Mi Abonyunk - Jó tanácsok kezdő rollerezőknek
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8031, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.06.14. 12:48

A rollerezés manapság nagy divat. Ezzel a járgánnyal könnyű közlekedni, így nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is egyre népszerűbb eszköz. Néhány fontos szabályt azonban be kell tartani a használat során. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.


A roller teherbírása

 

Az egyik legfontosabb dolog, amikor rollert választunk, hogy megnézzük, mekkora súlyt bír el. A legtöbb roller ugyanis kisgyermekek számára készül, a mozgásfejlesztésben játszik nagy szerepet. Az óvodás, kisiskolás gyerkőcök örömmel használják is, főleg a dizájnos darabokat. Ilyenekből bőven van választék a Baby Lion szakáruházban, ahol Disney mintásakat is találunk a Lionelo 2 kerekű rollerek mellett.

 

A gyerekek számára készült terméket azonban sok esetben a nagyobb testvérek, sőt a szülők is szívesen veszik birtokba. Megtehetik, hiszen a jó minőségű, a szabványoknak megfelelő járművek akár 100 kilogrammig is terhelhetők. A termékleírásban szerepelnie kell, mekkora a maximális súly, amit elbír a járgány, ezt mindig ellenőrizzük vásárláskor!

 

Ha stabil, megbízható rollert választunk, akkor nemcsak a gyerkőc játszhat vele több éven át, hanem néha-néha mi magunk is használhatjuk.

 

Fékezési tudnivalók

 

A roller elsősorban egy fejlesztőjáték, mellyel az óvodás gyerekek mozgáskoordinációját, egyensúlyérzékét, figyelmét lehet javítani. Azonban ma már jóval több ennél! Iskolások, tinik, de akár felnőttek is járnak rollerrel a közutakon.

 

A kétkerekű rollerrel közlekedni pedig nem egyszerű: a szabályokat betartani mindenki számára kötelező. Csak sima, egyenletes és száraz felületen használjuk, ahol nincsenek akadályok. A gyerekek számára szerezzünk be bukósisakot, térdvédőt is a biztonság érdekében.

 

Mivel a roller csak a hátsó kerekénél fékezhető, nagyon észnél kell lennünk, amikor robogunk! A sárvédőként is funkcionáló részt kell megérinteni a lábunkkal, ha fékezni akarunk, de vigyázni kell, nehogy megégessük magunkat közben.

 

A cipőhasználat sem mindegy! Akár gyerekről, akár felnőttről van szó: a zárt sportcipő a legjobb a rollerezéshez. Ügyeljünk arra, hogy a cipőfűző ne akadályozzon a mozgásban, ha megakad valamiben, könnyen balesetet is szenvedhetünk.

 

Egyéb jó tanácsok

 

Az olyan jó minőségű járgányok, mint amilyenek a Baby Lionnál is kaphatók, többféle ellenőrzésen estek át, így biztonságosak. Mégis, bizonyos időközönként érdemes őket átvizsgálni használat előtt: megfelelő-e a csavarozás? Nem koptak-e el a kerekek? Ha igen, cserélni kell, amit a szervizközpontokban meg lehet tenni.

 

Azt is kísérjük figyelemmel, igazodik-e a kormány magassága a használóhoz! Ezt könnyen beállíthatjuk a rögzítőcsavar segítségével.

 

Élvezzük ki a jármű további jó tulajdonságait! Parkoláshoz használjuk a támasztót, szállításkor pedig hajtsuk kompakt méretre a rollert, ha ez lehetséges!

 

Extrém sportokra, ugratásra, trükközésre nem minden kétkerekű roller alkalmas, ezt vegyük figyelembe! Kisgyermekek csak szülői felügyelet mellett rollerezzenek!
 

Közélet:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Strandmozi

Abonyi Vágta

Megjelent!

Milyen fotóból lesz tökéletes vászonkép?

Milyen fejlődésen ment keresztül az elektromos fűtés?

Abonyi Vágta

Hétvégén változik a forgalmi rend!

Otthoni barkácsolás - Útmutató egy barkácsgépbolttól

Lecsaptak a NAV-os kutyák

Pert nyertünk a hazugságok ellen

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok