Mi Abonyunk - Békés demonstrációra készülnek Törtelen a kerekes székesek, kismamák, idősek
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8023, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2015.07.30. 18:33

Lapinformációink szerint augusztus 8-án reggel 8 órára békés demonstrációt hirdettek meg Törtelre az érintettek, akiknek ügyét a helyi Jobbik szervezet elnöke, Bucsus Ferenc karolta fel. Egyszerűen betelt a pohár, és felháborítónak tartják, hogy még a legforgalmasabb önkormányzati tulajdonú közintézmények egy része sem került akadály- mentesítésre, de bizony a POSTA sem. Ráadásul a COOP áruházba sem lehet akadálymentesen bejutni. Naponta szenvednek ezzel a problémával a lakók, pedig ez a legforgalmasabb üzlet Törtelen. Mindez annak ellenére van így, hogy ezt jogszabály írná elő mind az önkormányzat, mint a Posta, mind az üzlettulajdonosok részére. A Sportcsarnokba, ahol többek közt a ballagásokat is tartják, szintén csak magas lépcsőkön lehet bejutni, amely nagy gondot okoz az idős hozzátartozóknak. Hiszik, vagy sem, a helyi polgármesteri hivatal épületét ugyan az előző településvezetés felújította, de az akadály- mentesítés nem történt meg. 

Korábbi, 2013-as cikkünk a törteli COOP-ról IDE kattintva elérhető

A Jobbik helyi szervezete a békés demonstrációt bejelentette a rendőrségen, az engedélyt megkapták. A jogszabályok szerint kértek területfoglalási engedélyt a helyi önkormányzati hivatalban is. Mikor a kérelem beérkezett, rekord gyorsasággal elkezdtek dolgozni az önkormányzat épületénél. Ma, azaz július 30-án a járdát felverték. Nyilvánvaló, hogy szeretnék a demonstráció időpontjára megoldani a hivatal akadálymentessé tételét. Ezek szerint jogos volt a panasz, és a demonstráció is az lesz. Kíváncsian várjuk, hogy hol látnak még hozzá a cikk megjelenését követően a munkálatokhoz. Ráférne bizony mindez az orvosi rendelő épületére is, hiszen ott sem akadálymentes bejárat, de parkoló nincsen! Hogy hogyan állhatott meg az élet ezen a téren Törtelen, senki sem érti. Csak azok tudják, hogy mekkora a baj, akik maguk is érintettek. Kerekes székesek, babakocsis kismamák, és nehezen járó idősek. " Most ők az érintettek, lehet, hogy holnap már mi leszünk! "- mondta el lapunknak Bucsus Ferencné, a helyi Jobbik elnökének felesége, aki férjével együtt maga is üzlettulajdonos. Nekik előírták az akadálymentesítést, és meg is csinálták a jogszabályoknak megfelelően. Csak azt nem értik, hogy ez a törvény vajon miért nem vonatkozik mindenkire, itt Törtelen. Így hát kéréssel fordulnak a település jegyzőjéhez, hogy határidő megadása mellett szólítsák fel az üzlettulajdonosokat, és a többi érintettet a munkálatok elvégzésére.

 

Az önkormányzat a jelek szerint már megtette a kezdő lépést, jogosnak vélve a problémát. Akadály - mentesítenek. Bár mindenki megtenné!

Lőrinczy Veronika
 

Közélet:
Törtel   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megbízható szivargyújtó márkát keres? Mi tudunk egyet!

Állati jó dolgok vannak előkészületben Abonyban

Tisztítókúra támogatása matcha teával

Figyeljünk a riasztórendszer és a sziréna akkumulátorára!

Ismét Tarka Tér!

Ételek, amiket egész évben elkészíthetsz a kertben, ha van egy jó kemencéd

Katarzis

Városi családi és gyereknap

Erős emberek versenye

Abonyi Vágta

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok