Mi Abonyunk - Milyen táborba menjen a gyerek? Először őt kell megkérdezni, mondják a szakemberek
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2019.11.19. 10:00

 

Bár a legtöbbször a szülőn és a pénztárcáján múlik, hogy hová megy a gyerek táborba, de a nyári táborok kiválasztásakor mindenekelőtt a delikvenst kell meginterjúvolni, és az igényeihez igazodva vele együtt dönteni – javasolják a szakértők.


Minden gyerek más és más. Amíg az egyik imádja, hogy egész nap sportolhat, a másik a háta közepére sem kívánja a testnevelésórákon kívüli mozgást. Néhány gyerek szeret napestig egyfajta tevékenységgel foglalkozni, más gyerekeket az köt le, ha minél több dologban kipróbálhatják magukat. A szakemberek szerint figyelembe kell venni többek között a gyerekünk hobbiját, kedvenc időtöltéseit, hogy kikkel érzi jól magát, s hogy igényli-e egyáltalán a táborozást.


Néhány szülő sokszor túlgondoskodó, ezért a gyereknek nehezen megy az elszakadás. Nincs ebben semmi meglepő – hívják fel a figyelmünket a szakemberek –, ezzel számolnunk kell. Sok tábor kínál csak napközbeni foglalkozást – a nap végén innen mindenki hazamegy, és a kedves, megszokott rutin szerint vacsorázik, alszik, és családi körben várja a következő tábori napot, hogy reggel a többi táborozóval ott folytassák, ahol az előző délután abbahagyták.


A szülőnek először azt kell felmérnie, hogy a gyermeke képes-e nélküle tölteni néhány napot és éjszakát. Ha igen, akkor bátran szemezgethet az ottalvós táborok között. A pszichológusok egybehangzó véleménye alapján biztonsággal tízéves kor felett ajánlott a táborozás, ám sok gyerek (főleg, ha a barátaikkal együtt kovácsolnak közös terveket a nyárra) már annyira önálló és szociálisan érett, hogy nyolc-kilenc évesen is készen áll eltölteni több napot vagy akár két-három hetet is csak a kortársaival. Azoknak, akik kevésbé nyitottak, a koruk vagy a habitusuk okán visszahúzódóbbak, az igényeikhez igazodó tábort javasolnak a szakemberek.


Fontos a mozgásigény ismerete is: nem mindegy, hogy valaki az alaptermészete miatt tűnik kevésbé aktívnak, vagy csak azért, mert még nem volt kellő sikerélménye a mozgásban. Egy tábor ezen nagy mértékben javíthat pozitív irányban.


A PEOPLE TEAM táboraiban a legkülönbözőbb igényű gyerekek is megtalálják a számukra legmegfelelőbb programot. Azoknak, akik szívesen játszanak inkább magukban – építenek, rendszereket alkotnak, alkatrészeket bütykölnek –, ott a robotépítő tábor – ebben elsajátíthatják a robotépítés alapjait, sőt! Azoknak, akik szeretnek szerepelni, a színház- és tánctábor a tökéletes választás. Az örökmozgók imádják a PEOPLE TEAM sporttáborait, ahol turnusonként öt-nyolc sportágba is belekóstolhatnak kedvük szerint.


A szakemberek azért is érvelnek a nyári táborok mellett, mert egy körültekintően kiválasztott programmal nemcsak élményeket szereznek a gyerekek, hanem fejlesztik a szociális képességeiket is. Nem beszélve arról, hogy egy angoltábor vagy egy médiatábor a tanulmányaikon is nagyot dobhat.
A lényeg a táborválasztásban mindenekelőtt a kommunikáció! A legfontosabb kérdésre csak a leendő táborozó tudja a választ: „Mit csinálnál legszívesebben nyáron?” Ez a kulcs. Ha ez megvan, innen már gyerekjáték jól összerakni a nyarat.
 

Közélet:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok