Mi Abonyunk - Az online fogadóirodák széles kínálata
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.10.16. 11:52

 

Vége annak az időszaknak, amikor csak futballra vagy lóversenyekre lehetett fogadni. Míg a régi időkben a füstös és félhomályos lottózókban került sor a tétjeink megtételére, addig mára a sportfogadás az internetre költözött. Cikkünkben bemutatjuk a legjobb weboldalakat, és azt, hogy ezeken milyen sportágakra és egyéb izgalmas eseményekre, valamint megdöbbentő különlegességekre fogadhatunk.

A fogadóirodák világa

A magyarországi sportfogadási szcéna az elmúlt száz évben nagyon komoly fejlődésen ment keresztül. A 19. század végére, illetve a huszadik század elejére elsősorban a szervezetlen - és sokszor illegális - fogadások voltak a jellemzőek, amelyeket kifejezetten a játékosok bonyolítottak le egymás között. Az állam azonban hamar a szerencsejátékra vetette vigyázó tekintetét, így lett országos lottó, jöttek különböző beruházások támogatására szolgáló sorsjegyek, később a bingo - és természetesen a központosított fogadóirodák.

Míg technikai okokból az első időket értelemszerűen a helyszíni fogadások jellemezték, addig később a tippeket a lottózókban ikszelték az emberek. A szelvényeket az újságból szerzett információk alapján töltötték ki, később egy zárt láncú tévécsatornán keresztül biztosította a Szerencsejáték Zrt. az információt az elérhető mérkőzésekről. Mára azonban a helyzet teljesen megváltozott: az online fogadóirodák érkezésével olyan külföldi konkurenseket kapott a Szerencsejáték Zrt., amelyek nem csupán a hazai foci életet fedik le, hanem elképesztően szélesítve a palettát, a világ összes sportágát teszik elérhetővé.

Az online sportfogadás lehetőségei

Lehetőségeink tárháza szinte végtelen, hiszen több, mint két tucat külföldi cég igyekszik elnyerni a magyar játékosok kegyeit. Itt nem csupán arról van szó, hogy egyes cégek örömmel ugranának be a magyar vetélytárs helyére, hanem bizony a kínálat ezáltal valóban sokkal szélesebb. Nézzük, melyek a legnépszerűbb sportágak az online fogadóirodák körében:

Talán senki nem fog meglepődni azon, hogy az élen az európai foci áll. Ugyanakkor nem csupán magyar bajnokságra és a hazai mérkőzésekre fogadhatunk, sőt a fogadóirodák legnépszerűbb tételei rendre az olyan külföldi rangadók, mint a La Liga vagy a Bundesliga. Az online fogadás Magyarországon ma már nemcsak a mérkőzések végeredményeiről szól, sokan inkább a szögletek számát, a faultokat, a félidei eredményt, egy-egy bajnokság rangsorát, vagy éppen a legtöbb gólt rúgó játékos kilétét tippelik meg.


A második legnépszerűbb sport a kosárlabda, azon belül is az amerikai NBA. Bár a fogadóirodák bevételének több mint hetven százalékát a focit teszi ki, élőben inkább a kosárlabdát szokás követni. Az élő fogadás során a játékosok arra koncentrálnak, hogy a meccs végeredménye helyett az egyes negyedek eredményeit találják ki. Természetesen, ahogy a futball esetén, úgy a kosárlabdánál is van lehetőség olyan események meg tippelésére, mint az aktuálisan dobott pontok száma vagy éppen, hogy kerül-e sor hosszabbításra.

Nem fog meglepetést okozni a harmadik legnépszerűbb sportág sem, mely a tenisz. A mérkőzések végeredményén túlmenően fogadhatunk a szentek számára, a mérkőzés időtartamára és a döntetlenekre is. Mindezt számtalan ország különböző játékosai, és természetesen a legnagyobb bajnokságok esetén egyaránt.


Különleges sportok

 

Az online sportfogadás megjelenésével elérhetővé váltak a korábban háttérbe szorult sportok, amelyek sokszor csak egy kisebb hazai rajongóközösséggel rendelkeznek. Ugyanakkor fogadni ezekre sem kevésbé izgalmas, mint nagynevű társaikra, így nézzünk néhány példát a különleges sportágakra.


Golf: A golfot sokan sokáig csupán adriai minigolf pályákon ismerhettük, illetve néhány televíziós közvetítésből hallhattunk róla. A rendszerváltás óta azonban több nagy golfpálya-fejlesztés is megvalósult, ezzel fellendítve a játékot. Az online fogadás Magyarországon való elterjedésével pedig testközelbe kerültek a híres amerikai és nemzetközi sportolók is.
Darts: Elsősorban a kocsmai élet részének gondolhatjuk e sportágak, holott komoly kultúrája, és elsőre bonyolultnak tűnő szabályrendszere is kiemeli a fogadási tételek közül. A fejmagasságban elhelyezett tábla 20 szektorra osztva várja, hogy belefúródjon a dartnak (ejtsd: dárt, illetve dártsz vagy dárc) nevezett nyilacska. Az általánosan elterjedt szabályok szerint a sportolók 501 pontról indulva, kvázi visszafelé játsszák le a mérkőzést és a sikeres találatok után pontokat vonnak le ebből. Az nyer, aki hamarabb éri el a nullát.
Agárfuttatás: Bár hazánkban sem ismeretlen sportág, a kutyafuttatás inkább kikapcsolódásként vonult be a köztudatba. Az agárfuttatás során azonban nem a Margitszigetre látogatunk ki egy könnyed futókörre, hanem egy 3-400 méter hosszú pályán, az első vadászkutyáknak titulált agarak üldöznek egy nyulat. Természetesen vérengzés nélküli sport, ugyanakkor - főként az USA-ban - nagy keletje van a fogadóirodák szolgáltatásai között.

Egyéb események

A Mightytips.hu oldalán ajánlott megbízható online fogadóirodák közül több is kínál sporton kívüli fogadási lehetőségeket is. Olyan jól követhető eseményekre kell gondolni, mint egy politikai választás (ez különösen népszerűbb téma a piacon) - például a 2020-as amerikai elnökválasztás során sokan az odds-ok alapján mérik le, melyik jelölt kerül ki végül győztesen. A témán belül maradva népszerű a “Melyik országon tartanak még az Európai Unióból való kilépésről szóló népszavazást?” is.

Emellett nemzetközileg is ismert televíziós műsorok, vetélkedők győzteseire, vagy a következő Nobel-díjasra tehetjük meg tétjeinket. Akárhogy is döntünk, érdemes a taktikánkat okosan megválasztva egyszerre több fogadással csökkenteni a kockázatainkat.

Ehhez nincsen más teendőnk, mint kiválasztani a legszimpatikusabb fogadóirodát, regisztrálni, feltölteni az egyenlegünket és nekilátni a játéknak.
  

Közélet:
Fotó   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok