Mi Abonyunk - A budapestiek és Pest megyeiek is utazhatnak
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7052, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.05.07. 13:42

 

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a koronavírus elleni védekezés második szakaszáról beszélt.

Elmondta, vannak területi különbségek a fertőzésben: Budapesten és Pest megyében 1240, míg az ország más területein 726 aktív fertőzött van. Hozzátette,

a kormány álláspontja világos, Budapestet és Pest megyét is elhagyhatják a lakosok, ha a biztonsági szabályokat betartják.

Mint mondta, Karácsony Gergely változtatott az álláspontján, láthatóan szeretné, ha a fővárosban is újraindulna az élet. Hozzátette, a kormány várja a főpolgármester ötleteit erre vonatkozóan.

Az érettségiről szólva elmondta, hogy az első napok zökkenőmentesen zajlottak, nem volt igazuk azoknak, akik ebben nem hittek. Köszönetet mondott, a diákoknak, szülőknek és tanároknak is, hozzátéve:

„A nagyján, a nehezén túl vagyunk!”

A gazdaságvédelemről azt nyilatkozta, a vállalkozások számára az Európai Unió lehetővé tette, hogy vállalkozásösztönző beruházásokat nyújtsanak, több mint 50 milliárd forintot fognak erre kifizetni. Ezen kívül megemelik a közfoglalkoztatottak keretszámát, átképzést, továbbképzést, felnőtt képzést biztosítanak, és az ezzel járó költéseket az állam állja, valamint a Honvédelmi Minisztérium megemeli a szerződéses állomány létszámát.

A sajtó által feltett kérdésekre válaszolva Gulyás elmondta azt is, hogy Orbán Viktor levelet küldött az Európai Néppárt vezetőinek, miután kiderült, hogy a kormány döntései nem voltak jogsértőek, Donald Tusk, a Néppárt elnöke pedig szerintük becsületsértő dolgokat mondott az országról. Szerinte elnézést kellene kérniük Magyarországtól. 

A Pesti úti idősek otthonában történtekről azt mondta, szerinte meg kell keresni a felelősöket, ezt azonban nem egy politikai vita, hanem szakmai vizsgálat keretein belül kell intézni. Karácsony Gergely keddi nyilatkozatára reagálva hozzátette, ha valaki elfogultsággal vádolja az eljáró hatóságot, az forduljon a bírósághoz.

Az Európai Bizottság szerint Magyarországon 7 százalékkal csökken a GDP, ami a miniszter szerint „egy elég pesszimista forgatókönyv”. Mint mondta, „össznépi tippjáték zajlik”. Nem kétséges, hogy az ország gazdasásában nagy károkat okoz a vírus, de bíznak abban, hogy az akciótervekkel sikerül átvészelni a legnagyobb nehézségeket.

A miniszter szerint legkésőbb júniusban, de vidéken talán már korábban újraindulhat a belföldi turizmus, a jelenlegi szabályok május 18-ig érvényesek.

A külföldi utakról elmondta, a vis maior szabályok az iránymutatóak azzal kapcsolatban, hogy mi jár vissza a már korábban kifizetett foglalásokból. Az utazási irodák sincsenek könnyű helyzetben, hiszen a legoptimálisabb forgatókönyv, hogy július-augusztusban nyílnak meg a határok.

A közérdekű adatigénylések meghosszabbítását azért vezették be, mert szomorúan látták, hogy egyesek akkor kértek kórházaktól adatokat, amikor mindenki - orvosok, ápolók, nővérek - a vírus elleni védekezésben megfeszített erővel dolgoznak. Ezért lett 15 napról 45 nap a válaszadási határidő, mondta Gulyás.

A pénzelvonások kapcsán beszélt a Paks II beruházásról, amiről elmondta, annyit fognak elvonni belőle, ami még nem veszélyezteti a beruházást.

Isztambuli Egyezményről mindig ugyanaz volt a kormány álláspontja: egyetértenek azzal, hogy a nők elleni erőszak elleni védelmet garantálja, de a genderszemlélet és a bevándorlás témáin nincsenek egy véleményen, "egy liberális genderszemlélet nem történhet meg, amíg mi vagyunk kormányon", mondta Gulyás. 


Közélet:
 1 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Abony- Cegléd szakasz: azt mondják, hogy hamarosan átadják

Csakis a PURINA!

Pest megye szépe választás

Továbbra is az INNOVEN főz az abonyi menzán

Jövő évtől tilos lesz az avarégetés

Csemegeuborkákat tesztelt a NÉBIH

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Megszűnik a nyugdíjasok idősávja, de marad a kötelező maszkhasználat

Új lakók Abonyban, örömmel jöttek hozzánk!

Aludj máskor!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Mi van?

buboDrr -

2020.05.08. 21:25:55

2 nap alatt a sárga majmok 4 félét gagyogtak a pestiek utazásáról, Most akkor az utolsó parancs, vagy az erősebb kutya elvhez igazodjunk?

Isztambuli egyezmény? A felcsúti Pszichopata (aki veri az asszonyt) hogyan is írhatná allá?!?


Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok