Mi Abonyunk - Válaszol a Kormányhivatal sajtófőnöke: Ha zavar, hogy a jegyző befényképeztet az udvarodra, tegyél panaszt
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 5914, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2017.04.04. 20:39

 

Mint arról lapunk beszámolt, a Közterület Felügyelet munkatársai Abony város jegyzőjének utasítására fényképeznek be magánházak udvaraira. Dr. Balogh Pál jegyző elküldte nekem a linket, hogy ezt miért teszik. Mivel az ügy közfelháborodást váltott ki a lakosságból, a legilletékesebbtől, a Kormányhivataltól kértem ez ügyben közleményt, melyet köszönettel meg is kaptam. A lényege az, hogy mindenkinek be kell jelentenie a fúrt kutat, és ha valakit zavar, hogy befényképeznek az udvarára, akkor panaszt tehet. Hogy hol? Kiderül az alábbi válaszból, melyet ezennel változtatás nélkül teszek közzé:

 

Tisztelt Szerkesztőség!
Kedves Veronika!

Köszönjük megkeresését. A magáningatlanok fotózásával kapcsolatos kérdéseire a Pest Megyei Kormányhivatal Jogi Osztálya adta meg a szakmai választ:


„Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 3. § 2. pontja alapján a megkereséssel érintett adatok személyes adatnak minősülnek. Az Infotv. 5. § (1) bekezdése értelmében személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli.


Magyarország Alaptörvénye VI. cikk (3) bekezdése meghatározza, hogy a személyes adatok védelméhez és a közérdekű adatok megismeréséhez való jog érvényesülését sarkalatos törvénnyel létrehozott, független hatóság ellenőrzi.


Az Infotv. 38. § (2) bekezdése alapján a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) feladata a személyes adatok védelméhez, valamint a közérdekű és a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez való jog érvényesülésének ellenőrzése és elősegítése.


Az Infotv. 52. § (1) bekezdés szerint a Hatóságnál bejelentéssel bárki vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével, illetve a közérdekű adatok vagy a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez fűződő jogok gyakorlásával kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.


Mindezek alapján a személyes adatok kezelésével összefüggő bejelentés kivizsgálása a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság hatáskörébe tartozik.
A Hatóságnál történő bejelentés módjáról és feltételeiről a következő linken érhető el részletes tájékoztató: http://www.naih.hu/panaszuegyintezes-rendje.htmlA fúrt kutak kérdésére vonatkozóan az Érdi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya adta meg a szakmai választ:

"A 2016. június 15. napján hatályba lépett kormányrendelet módosítása szerint: a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló 72/1996. (V. 22.) Korm. rendelet 24. §-a alapján a települési önkormányzat jegyzőjének engedélye szükséges olyan kút létesítéséhez, üzemeltetéséhez, fennmaradásához és megszüntetéséhez, amely karszt- vagy rétegvízkészlet igénybevétele, érintése nélkül, és 500 m3/év vízigénybevétellel kizárólag talajvízkészlet vagy parti szűrésű vízkészlet felhasználásával üzemel (tipikusan a fúrt kutak), nem gazdasági célból."


Üdvözlettel:


Bazsó Zoltán
sajtófőnök

Kormányhivatal
Kormánymegbízotti Kabinet 


Közélet:
Abony   
 2 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Figyelem! Álláslehetőség

Cegléden laknak a migránsnak nézett szaudi rendőrök

Abonyi székhelyű remek webáruház, személyes átvételi lehetőséggel

Az ügyészség keményen fellép a trükköző szolgáltatók ellen

Csalók zaklatják a Telekom nevében olvasóinkat!- Ha ilyen felszólítót kap e-mailben ne fizesse be!

A mi Földinket az Országgyűlésbe!

Felvonult az amerikai hadsereg Cegléd közelében

Visszatér sajnos a tél

Így hívhatod ki a kéményseprőt! Fontos! Nem magától jön!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
A KORMÁNY.

TATU -

2017.04.06. 14:34:58

Visszavonta rendeletét az ásott és fúrt kutak ügyében, tehát nem lessz sem összeírás sem adóztatás és mindenki a régi rendelet szerint használhatja és építhet magának kutat. Ha ezek után is bár mit tesz az önkormányzat jogellenes és tövénytelen.

Fúrt vagy ásott kút.

TATU -

2017.04.05. 04:02:14

Nem mai téma a kormánynál, hogy az ilyen kutakat megadóztatják, csak, hogy ezek a kutak kizárólag ipari vizet vagyis szenny vizet adnak. Legtöbbjük csk talajvizet szív fel nam fogyasztható de még mosásra sem alkalmas. A fotózás meg teljesen törvénytelen de még a területemre sem jöhet be.

 


Szavazás
Ön mit szól ahhoz, hogy a LIDL telekre a Somogyi iskola mellé betelepült a Vidámpark?
   
 Szerintem okés, örülök! 
 Nem is tudom, lehet, hogy nem kellett volna 
 Engem nem érdekel, hogy ott van-e vagy nem 
 Ez már tényleg nagyon felháborító! Úristen! 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok