Mi Abonyunk - Milyen fotóból lesz tökéletes vászonkép?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8084, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.06.14. 12:53

Mutatjuk a kulisszatitkokat, hogyan tudsz akár egy régi, archív felvételből is csodákat varázsolni úgy, hogy az könnyeket csaljon mások szemébe is!

 

A profi fotósok napi szinten használják a képszerkesztő programokat, és valljuk be, már szinte mindannyiunk telefonján ott van egy képjavító funkcióval ellátott alkalmazás. Nem túl bonyolult a használatuk, és egy kis változással hatalmas eredményeket lehet elérni a látványban.

 

A gond ott kezdődik, amikor…

 

Mi lehet a baj egy fotóval? Lehet, hogy nem megfelelő az élessége, esetleg bemozdult valaki rajta, vagy az elrendezés nem jó, az arányokkal van probléma. Az is lehet, hogy nincs elég fény rajta, vagy túl sötét, esetleg a felbontása túl kicsi a nyomtatáshoz. Vörös szem? Igen, ez is megeshet, és jó, ha tudod, hogyan kompenzáld.

 

Az sem ritka, hogy a hátteret eltüntetnéd a képről, mert az zavarja a látványt. Vagy egy másik szűrőt használnál, mert nem tetszik az eredeti képvilág. Ha túl kicsik a képek, akkor a vaszonkep.hu segítségével montázst is létrehozhatsz, és így a kisebb felbontású képek is érvényesülhetnek, ha egy nagy alkotássá válnak. Rengeteg opció van egy kép feljavítására, ezek közül csak párat soroltunk fel a teljesség igénye nélkül.

 

Akár ajándékba is adható

 

Rengeteg olyan ember van, aki a szüleinek, nagyszüleinek szeretne kedveskedni egy régi fotó nyomtatásával. Ezek a felvételek sokszor kis méretűek, esetleg nem a legjobb minőségűek, így gyakran van szükség némi utómunkára. Mivel a legtöbbször a színekkel és az élességgel van probléma, ezeket hasonlóan a mobilos appokhoz, pár kattintással orvosolhatod.

 

Ezen eszközök lehetővé teszik, hogy Te magad tudd feljavítani a saját fotóidat. Úgy, ahogyan te szeretnéd látni. Most mutatjuk, hogyan használhatod például a PixelR programot, amivel egy gyenge fotóból is megfelelő minőségűt varázsolhatsz.

 

A program használata

 

Segítségként a PixelR programot használhatod, amivel megmentheted a kedvenc felvételeidet. A szerkesztés elkezdéséhez mindössze meg kell nyitni a felületet, majd választhatsz kétfajta tervezés között: egyszerű vagy speciális. Lent további lehetőségeket találsz:

 

- Tervezősablon
- Kollázssablon
- Háttéreltávolító
- Szűrők
- Effektek



Világosíthatsz és sötétíthetsz a színeken, megváltoztathatod a kép tónusát, színvilágát, élesíthetsz és tompíthatsz rajta, akár egy profi photoshopban! Mindezt néhány kattintással, pár perc alatt teheted meg. Az egyszerű verziót pár perc alatt megtanulod használni. Profik próbálkozhatnak speciális tervezővel is, ami több funkciót tesz elérhetővé a képek feljavítására.

 

Láthatjuk, hogy ez a képszerkesztő program az egyediség elérése érdekében van, hiszen így egyszerre tudod szerkeszteni a képeidet, nem kell egyenként a telefonodon bajlódni velük, és olyan eredmény érsz el, amilyet szeretnél.