Mi Abonyunk - Jégkorong világbajnokság: pót szövetségi kapitánnyal vágunk neki
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6965, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2019.04.25. 16:56

 

 Nem tud részt venni a magyar jégkorong válogatott szövetségi kapitánya a kazahsztáni divízió 1/A csoportos jégkorong-világbajnokságon, így egy megbízott szövetségi kapitány fogja irányítani a csapatot.


Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány egy betegség miatt kénytelen kihagyni a jégkorong világbajnokságot. Egy váratlan betegség következtében kórházba került a finn szakember, a család kérésére azonban bővebb információt nem közöltek az állapotáról. Az MJSZ (Magyar Jégkorong Szövetség) úgy határozott, hogy a legutóbbi 5 tornán másodedzőként részt vevő Majoross Gergelyt nevezi ki megbízott szövetségi kapitánynak Tolvanen hiányában, aki majd a távolból segíti tanácsaival a szakmai stábot.

"Egy vírus tényleg végigment a csapaton. Viszont, amikor vasárnap éjjel repültünk haza, ő egyre rosszabbul érezte magát, és mire hazaértünk, kérte, vigyük be a kórházba. Jelenleg is ott fekszik, gyógyszeres kezelést kap, amely úgy tűnik, szerencsére jól hat." –nyilatkozta Majoross a szövetségi kapitány állapotáról.
„Amikor Jarmo bekerült a kórházba, meglátogattuk, és hármasban átbeszéltük a helyzetet: Jarmo, Szilassy Zoli és én. Miután nyilvánvalóvá vált, hogy Jarmo nem utazhat velünk, az nem is lehetett kérdés, hogy nincs értelme bevonni kívülről senkit – ilyenkor már nem is lehet –, ehelyett úgy döntöttünk, hogy ugyanígy hármasban csináljuk végig.”
A jéghoki válogatott az első mérkőzését április 29-én játssza Kazahsztánban, ahol a házigazda kazah mellett a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapattal találkozik.

„Sajnáljuk a kialakult helyzetet, második éve dolgozunk ugyanazzal a stábbal, ezt a világbajnokságot is együtt szerettük volna végigcsinálni. Természetesen mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a magyar válogatott jó teljesítményt nyújtson és jó eredményeket érjen el a kazah fővárosban” – nyilatkozta a megbízott szövetségi kapitány.


Ha szeretne fogadni a magyar csapatra, és a jégkorong vébé küzdelmeire, hogy mik az esélyek, arról itt lehet olvasni: unibet vélemények.


DIVÍZIÓ 1/A-VILÁGBAJNOKSÁG, NUR-SZULTAN (ASZTANA)


Április 29., Dél-Korea, 8.30
Április 30., Fehéroroszország, 15.30
Május 2., Litvánia, 8.30
Május 3., Szlovénia, 15.30
Május 5., Kazahsztán, 15.30


A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE


KAPUSOK: Bálizs Bence (MAC Újbuda), Rajna Miklós (MAC Újbuda), Vay Ádám (DVTK Jegesmedvék)


HÁTVÉDEK: Macaulay Scott (MAC Újbuda), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (Tölzer Löwen – Németország)


CSATÁROK: Bartalis István (Schwenningen – Németország), Benk András (UTE), Bodó Christopher (MAC Újbuda), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Timra – Svédország), Hári János (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (MAC Újbuda), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sofron István (Fehérvár AV19), Terbócs István (MAC Újbuda), Vas János (DVTK Jegesmedvék)


A keretet három kapus, hét hátvéd és 13 csatár alkotja. Öt magyar klub ad játékost a névsorba, ketten német, egy hokis pedig svéd csapatban szerepel. Hatan vannak a Fehérvár AV19-ből és a MAC Újbudából, négyen a DVTK Jegesmedvékből, ketten az UTE-ból és egy egy játékos az Erste Liga-bajnok FTC-ből került be. Két játékos az első világbajnokságára készül, a Fehérvár AV 19 hátvédje Szabó Dániel és a szintén hátvéd Macaulay Scott a MAC Újbuda csapatából. A keretből 18-an voltak ott a tavalyi vb-n is, és 15 játékosnak van A-csoportos tapasztalata. Tizenketten voltak ott a feljutást 2015-ben Krakkóban kivívó együttesben, Benk András és Vas János pedig a 2008-as „szapporói csodának” is részese volt.
 

Közélet:
Abony   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Komposztáljon Ön is! Jelentkezzen a programra! Ingyenes komposztáló edényeket igényelhet a lakosság!

Így lehet sittel, építési törmelékkel telket feltölteni!

Kiderült, hogy hány hosszú hétvégénk lesz 2020-ban

Továbbra sem fogunk vacogni: 7 végén akár 20 fok is lehet

Hét végén menetrend szerinti késések jönnek a vasútvonalunkon.....

Baleset miatt brutális késések, pótlóbusz a vasútvonalunkon

NOVEMBER 10-TŐL ISMÉT TÉLI ÜZEMMÓDRA VÁLT A MAGYAR KÖZÚT- Tudnak valamit?

Figyelem! Újra megjelentek a csalók! Az adataidra vadásznak

Amerikai hadigépek repkednek Szolnok felett

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Te mit néznél szívesebben? Élő közvetítést az abonyi képviselő testület üléséről, vagy egy érdekes magazinműsort Abonyról?
   
 Élő közvetítést 
 Érdekes magazinműsort 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok