Mi Abonyunk - Abonyi TESCO: Bevégeztetett!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

admin - 2015.01.17. 16:13

 

Az abonyi TESCO 2010-ben, augusztus végén nyílt meg, élt bő 4 évet! - Fotó: Lőrinczy Veronika )

Január 12-én jelentette be a TESCO vezérkara, hogy összesen 13 üzletét zárja be szerte az országban, felsorolták a boltok nevét, köztük az abonyit is. Beigazolódott, amitől rettegtek az abonyiak, mert az abonyi áruház is szerepelt a listában. Egészen pontosan 64 munkavállalónak nem lesz itt munkája, az országban a legfrissebb hírek szerint összesen 560 fő járt így. A TESCO vezérkara ugyan ígéretet tett arra, hogy másik üzletekben megpróbálják őket alkalmazni, vagy segítenek nekik munkát találni, de a vezérigazgató video üzenetében arról is beszámolt, hogy végkielégítést kapnak a dolgozók, mely több lesz a törvényi minimumnál. A 64 főből lapinformációink szerint negyven dolgozó abonyi, tehát összesen ennyi családból esik ki így legalább egy kereső. Az áruház dolgozóit február 4-től bocsátják el, utána még egy hónapig szükség lesz egy részükre, mert kipakolnak, takarítani fognak. Ismerőseim az áruházban járva arról számoltak be, hogy szomorú, kisírt szemű eladók fogadták őket.

Az áruházlánc vezetősége a megváltozott magyar jogszabályokat, többek közt a kötelező vasárnapi zárva tartást okolta, és közölték, próbálnak nyereségesen működni, hogy a többi áruház megmaradjon. Ehhez kiszámolták, hogy 13 üzletet kell bezárniuk. A TESCO egyébként Nagy Britanniában is nagy veszteséget könyvelt el, ott közel negyven üzletét lett kénytelen bezárni, és az új áruházak építéséről is lemondtak. Így vélhetően globális jelenségről, nem magyarról van szó. Ezt erősítette meg a kormányszóvivő közleménye is.

A TESCO tehát március elejére kiürül, hogy helyén mi lesz, senki nem tudja. Abony nem mellesleg nem tartozik a gazdag települések közé. Úgy tudjuk, hogy az abonyi áruház évek óta képtelen volt az értékesítési tervet teljesíteni. Egyébként a szolnoki és ceglédi TESCO áruházakban a vásárlók jóval nagyobb választékkel találkozhatnak, sőt, többen arról számoltak be, hogy ezekben a nagyobb városokban több akció van, jóval olcsóbbak, mint az abonyi ( volt ). Így aztán nem csoda, hogy azok, akik Cegléden, vagy Szolnokon dolgoztak, nem is Abonyban vásároltak be. Vélhetően elhibázott volt az abonyi áruház üzletpolitikája ilyen szempontból, és mivel még azt a gazdasági válság előtt építették, tervezték meg, nagyobbra is kalibrálták, mint kellett volna. Sok abonyinak gondot fog okozni ezek után egyes, nem élelmiszer jellegű termékek beszerzése is, mert helyben nem túl nagy a kínálat, és a termékek drágábbak, mint a környező nagyobb városokban.

A város jelentős helyi iparűzési adó bevételtől esik el ugyan, de vélhetően a TESCO bezárásával jól jár a többi helyi üzletet, és a maszekok, akiknek megemelkedik az árbevételük, így a helyi iparűzési adó befizetési kötelezettségük is megnő. Így bepótlódik az önkormányzatnál ez a fajta kiesés. A TESCO ingatlanadót is fizet jelenleg, mely használaton kívüli épületekre is vonatkozik, így ez nem jelent kiesést az önkormányzatnál. Lapinformációink szerint a városvezetés a bezárás hallatán levelezni kezdett a TESCO-val, de eredményt ők sem tudtak elérni.

Lőrinczy Veronika

 

Légifotók: TYB


 

Reggeli cikkünk az alábbi volt:

 A mai napon hozta nyilvánosságra a Tesco, hogy mely üzleteket fogja bezárni, és ez sajnos az abonyi üzletet is érinti! A vezetőség 13 üzlet bezárása mellett döntött, ebben a 13-ban többnyire kisebb üzletek, úgymond Expreess-ek és S-Market típusú üzletek vannak. Az áruházak bezárása sajnos nagyon sok ember, mintegy 564 fő munkahelyének elvesztését is jelenti egyben, akik ma tudják meg, hogy állásuk megszűnik. Az áruházlánc megpróbál minél több elbocsájtandó alkalmazottjának felajánlani egy másik állást, egy másik áruházban. Február 4-től zárnak be az érintett boltok, és ez nemcsak az alkalmazottakat, de az abonyi embereket is rosszul érinti, hiszen elég jó akciók miatt sokszor még annak is megérte kimenni és vásárolni, aki egyébként nem szereti ezt az áruházláncot. A bőséges választék, többek közt a friss pékáru, mirelit áru, játékok, ruhák, szerszámok és műszaki cikkek többé már nem lesznek elérhetőek egy áruházban az abonyiak számára. Kívánom, hogy az ott dolgozó emberek hamar és számukra elfogadható munkát találjanak! 

Közélet:
Tesco   
 12 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Abony

as1961 -

2015.01.18. 16:46:05

Fico!

Jelenlegi szabályok szerint, a vállalkozások támogatása Pest megyében nagyon alacsony. Nem véletlen, hogy a szomszédos megyékbe mennek a vállalkozások. Erre jó példa egy ceglédi öntödei vállalkozás, aki Szolnokon az ipari parkban fejleszt, teremt munkahelyet. Illetékeseknek el kellene gondolkodni, nem volna jobb Abonynak, ha más megyéhez tartozna?

De az önkormányzat feladata is.

fico -

2015.01.18. 11:08:01

A helyi önkormányzat feladatai körébe tartozna az is, hogy a településen ipari tevékenységek legyenek. Mivel a helyi iparüzési adó az önkormányzat kasszájába folyik be, ez mindenkinek a javát szolgálná! Abonyba mindog a mezőgazdaságot erőltetik holott már 80%-ban a termőföldek családi válalkozásban vannak.( fejlett munkagépek kevés alkalmazott). Ahhoz hogy Abonyban a munkanélküliség csökkenjen lobbizni kellene nagy válalatoknál, hogy ide telepítség tevékenységi körüket. Lásd Jászfényszaru Sammsung gyár!!!!!! Nem pedig Abonyban ahol megszűntek Mechanika, Téglagyár, Idősek Otthonai, benzinkút STB. 

Nem csak a TESCO

TATU -

2015.01.15. 07:25:35

A SPÁR is bejelentette leépítését. Ez lenne az 1000 munkahely teremtés?

Orálisztán!

gykiss57 -

2015.01.14. 19:49:54

Orálisztánban már csak így megy.

Remélem hamarosan előírják a vasárnapi templombajárást is.

Talán az első élyszaka jogáig idén még nem jutunk el!

Tisztelt Ortega!

gandalf -

2015.01.14. 19:18:11

Úgy gondolom továbbra is az önkormányzatoknak nem a vállakozás a feldatuk, de nem is tilos! Jelenleg ez az ország minden csak nem vállalkozásbarát. Momdom ezt 25 év véllalkozói tapasztalattal!                              Tisztelettel!      Gandalf

Tisztelt gandalf!

ortega -

2015.01.14. 12:46:11

Vitatom véleményét. 

"Az önkormányzatnak nem feladata munkahelyek létrehozása!"

Ha nagy a munkanélküliség, a fránya nagytőke erejű befektető csak nem jön, az önkormányzatnak kell lépni ezen a téren. Ő a helyi hatalom képviselője. Ez a helyi érdekek képviseletéről kellene, hogy szóljon. Az Önkormányzat alapíthat gazdasági társaságot. A formája sokszínű. Hogy saját építőipari céget, fémfeldolgozó üzemet, avagy Ipari Parkot - mint gazdasági társaság alakít, lehetőség - ígény  - akarat függvénye.

"Ellenben állami feladat lenne megfelelő vállalkozásbarát környezet kialakítása."

Vállalkozásbarát környezetet valójában az önkormányzat tud kialakítani. Ha tudja ez mit jelent. Infrastruktúrával ellátott telephely, jó megközelítési lehetőség - minőségi munkaerő, helyi adókedvezmények nyújtása, lobbizás beruházás központi támogatására - netán saját tőkerésszel beszállni.

Meg kell nézni azokat a helyeket, ahol pörög a gazdaság. Az ömkormányzatoknak bizony - bizony nagy szerepe van benne. Ott sem a gólya hozta a beruházásokat. 

De nem ez a jellemző a sok magyar önkormányzatra. A hatalmi szemlélet, az motivál. Az egyéni és "maffiaérdekek" kijárása. A közösségben gondolkodás alkalmatlansága. Miközben a szakirányú felsőoktatásban a település - önkormányzat gazdaságtan alaptantárgy. De akinek ez nincs benne a gondolkodásában, az mutogat az államra. Terepet csinálva a "vezér elvű" társadalomban.

 

Ide csatlakozik a böllérverseny. Önmutogató rendezvény - a Polgármesteré. "Panem et Circenses - Kenyeret és cirkuszt" Identítászavarban szenved a Polgármester. A köz pénzén - a település éves költségvetése hatvanmillió környékén van, -ebből negyvenmillió a Tejüzem által befizett HIPA - olyan térségi rendezvényeken bizonyítja alkalmasságát, és mutogatja magát, ami egy vagyonba kerül a köznek. 

 

Egy közepes cégnyi közmunkást foglalkoztat - kap hozzá valahonan pénzt. Mi lesz ezekkel az emberekkel, ha az állambácsi azt mondja: nincs többé közmunka. Lehetőség lett volna az önmutogató rendezvények pénzét jobb helyre befektetni.

Energiatakarékos fűtés címén (gázról faaprítékra átáálásra nyert hetvenmilliós pályázat), miközben a község határában nemhogy erdő, de kivágni való fa sem található. 

1946-óta (Erdei Ferenc) nem történt nagyobb léptékű erdősítés. Az akkor ültetett út - mezővédő erdősávokat vágják ki midenütt. Miért nem lehet például telpülésvédő erdősítés, és a 46-os út, mezővédő erdősávok újratelepítését csinálni. Csemetét kell nevelni hozzá, ültetni - gondozni kell. A szerves anyagok pelletgyártó üzemeket létesíteni?

Az alapvető baj a helyi hatalom tevékenységét meghatározók fejében van. 

Egy abonyi polgár véleménye...

gandalf -

2015.01.14. 11:01:34

Az önkormányzatnak nem feladata munkahelyek létrehozása! Ellenben állami feladat lenne megfelelő vállalkozásbarát környezet kialakítása.Értém mint nem állandóan változó adó, járulékterhek emelése,állandóan változó jogszabályok. Az elvégzett munka tisztességes kifizetése, normális fizetésihatáridők, plusz betartatása! A vállalkozókat partnerként és nem ellenségként kezelni, befizethető JÁRULÉK és ADÓTERHEK szükségesek, a mostani agyon adóztatás helyett.Jelenleg a MAGYAR ÁLLAM TARTOZIK ÉS FIZET A VÁLLALKOZÓKNAK legtöbbel ás legtovább! Lehetne még sorolni, azt viszont nemértem hogy egy böllérverseny hogy kerül ebbe a kontaktusba. Tisztelettel!   Gandalf

Önmutogató "elit"

ortega -

2015.01.13. 19:46:31

Azért remélem, a Kőröstetétleni bőllérversenyen Közéletünk Nagyjai a Polgármester image építő tréningjén az ingyen kaja - ingyen pia reményében megjennek. 

 

Ezekre az öncélú rendezvényekre kiszórt pénzből hány munkahelyet lehett volna létesíteni?

Érdekes

foltvarró -

2015.01.12. 18:39:31

változásnak lehettünk tanúi a multi áruházak között talán elsőként a TESCO áruházaknál.

Központilag az önkiszolgáló rendszer bevezetése talán nem a létszám csökkentésére irányult?

Az ott dolgozókat viszont sajnálom, remélem tudnak boldogulni más területen.

Folyamat

kalapos -

2015.01.12. 17:11:43

Kezdődött a CAR-O-LINE Kft-vel, majd folytatódott a Wienerbergerrel, most a Tesco, aztán....,egyre többen. Abony (is)pusztul.A szép főteret körbeöleli, egészen a városhatárig, egy rakás értékét vesztett ingatlan, melyeket szépen lassan felvásárolnak svéd bevándorlók, és ami nekik sem kell, az az enyészeté lesz. Egy élhető város csak akkor létezik, ha az megfelelő számú produktív, hozzáadott értéket termelő munkahellyel rendelkezik, és az ott dolgozók jelentős vásárlóerőt képeznek, munkáltatójuk adójával részt vesz a folyamatos fejlődésben.

Figyelmeztető jel

ortega -

2015.01.12. 14:48:31

Miért zár be a TESCO? Mert nincs fizetőképes kereslet. És miért nincs? Abony és térsége gazdasági potenciálja lenullázodott. Akik ráhatással lehettek volna a fejlődésre, saját pecsenyéjüket sütögették inkább. 

Hol van Abony Országgyűlési képviselőjének térség - (Abony) ipar és gazdaságfejlesztő programja. És reálisan mit tud tenni érte. Az Önkormányzatnek milyen lehetőségei, eszközei (és akarata) van tőkeerős befektető cégek Abonyba csalogatására?

Márpedig gazdasági fejlődés nélkül ez a folyamat nem áll meg. Mármint a leépülés. 

 

Legyen figyelmezetető jel a TESCO bezárása mindenkinek. 

Februás 2.-ával.

TATU -

2015.01.12. 13:45:02

Be zár a TESCO-nk, ma mindenki megkapja felmondását, vagy más területen lévő üzleteihez az ajánlást. Sajnálom mivel nagyon közelvolt és rendszeres vásárlója voltam. Majd keresgélhetem, hogy hol fogok hasonló árúcikkeket kapni, mint amiket megszoktam.

 


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok