Mi Abonyunk - Az online fogadóirodák széles kínálata
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7309, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.10.16. 11:52

 

Vége annak az időszaknak, amikor csak futballra vagy lóversenyekre lehetett fogadni. Míg a régi időkben a füstös és félhomályos lottózókban került sor a tétjeink megtételére, addig mára a sportfogadás az internetre költözött. Cikkünkben bemutatjuk a legjobb weboldalakat, és azt, hogy ezeken milyen sportágakra és egyéb izgalmas eseményekre, valamint megdöbbentő különlegességekre fogadhatunk.

A fogadóirodák világa

A magyarországi sportfogadási szcéna az elmúlt száz évben nagyon komoly fejlődésen ment keresztül. A 19. század végére, illetve a huszadik század elejére elsősorban a szervezetlen - és sokszor illegális - fogadások voltak a jellemzőek, amelyeket kifejezetten a játékosok bonyolítottak le egymás között. Az állam azonban hamar a szerencsejátékra vetette vigyázó tekintetét, így lett országos lottó, jöttek különböző beruházások támogatására szolgáló sorsjegyek, később a bingo - és természetesen a központosított fogadóirodák.

Míg technikai okokból az első időket értelemszerűen a helyszíni fogadások jellemezték, addig később a tippeket a lottózókban ikszelték az emberek. A szelvényeket az újságból szerzett információk alapján töltötték ki, később egy zárt láncú tévécsatornán keresztül biztosította a Szerencsejáték Zrt. az információt az elérhető mérkőzésekről. Mára azonban a helyzet teljesen megváltozott: az online fogadóirodák érkezésével olyan külföldi konkurenseket kapott a Szerencsejáték Zrt., amelyek nem csupán a hazai foci életet fedik le, hanem elképesztően szélesítve a palettát, a világ összes sportágát teszik elérhetővé.

Az online sportfogadás lehetőségei

Lehetőségeink tárháza szinte végtelen, hiszen több, mint két tucat külföldi cég igyekszik elnyerni a magyar játékosok kegyeit. Itt nem csupán arról van szó, hogy egyes cégek örömmel ugranának be a magyar vetélytárs helyére, hanem bizony a kínálat ezáltal valóban sokkal szélesebb. Nézzük, melyek a legnépszerűbb sportágak az online fogadóirodák körében:

Talán senki nem fog meglepődni azon, hogy az élen az európai foci áll. Ugyanakkor nem csupán magyar bajnokságra és a hazai mérkőzésekre fogadhatunk, sőt a fogadóirodák legnépszerűbb tételei rendre az olyan külföldi rangadók, mint a La Liga vagy a Bundesliga. Az online fogadás Magyarországon ma már nemcsak a mérkőzések végeredményeiről szól, sokan inkább a szögletek számát, a faultokat, a félidei eredményt, egy-egy bajnokság rangsorát, vagy éppen a legtöbb gólt rúgó játékos kilétét tippelik meg.


A második legnépszerűbb sport a kosárlabda, azon belül is az amerikai NBA. Bár a fogadóirodák bevételének több mint hetven százalékát a focit teszi ki, élőben inkább a kosárlabdát szokás követni. Az élő fogadás során a játékosok arra koncentrálnak, hogy a meccs végeredménye helyett az egyes negyedek eredményeit találják ki. Természetesen, ahogy a futball esetén, úgy a kosárlabdánál is van lehetőség olyan események meg tippelésére, mint az aktuálisan dobott pontok száma vagy éppen, hogy kerül-e sor hosszabbításra.

Nem fog meglepetést okozni a harmadik legnépszerűbb sportág sem, mely a tenisz. A mérkőzések végeredményén túlmenően fogadhatunk a szentek számára, a mérkőzés időtartamára és a döntetlenekre is. Mindezt számtalan ország különböző játékosai, és természetesen a legnagyobb bajnokságok esetén egyaránt.


Különleges sportok

 

Az online sportfogadás megjelenésével elérhetővé váltak a korábban háttérbe szorult sportok, amelyek sokszor csak egy kisebb hazai rajongóközösséggel rendelkeznek. Ugyanakkor fogadni ezekre sem kevésbé izgalmas, mint nagynevű társaikra, így nézzünk néhány példát a különleges sportágakra.


Golf: A golfot sokan sokáig csupán adriai minigolf pályákon ismerhettük, illetve néhány televíziós közvetítésből hallhattunk róla. A rendszerváltás óta azonban több nagy golfpálya-fejlesztés is megvalósult, ezzel fellendítve a játékot. Az online fogadás Magyarországon való elterjedésével pedig testközelbe kerültek a híres amerikai és nemzetközi sportolók is.
Darts: Elsősorban a kocsmai élet részének gondolhatjuk e sportágak, holott komoly kultúrája, és elsőre bonyolultnak tűnő szabályrendszere is kiemeli a fogadási tételek közül. A fejmagasságban elhelyezett tábla 20 szektorra osztva várja, hogy belefúródjon a dartnak (ejtsd: dárt, illetve dártsz vagy dárc) nevezett nyilacska. Az általánosan elterjedt szabályok szerint a sportolók 501 pontról indulva, kvázi visszafelé játsszák le a mérkőzést és a sikeres találatok után pontokat vonnak le ebből. Az nyer, aki hamarabb éri el a nullát.
Agárfuttatás: Bár hazánkban sem ismeretlen sportág, a kutyafuttatás inkább kikapcsolódásként vonult be a köztudatba. Az agárfuttatás során azonban nem a Margitszigetre látogatunk ki egy könnyed futókörre, hanem egy 3-400 méter hosszú pályán, az első vadászkutyáknak titulált agarak üldöznek egy nyulat. Természetesen vérengzés nélküli sport, ugyanakkor - főként az USA-ban - nagy keletje van a fogadóirodák szolgáltatásai között.

Egyéb események

A Mightytips.hu oldalán ajánlott megbízható online fogadóirodák közül több is kínál sporton kívüli fogadási lehetőségeket is. Olyan jól követhető eseményekre kell gondolni, mint egy politikai választás (ez különösen népszerűbb téma a piacon) - például a 2020-as amerikai elnökválasztás során sokan az odds-ok alapján mérik le, melyik jelölt kerül ki végül győztesen. A témán belül maradva népszerű a “Melyik országon tartanak még az Európai Unióból való kilépésről szóló népszavazást?” is.

Emellett nemzetközileg is ismert televíziós műsorok, vetélkedők győzteseire, vagy a következő Nobel-díjasra tehetjük meg tétjeinket. Akárhogy is döntünk, érdemes a taktikánkat okosan megválasztva egyszerre több fogadással csökkenteni a kockázatainkat.

Ehhez nincsen más teendőnk, mint kiválasztani a legszimpatikusabb fogadóirodát, regisztrálni, feltölteni az egyenlegünket és nekilátni a játéknak.
  

Közélet:
Fotó   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Mire kell figyelni klímaszerelés előtt?

Ezt jelentette be Orbán Viktor ma

Ne hagyjuk ki ezt a 4 lépést, amikor gyerekszőnyeget választunk

Nem mindenki van tisztában a téligumi előnyeivel

Munka!

Rejtett hibák: Késik a Nyugati pályaudvar felújítása

Veszélyhelyzetben elmaradnak a választások, népszavazások

Letölthető a Közeli Bolt mobil APP-ja!

Útcserék, felújítások Abonyban

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok