Mi Abonyunk - 4 szőnyegválasztási hiba
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7065, belépett felhasználók: 1.

veroniq - 2020.07.14. 14:59

A szőnyegnek kiemelkedő szerepe van egy-egy szoba stílusának kialakításában és hangulatának megteremtésében. A szőnyeg színt visz az adott szobába, stílust és karaktert ad az adott helyiségnek, illetve otthonos és meleg hangulatot teremthet a lakásban.


Szőnyegek közül, különösen a futószőnyegek esetén érvényes, hogy képes az adott helyiségek elválasztására, mindemellett, ha a megfelelő színű és textúrájú futószőnyeget választjuk, akkor jelentősen megalapozhatja az adott helyiség stílusát és hangulatát is. A szőnyeg kiválasztásakor nagyon sok, és sokféle hibát követhetünk el. A cikkben, most 4 ilyen hibáról lesz szó.


1. A szőnyeg mérete túl kicsi
Sokan hibáznak a szőnyeg méretének meghatározásában, majd egy jóval kisebb szőnyeget visznek haza, mint amilyen nagyságú szőnyegre valóban szükségük lenne. A kisebb méretű szőnyeg nem csak azért probléma, mert optikailag kicsinyíti az adott teret, de valahogy nem is illeszkedik igazán az adott helyiségbe, és bárki is jön hozzánk látogatóba, egyből szemet fog neki szúrni, hogy valami nem stimmel a szőnyeggel. Lehet, hogy anyagi megfontolásból választ valaki kisebb szőnyeget, de ma már nem kell a szőnyegen spórolni, sőt ma már különféle szőnyeg méretek közül válogathatunk.


A nappaliba, a dohányzóasztal elé elegendő lehet egy 120*170 cm-es szőnyeg. Ha szeretnénk, hogy a kanapé lábai is a szőnyegen álljanak, akkor a 200*250 cm-es szőnyeg az ideális választás. Amennyiben a kanapé két oldalán fotelek is vannak, akkor nagyobb – 200*290, vagy éppen 240*330 cm-es – szőnyegre lehet szükségünk.


2. Az unalmasra szavaznak

Sokan nem elég merészek, és nem mernek nagyot álmodni, főként nem cselekedni. Amennyiben a lakásban minden barna színekben pompázik, és még a barna árnyalataival sem merünk kísérletezni, úgy a lakásunk egyhangú, már-már unalmas lesz. Legyünk merészek és válasszunk mintás, színes szőnyegeket, mert ezek hihetetlenül fel tudják dobni egy-egy helyiség hangulatát.


3. Először bútort választunk
Sokan azt gondolják, hogy a lakás berendezésekor, először a nagyobb berendezési tárgyakat szabályszerű kiválasztani és csak aztán következhetnek a kisebb dekorációs, illetve lakberendezési elemek. Ez a szőnyeg esetében nincs így, hiszen első lépésként szőnyeget is választhatunk és a szőnyeg mintázatához, textúrájához és stílusához is igazíthatjuk a bútorok kiválasztását.


4. Túl semleges, neutrális színt választottunk
Amennyiben a padlónk színe, stílusa és mintázata megengedi, úgy a futószőnyeg választásánál legyünk kicsit merészek és bevállalósak. A futószőnyegek közül nagyon népszerűek a fekete-fehér színűek, amelyek szinte minden lakásba remekül passzolnak, legyen szó modern, avagy klasszikus stílusú lakásról. Lehetünk ennél merészebbek is, és választhatunk absztrakt, geometriai mintázatú, sőt, akár még virág lenyomatokkal díszített futószőnyeget is.


  

Közélet:
forint   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Figyelem! Csillagzápor várható!

100 éve, 1920. július 21-én született Abonyban Skultéty Sándor

Gyerekek, tiétek a nyár és a táborok! Irány Kecskemét!

Tesztelték: Ez a mosogatószer tisztít legjobban

Csakis a PURINA!

Elkészült az M4-es Abony- Cegléd szakasza is

Egy éjszaka kétszer csapott le a szalmabála tolvaj!

Edzőtáboroztak a DALMA-sok

Hírek a négyes autópályáról

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok