Mi Abonyunk - Ne hagyjuk ki ezt a 4 lépést, amikor gyerekszőnyeget választunk
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8079, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.11.02. 10:19

A gyerekek minden életkorban örülnek egy jól megválasztott, színes, érdekes alakzatot ábrázoló, a kreativitásukat fejlesztő és a fantáziájukat életre keltő szőnyegnek. Már az egészen pici babáknak is vásárolhatunk olyan szőnyeget, amely fejleszti, merthogy a gyerekszőnyeg nem csak a csecsemő pihenését szolgálja, hanem a készségeit és a képességeit is fejlesztik, legyen szó a kisebb finommozgásokról, vagy éppen a nagymozgásról. Amikor szőnyeget választunk a gyermekünk szobájába, minden egyes aspektust vegyünk figyelembe és 4 lépést soha se hagyjunk ki, amikor elmegyünk szőnyeget vásárolni.


1. Határozzuk meg a célt
Amikor a gyerekszobába tervezünk szőnyeget venni, akkor minden esetben meg kell határoznunk a célt. Tudnunk kell, hogy miért veszünk a gyerek szobájába szőnyeget. A gyerek sokat fog rajta játszani? Szeretnénk, ha a készségei és a képességei fejlődjenek? Vagy csupán dekorációs célból szeretnénk szőnyeget vásárolni? Ha a gyerek sokat játszik majd a szőnyegen, akkor lényeges szempont, hogy kényelmes és meleg legyen, de az is fontos, hogy jól bírtja a strapát, hiszen a gyermek rengetegféle játékot fog azon űzni, így mindenképpen figyeljünk oda a szőnyeg anyagára és annak terhelhetőségére. Amennyiben a gyermek fejlesztése a cél, akkor a korának megfelelő játékos szőnyeget kell kiválasztanunk. Szerencsére, ma már fejlesztő szőnyegekben sincs hiány, sőt a gyermek érdeklődési körét is figyelembe vehetjük, amikor szőnyeget választunk.


2. A szőnyeg textúrája is lényeges
A szőnyeg anyaga és textúrája is meghatározó. Hiszen egy gyermekszőnyegnek nem csak melegnek és strapabírónak, hanem könnyen karbantarthatónak, tisztíthatónak és természetesen biztonságosnak kell lennie.
A rongyszőnyegeket nagyon könnyű és egyszerű mosni, márpedig a gyerekek gyakran összekoszolják a szőnyeget. Egyes gyapjúszőnyegek kifejezetten gyerekek számára készülnek, hiszen ezek nem isszák magukba a nedvességet, így nem lesznek foltosak. Amennyiben mégis, úgy könnyen tisztíthatók, így érdemes mindenképpen a gyerekszőnyegek között keresgélni, mert ezek készítésénél minden olyan szempontot figyelembe vettek a gyártók, amelyek egy gyerekszőnyegnél fontosak lehetnek.


3. A szőnyeg mérete és formája is meghatározó
A gyerekszoba szőnyeg esetében is lényeges a méret, hiszen az sem jó, ha túl kicsi, de a nagy szőnyeg sem megfelelő. A szőnyegnek mindenképpen kompatibilisnek kell lennie a szoba méretével. A nagyméretű szőnyegnél mindenképpen pontos mérésre van szükség, de voltaképpen akkor is lényegesek a pontos adatok, ha egy kisebb szőnyeg vásárlásán gondolkodunk, amely szőnyeg majd a gyermek ágya előtt kap helyet. A szőnyeg formáját tekintve lehet téglalap alakút venni, de ma már nagyon dizájnos, kör alakú szőnyeget is választhatunk.


4. A figurás és a színes szőnyeg nagyon menő
A gyerekeket nem igazán érdekli, hogy milyen anyagból készült a szőnyeg és azzal sem foglalkoznak, hogy az adott szőnyeg más kritériumnak megfeleljen. A kicsiket sokkal inkább a szőnyeg színe és annak mintázata érdekli. A gyerekek imádják az élénk színeket és nagy mintákat, a mesefigurákat, vagy az olyan alakzatokat, amelyek az érdeklődési körüket, a személyiségüket tükrözi.
Amennyiben a gyerek szobája túlzsúfolt és a falakon is sok kép díszeleg, akkor érdemes egy semleges, egyszínű szőnyeg vásárlását megfontolni. Ellenben, ha a falak a letisztult vonalat képviselik, akkor a mintás szőnyegek remek összhangot alkotnak ezzel az egyszerűséggel.

  

Közélet:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok