Mi Abonyunk - Ne hagyjuk ki ezt a 4 lépést, amikor gyerekszőnyeget választunk
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7484, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.11.02. 10:19

A gyerekek minden életkorban örülnek egy jól megválasztott, színes, érdekes alakzatot ábrázoló, a kreativitásukat fejlesztő és a fantáziájukat életre keltő szőnyegnek. Már az egészen pici babáknak is vásárolhatunk olyan szőnyeget, amely fejleszti, merthogy a gyerekszőnyeg nem csak a csecsemő pihenését szolgálja, hanem a készségeit és a képességeit is fejlesztik, legyen szó a kisebb finommozgásokról, vagy éppen a nagymozgásról. Amikor szőnyeget választunk a gyermekünk szobájába, minden egyes aspektust vegyünk figyelembe és 4 lépést soha se hagyjunk ki, amikor elmegyünk szőnyeget vásárolni.


1. Határozzuk meg a célt
Amikor a gyerekszobába tervezünk szőnyeget venni, akkor minden esetben meg kell határoznunk a célt. Tudnunk kell, hogy miért veszünk a gyerek szobájába szőnyeget. A gyerek sokat fog rajta játszani? Szeretnénk, ha a készségei és a képességei fejlődjenek? Vagy csupán dekorációs célból szeretnénk szőnyeget vásárolni? Ha a gyerek sokat játszik majd a szőnyegen, akkor lényeges szempont, hogy kényelmes és meleg legyen, de az is fontos, hogy jól bírtja a strapát, hiszen a gyermek rengetegféle játékot fog azon űzni, így mindenképpen figyeljünk oda a szőnyeg anyagára és annak terhelhetőségére. Amennyiben a gyermek fejlesztése a cél, akkor a korának megfelelő játékos szőnyeget kell kiválasztanunk. Szerencsére, ma már fejlesztő szőnyegekben sincs hiány, sőt a gyermek érdeklődési körét is figyelembe vehetjük, amikor szőnyeget választunk.


2. A szőnyeg textúrája is lényeges
A szőnyeg anyaga és textúrája is meghatározó. Hiszen egy gyermekszőnyegnek nem csak melegnek és strapabírónak, hanem könnyen karbantarthatónak, tisztíthatónak és természetesen biztonságosnak kell lennie.
A rongyszőnyegeket nagyon könnyű és egyszerű mosni, márpedig a gyerekek gyakran összekoszolják a szőnyeget. Egyes gyapjúszőnyegek kifejezetten gyerekek számára készülnek, hiszen ezek nem isszák magukba a nedvességet, így nem lesznek foltosak. Amennyiben mégis, úgy könnyen tisztíthatók, így érdemes mindenképpen a gyerekszőnyegek között keresgélni, mert ezek készítésénél minden olyan szempontot figyelembe vettek a gyártók, amelyek egy gyerekszőnyegnél fontosak lehetnek.


3. A szőnyeg mérete és formája is meghatározó
A gyerekszoba szőnyeg esetében is lényeges a méret, hiszen az sem jó, ha túl kicsi, de a nagy szőnyeg sem megfelelő. A szőnyegnek mindenképpen kompatibilisnek kell lennie a szoba méretével. A nagyméretű szőnyegnél mindenképpen pontos mérésre van szükség, de voltaképpen akkor is lényegesek a pontos adatok, ha egy kisebb szőnyeg vásárlásán gondolkodunk, amely szőnyeg majd a gyermek ágya előtt kap helyet. A szőnyeg formáját tekintve lehet téglalap alakút venni, de ma már nagyon dizájnos, kör alakú szőnyeget is választhatunk.


4. A figurás és a színes szőnyeg nagyon menő
A gyerekeket nem igazán érdekli, hogy milyen anyagból készült a szőnyeg és azzal sem foglalkoznak, hogy az adott szőnyeg más kritériumnak megfeleljen. A kicsiket sokkal inkább a szőnyeg színe és annak mintázata érdekli. A gyerekek imádják az élénk színeket és nagy mintákat, a mesefigurákat, vagy az olyan alakzatokat, amelyek az érdeklődési körüket, a személyiségüket tükrözi.
Amennyiben a gyerek szobája túlzsúfolt és a falakon is sok kép díszeleg, akkor érdemes egy semleges, egyszínű szőnyeg vásárlását megfontolni. Ellenben, ha a falak a letisztult vonalat képviselik, akkor a mintás szőnyegek remek összhangot alkotnak ezzel az egyszerűséggel.

  

Közélet:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Érkezik az első plusz egyheti nyugdíj

Mégsem lesz teljes a tűzijáték-tilalom szilveszterkor

Munka!

Rejtett hibák: Késik a Nyugati pályaudvar felújítása

Veszélyhelyzetben elmaradnak a választások, népszavazások

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

6 ok, hogy lefogyjunk. Vessük be a fogyókúra kellékeket!

Mire kell figyelni klímaszerelés előtt?

Ezt jelentette be Orbán Viktor ma

Letölthető a Közeli Bolt mobil APP-ja!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok