Mi Abonyunk - Megy-e a megye?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2015.10.14. 20:36

 

A közelmúltban Romhányiné Dr. Balogh Edit lakossági fórumot tartott a Városházán. A MiAbonyunk rákérdezett egy napjainkban igen aktuális, sokakat érintő kérdésre. Mit szól ahhoz a polgármester asszony, hogy most a kormányzati szándék az, hogy váljon el Budapest Pest megyétől, valamint azt is tudni szerettem volna, hogy átvinné- e Abonyt Jász- Nagykun Szolnok megyébe. Romhányiné Dr. Balogh Edit elmondta, hogy azzal egyet tud érteni, hogy Budapest és Pest megye szétváljon, de szerinte már késő lesz 2020 után ezt megtenni, mert addigra nem lesznek igazán EU-s források, tehát ez okafogyottá vált.

 

Abony első asszonya nem tartaná szerencsésnek, ha megyét váltanánk, nem látja értelmét annak, hogy Jász- Nagykun Szolnok megyéhez csatlakozzunk, annak ellenére sem, hogy Szolnok közelebb van, és ehhez a településhez több szállal kötődünk szinte, mint Ceglédhez.

 

„ Rengeteg együttműködés van a két település között, például Pintérné Simon Szabinát, a helyi Művelődési Központ igazgatóját felkérték arra, hogy legyen az AGÓRA ottani egyik projektvezetője. Büszke vagyok arra, hogy ilyen tehetséges, ügyes fiatal vezetőnk van, igaz a támogatottsága nem volt 100 %-os, de nagyon örülök annak, hogy őt sikerült megbízni a helyi igazgatással. Örülök annak, hogy munkáját Szolnokon is elismerik. Remek programokat szervez Abonyban. Szolnokkal napi kapcsolatban vagyunk, diákjaink jelentős része tanul ott, sűrűbb a buszjárat is, mint Cegléd felé. Abban nem vagyok biztos, hogy ott majd több pályázati lehetőség lesz a következő EU-s ciklusban. Jelenleg is pengeélen van az Unió, lesz egyáltalán Unió 2020 után? Azzal egyetértek, hogy a Főváros végre váljon le! Nálunk a szegénység, náluk a gazdagság, közben a mi megyénk mutatói húzzák le annyira Budapestet, hogy jogosultak legyenek pályázni. Elkésettnek tartom ezt az egészet. „- mondta el kérdésemre Romhányiné Dr. Balogh Edit

Lőrinczy Veronika
 

Politika:
 7 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Zágráb Nándor a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje a választókerületben

Közadatok Antal- Láng Edináról- II. rész

Közlemény az abonyi Jobbik alapszervezetéről- Szeremi Anikó feloszlatta

Ők készítik majd elő a döntéseket: Abony Város Bizottságainak tagjai értünk dolgoznak

Október 28-án megalakul az új abonyi képviselő- testület: Ünnepélyes eskütételek, illetmények, alpolgármester

Közadatok Antal- Láng Edináról- III. rész

Közadatok Antal- Láng Edináról- I. rész

Egyhangú igen az abonyi műjégpályára! Szép volt!

A helyi Fidesz elnök, Balangó László NEM vállalja, hogy beüljön a képviselő- testületbe

Abonyban 1341 Fideszes is Pető Zsoltot támogatta!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Pest MEGYE

Sovany -

2015.11.09. 02:29:49

{#emotions_dlg.loveheart}SZOLNKHOZ  KOZEL VAGYUNK,

LASSATOK  MAR BE, Na A VALASZTAS"  MiEZ A BUBU ??? I LOVE  MY COUNT. Hungary                                    Abony

 

 

 

 

 

A fovaros  BUDAEST:  na moost van Pest Megye, Pest Megye az nem BUDAPEST, BUDAPESTET Nemerdekli  PEST MEGYE, Mert mi Pestiek Vagyunk..

EZ igy igaz DE van Politika is De mijen????

BAJNAI ANd OUR LADY

NAGYABONY  UJJA SZULETET,.

SZOLNOK  SEGITSEGEVVEL  MERT KOZELEBB  VAN MINT PEST!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

Véleményem

as1961 -

2015.10.18. 12:25:36

Két ember.

TATU -

2015.10.18. 08:09:57

Sajnos mink ketten nem csinálunk nyarat és ahogyan látom rajtunk kívül senkit nem érdekel ez az igen fontos és jelentős téma. Nekünk vannak érveink de hol vannak a többiek, oly néma a honlap és csak egy páran ha írunk valami véleményt. Merem remélni ha valami más lesz népszavazás fogja eldönteni éa az szent és sérthetetlen amit nem lehet megcáfolni. Tehát győzzön az ki ahogyan szavaz, remélem nem veszünk össze.

A véleményem

as1961 -

2015.10.17. 14:43:24

Kedves Tatu!

Az általam belinkelt táblázat és térkép nem statisztika, hanem tény. Azt  mutatja, hogy Abony város mint Pest megye peremén lévő város mennyi pénzt kapott. Ez érvényes a város Önkormányzatára és a városban lévő vállalkozáskora is. Tehát mennyivel kevesebb jut egészségügyre, utakra, óvodákra, iskolákra, stb. mintha pl Észak Alföldi régióhoz tartozna. Ez bizony szoros összefüggésben van a munkahelyek számával és egyéb más dolgokkal is, amitől élhetőbb lenne Abony. Napokig tudná Ön is sorolni, ha több pénzt kapott volna az Önkormányzat, mire költhetné azt. Nem de? A történelem szép dolog, meg is kell ismertetnünk az utódokkal. Már ha valójában az történt, ami a történelem könyvekben van. :) Viszont van egy egyszerű, de erős törvény, ami alapján mi is kiemelkedtünk a bennünket körülvevő világból. Ez pedig az a képességünk, hogy tudunk alkalmazkodni a körülményekhez, ha már nem mi alakíthatjuk. Még jó, hogy az emberek többsége tud alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, és mivel ember, gyámolítja, támogatja azokat, akik erre nem képesek, akik csak a múlt után sóvárognak, azt emlegetik folyton-folyvást. " Bezzeg a mi időnkben", "Régen minden jobb volt" ezek a jelszavuk. Nem akarok személyeskedni, bízom benne Ön azon emberek közé tartozik aki tud változtatni, ha kell! Remélem értően elovassa, és megérti az én véleményemet.

Pest - megye !!

TATU -

2015.10.17. 06:35:23

A statisztikát mindig az érdek határozza meg, tehát nem valós manipulálható. Nem fogunk lemondani egy - két Szolnok rajongó miatt a Fővároshoz kapcsolódó jogainkról és előnyeinkről. Szerencsére ez nem oly egyszerű, hogy ide vagy oda tartozok. Pest-megye a XI. századi alapítású az Árpádok uralkodásának utolsó századból származó oklevelek és a középkor fejlődése adhat kapaszkodót Pest megye kialakulásáról. Pest megye az ország közepe. Megyeszékhelye a Főváros viszont Budapest független területi egység nem tartozik Pest megyéhez. Pest megye Magyarország legtöbb várossal rendelkező területe. Az Ország rendje Magyarország - Főváros - Megye - Járás - Város - Község. Abonyt Mária Terézia emelte mezőgazdasági várossá, nem fogunk lemondani mások miatt csk úgy hovatartozásunkról.

A véleményem

as1961 -

2015.10.16. 21:12:18

Remélem az előttem szóló, és azt Like-oló két olvasó nincs olyan pozicióban, hogy nekik kelljen dönteni, váltson e megyét Abony. Niért is gondolom, hogy már régen megyét kellet volna váltania Abonynak?

Íme:

Nem is szabad.

TATU -

2015.10.15. 04:07:27

Nagyon sok mindentől elesnénk, néha jobb a cápákkal együtt úszni mint a kishalakkal. Szolnok mit tudna nyújtani legfeljebb áttelepítené a nemkívánatos embereit. Nem is beszélve a megyék identitásuk alapján alakultak ki.


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok