Mi Abonyunk - Válaszol a Kormányhivatal sajtófőnöke: Ha zavar, hogy a jegyző befényképeztet az udvarodra, tegyél panaszt
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 6284, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2017.04.04. 20:39

 

Mint arról lapunk beszámolt, a Közterület Felügyelet munkatársai Abony város jegyzőjének utasítására fényképeznek be magánházak udvaraira. Dr. Balogh Pál jegyző elküldte nekem a linket, hogy ezt miért teszik. Mivel az ügy közfelháborodást váltott ki a lakosságból, a legilletékesebbtől, a Kormányhivataltól kértem ez ügyben közleményt, melyet köszönettel meg is kaptam. A lényege az, hogy mindenkinek be kell jelentenie a fúrt kutat, és ha valakit zavar, hogy befényképeznek az udvarára, akkor panaszt tehet. Hogy hol? Kiderül az alábbi válaszból, melyet ezennel változtatás nélkül teszek közzé:

 

Tisztelt Szerkesztőség!
Kedves Veronika!

Köszönjük megkeresését. A magáningatlanok fotózásával kapcsolatos kérdéseire a Pest Megyei Kormányhivatal Jogi Osztálya adta meg a szakmai választ:


„Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 3. § 2. pontja alapján a megkereséssel érintett adatok személyes adatnak minősülnek. Az Infotv. 5. § (1) bekezdése értelmében személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli.


Magyarország Alaptörvénye VI. cikk (3) bekezdése meghatározza, hogy a személyes adatok védelméhez és a közérdekű adatok megismeréséhez való jog érvényesülését sarkalatos törvénnyel létrehozott, független hatóság ellenőrzi.


Az Infotv. 38. § (2) bekezdése alapján a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) feladata a személyes adatok védelméhez, valamint a közérdekű és a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez való jog érvényesülésének ellenőrzése és elősegítése.


Az Infotv. 52. § (1) bekezdés szerint a Hatóságnál bejelentéssel bárki vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével, illetve a közérdekű adatok vagy a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez fűződő jogok gyakorlásával kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.


Mindezek alapján a személyes adatok kezelésével összefüggő bejelentés kivizsgálása a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság hatáskörébe tartozik.
A Hatóságnál történő bejelentés módjáról és feltételeiről a következő linken érhető el részletes tájékoztató: http://www.naih.hu/panaszuegyintezes-rendje.htmlA fúrt kutak kérdésére vonatkozóan az Érdi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya adta meg a szakmai választ:

"A 2016. június 15. napján hatályba lépett kormányrendelet módosítása szerint: a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló 72/1996. (V. 22.) Korm. rendelet 24. §-a alapján a települési önkormányzat jegyzőjének engedélye szükséges olyan kút létesítéséhez, üzemeltetéséhez, fennmaradásához és megszüntetéséhez, amely karszt- vagy rétegvízkészlet igénybevétele, érintése nélkül, és 500 m3/év vízigénybevétellel kizárólag talajvízkészlet vagy parti szűrésű vízkészlet felhasználásával üzemel (tipikusan a fúrt kutak), nem gazdasági célból."


Üdvözlettel:


Bazsó Zoltán
sajtófőnök

Kormányhivatal
Kormánymegbízotti Kabinet 


Közélet:
Abony   
 2 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Figyelem! Hosszútávú munkalehetőség!

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Sehol nem kellett elrendelni a szavazatok újraszámlálását

Brutális kátyúk Abonyban

Összeomolhat a Simicska- VÍZIÓ- Csoportos létszám leépítések a HÍR TV-nél

Duguláselhárítás

KÉT ÚJ HÍDDAL KERÜLI MEG SZOLNOKOT AZ M4-ES SZTRÁDA

Az E.ON nevével visszaélve téveszthetik meg a lakosságot

Életet mentett az Abonyban élő derék katona

Abony város jegyzője sürgős intézkedést ígért a romos házak esetében

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
A KORMÁNY.

TATU -

2017.04.06. 14:34:58

Visszavonta rendeletét az ásott és fúrt kutak ügyében, tehát nem lessz sem összeírás sem adóztatás és mindenki a régi rendelet szerint használhatja és építhet magának kutat. Ha ezek után is bár mit tesz az önkormányzat jogellenes és tövénytelen.

Fúrt vagy ásott kút.

TATU -

2017.04.05. 04:02:14

Nem mai téma a kormánynál, hogy az ilyen kutakat megadóztatják, csak, hogy ezek a kutak kizárólag ipari vizet vagyis szenny vizet adnak. Legtöbbjük csk talajvizet szív fel nam fogyasztható de még mosásra sem alkalmas. A fotózás meg teljesen törvénytelen de még a területemre sem jöhet be.

 


Szavazás
Szeret Ön Abonyban élni?
   
 IGEN, nagyon 
 Hát, kis szódával elmegy 
 Egyre kevésbé szeretek itt élni! 
 Nem szeretek itt élni! 
 Nem élek Abonyban, de nem is szeretnék 
 Nem élek Abonyban, de szeretnék 
 Hol van az az Abony????? 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok