Mi Abonyunk - A budapestiek és Pest megyeiek is utazhatnak
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7078, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2020.05.07. 13:42

 

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a koronavírus elleni védekezés második szakaszáról beszélt.

Elmondta, vannak területi különbségek a fertőzésben: Budapesten és Pest megyében 1240, míg az ország más területein 726 aktív fertőzött van. Hozzátette,

a kormány álláspontja világos, Budapestet és Pest megyét is elhagyhatják a lakosok, ha a biztonsági szabályokat betartják.

Mint mondta, Karácsony Gergely változtatott az álláspontján, láthatóan szeretné, ha a fővárosban is újraindulna az élet. Hozzátette, a kormány várja a főpolgármester ötleteit erre vonatkozóan.

Az érettségiről szólva elmondta, hogy az első napok zökkenőmentesen zajlottak, nem volt igazuk azoknak, akik ebben nem hittek. Köszönetet mondott, a diákoknak, szülőknek és tanároknak is, hozzátéve:

„A nagyján, a nehezén túl vagyunk!”

A gazdaságvédelemről azt nyilatkozta, a vállalkozások számára az Európai Unió lehetővé tette, hogy vállalkozásösztönző beruházásokat nyújtsanak, több mint 50 milliárd forintot fognak erre kifizetni. Ezen kívül megemelik a közfoglalkoztatottak keretszámát, átképzést, továbbképzést, felnőtt képzést biztosítanak, és az ezzel járó költéseket az állam állja, valamint a Honvédelmi Minisztérium megemeli a szerződéses állomány létszámát.

A sajtó által feltett kérdésekre válaszolva Gulyás elmondta azt is, hogy Orbán Viktor levelet küldött az Európai Néppárt vezetőinek, miután kiderült, hogy a kormány döntései nem voltak jogsértőek, Donald Tusk, a Néppárt elnöke pedig szerintük becsületsértő dolgokat mondott az országról. Szerinte elnézést kellene kérniük Magyarországtól. 

A Pesti úti idősek otthonában történtekről azt mondta, szerinte meg kell keresni a felelősöket, ezt azonban nem egy politikai vita, hanem szakmai vizsgálat keretein belül kell intézni. Karácsony Gergely keddi nyilatkozatára reagálva hozzátette, ha valaki elfogultsággal vádolja az eljáró hatóságot, az forduljon a bírósághoz.

Az Európai Bizottság szerint Magyarországon 7 százalékkal csökken a GDP, ami a miniszter szerint „egy elég pesszimista forgatókönyv”. Mint mondta, „össznépi tippjáték zajlik”. Nem kétséges, hogy az ország gazdasásában nagy károkat okoz a vírus, de bíznak abban, hogy az akciótervekkel sikerül átvészelni a legnagyobb nehézségeket.

A miniszter szerint legkésőbb júniusban, de vidéken talán már korábban újraindulhat a belföldi turizmus, a jelenlegi szabályok május 18-ig érvényesek.

A külföldi utakról elmondta, a vis maior szabályok az iránymutatóak azzal kapcsolatban, hogy mi jár vissza a már korábban kifizetett foglalásokból. Az utazási irodák sincsenek könnyű helyzetben, hiszen a legoptimálisabb forgatókönyv, hogy július-augusztusban nyílnak meg a határok.

A közérdekű adatigénylések meghosszabbítását azért vezették be, mert szomorúan látták, hogy egyesek akkor kértek kórházaktól adatokat, amikor mindenki - orvosok, ápolók, nővérek - a vírus elleni védekezésben megfeszített erővel dolgoznak. Ezért lett 15 napról 45 nap a válaszadási határidő, mondta Gulyás.

A pénzelvonások kapcsán beszélt a Paks II beruházásról, amiről elmondta, annyit fognak elvonni belőle, ami még nem veszélyezteti a beruházást.

Isztambuli Egyezményről mindig ugyanaz volt a kormány álláspontja: egyetértenek azzal, hogy a nők elleni erőszak elleni védelmet garantálja, de a genderszemlélet és a bevándorlás témáin nincsenek egy véleményen, "egy liberális genderszemlélet nem történhet meg, amíg mi vagyunk kormányon", mondta Gulyás. 


Közélet:
 1 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Letölthető a Közeli Bolt mobil APP-ja!

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Óvakodj a hamis CBD termékektől - hogyan tudsz megbizonyosodni egy termék megbízhatóságáról?

Ford Focus ST - Kíméletes sportosság

Egyre több fiatal fertőződik meg koronavírussal

Strand étlap!

Ezek az ingyenes koronavírus-teszt feltételei

Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?

Újraindulnak a sulik, de a legkisebb tüneteket mutató gyerekeknek is otthon kell maradniuk

Figyelem! Munkalehetőség!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Mi van?

buboDrr -

2020.05.08. 21:25:55

2 nap alatt a sárga majmok 4 félét gagyogtak a pestiek utazásáról, Most akkor az utolsó parancs, vagy az erősebb kutya elvhez igazodjunk?

Isztambuli egyezmény? A felcsúti Pszichopata (aki veri az asszonyt) hogyan is írhatná allá?!?


Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok