabban zajlik majd dolog. Legyen szó egy falfestésről, egy polc felhelyezéséről, valami új megalkotásáról, ma már nemcsak a férfiak, hanem bizony a nők is nekilátnak ilyen feladatoknak.
  

Közélet:
Reklám   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok