Mi Abonyunk - Figyeljünk a riasztórendszer és a sziréna akkumulátorára!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8029, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2022.05.13. 14:22

Az ingatlanok védelmének tekintetében különféle megelőző módszereket érdemes bevetni az illetéktelen személyek távol tartása érdekében. Egy jó, azaz kellően magas és strapabíró fizikai kerítés az első és egyik legfontosabb lépés.

 

Érdemes külön figyelmet fordítani a nyílászárókra, amelyek egytől egyig bejutási pontként funkcionálnak a rossz szándékú személyek számára. Minden ajtónak és ablaknak jól kell záródnia, de fel lehet szerelni akár rácsokat is a földszinti nyílászárókra, ha a helyzet úgy kívánja.

 

Védekezés a technológia segítségével

 

Praktikus felszerelni egy kamerarendszert, amellyel dokumentálható és visszanézhető, hogy mikor és ki járt az ingatlan környékén. Fontos, hogy ne spóroljunk a kamerarendszeren, mivel egy szemcsés felvételből nem sok minden szűrhető le. A kamerák felvételei legyenek jó minőségűek, érdemes az éjjeli sötétségre is gondolni, továbbá legyen megfelelő számú kamera, hogy ne legyenek az épületnek olyan részei, amit nem pásztáz egyetlen felvevő berendezés sem.

 

Egy jó riasztóberendezés kiépítése szintén észszerű döntés. A DEFLOC webáruházában számos olyan terméket talál, ami a lakások vagy irodaépületek védelme kapcsán hasznos lehet. Lehet náluk kamerákat vagy akár külön akkumulátort is vásárolni riasztórendszerhez és szirénához.

 

Ez utóbbi sarkalatos pont, hiszen nem elegendő csak felszerelni egy riasztórendszert, hanem ügyelni kell arra is, hogy az rendeltetésszerűen működjön. Az ilyen rendszerek gyenge pontja úgymond az akkumulátor. Ha megfogadja tanácsainkat, akkor azonban ezzel sem lesz gondja.

 

Mire kell ügyelni az akkumulátor kapcsán?

 

A riasztók és szirénák akkumulátorának élettartamát egy sor tényező befolyásolja. Normál körülmények esetén két-három évig is kihúzzák, de ha sokszor van áramszünet, akkor az élettartamra ez negatív hatással bír.

 

A hidegben, ahogyan a járműveknek is sokkal gyorsabban merül az aksija, úgy a riasztórendszereknél is hasonló a helyzet. Egy fűtött épületben alapvetően nincs ilyen gond, ám ha hosszú ideig fűtés nélkül marad egy helyiség, vagy ha egy eleve fűtetlen raktárról van szó, akkor a riasztó akkumulátorát gyakrabban kell cserélni.

 

Bölcs döntés már eleve felkészülni a téli hónapokra, és a riasztórendszert előre tesztelni. Ha kell, akkor a karbantartásokat el kell végezni. Még ha jól is működik látszólag az akkumulátor, legkésőbb három évente mindenképpen érdemes cserélni, hiszen jobb megelőzni a bajt. Valószínűleg már nem sokáig bírja egy aksi 3 év fölött, és ha pont akkor nem működik a riasztórendszer, amikor kellene, az rendkívül kellemetlen pillanatokat és súlyos anyagi veszteségeket okozhat akár egy család, akár egy cég életében. Amennyiben biztosra akarunk menni, akkor leredukálhatjuk ezt a számot 2 évre is.

 

A fenti szabályok betartásával mindez elkerülhető!
 

Közélet:
Reklám   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Otthoni barkácsolás - Útmutató egy barkácsgépbolttól

Jó tanácsok kezdő rollerezőknek

Milyen fejlődésen ment keresztül az elektromos fűtés?

Megbízható szivargyújtó márkát keres? Mi tudunk egyet!

Állati jó dolgok vannak előkészületben Abonyban

Milyen fotóból lesz tökéletes vászonkép?

Lecsaptak a NAV-os kutyák

Pert nyertünk a hazugságok ellen

Ételek, amiket egész évben elkészíthetsz a kertben, ha van egy jó kemencéd

Katarzis

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok