Mi Abonyunk - Megkezdte a munkát az új városvezetés Cegléden
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8079, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2014.10.31. 09:16

Megalakult Cegléd Város képviselő-testülete. A polgármester és a képviselők letették az esküt, egy kivételével megalakultak a bizottságok, és az önkormányzat tagjainak illetményéről, illetve tiszteletdíjáról is döntés született. A megoldásra váró kérdéseket egy hét múlva, rendkívüli ülésen vitatja meg a testület.
 A 15 tagú képviselő testület összetételét a helyi választási bizottság elnöke, Farkasné dr. Piroska Emőke ismertette. A polgármester Takáts László lett, az 1. körzetben Hegedűs Ágota, a 2. körzetben Rimóczi Gábor, a 3. körzetben Hörömpő Annamária, a 4. körzetben Klément György Zoltán nyerte el a képviselői helyet, mindannyian a Fidesz-KDNP színeiben – ez nem jelent változást az előző ciklushoz képest. Az 5. körzetben az immár polgármester Takáts László helyett Imregi Tibor a képviselő. A 6. körzetben a mostani választáson is Ifj. Károly Ferencet választották meg, ám ő ezen túl már nem a CFE, hanem a Fidesz-KDNP színeiben politizál. A 7. körzetben a jobbikos Horváth Gábor Ferenc győzött. A 8. körzetet Takátsné Györe Anett, a kilencest Füle Győzőné, a 10. körzetben élőket pedig Ferenczi Norbert képviseli – itt szintén nem történt változás.

 


Kompenzációs listáról a Jobbik színeiben ketten, Korondi Miklós és Csuri Károly került be a képviselő-testületbe, illetve az előző ciklushoz hasonlóan MSZP-s Nagy Tamás, és Bobál István, a CFE színeiben. Összesítve tehát a Fidesz-KDNP színeiben tízen szavaznak a testületben, a Jobbik 3 képviselőt ad, illetve egyet-egyet az MSZP és a CFE.


Az alakuló ülésen Földi László immár országgyűlési képviselőként köszöntötte a jelenlévőket és gratulált a képviselőknek és utódjának, Takáts Lászlónak. Megígérte: Minden erejével azon lesz, hogy Cegléd még jobban fejlődjön, és még élhetőbb várossá váljon.


A polgármester és a képviselők esküje után a testület alpolgármestert választott, ezt a feladatkört továbbra is Hegedűs Ágota látja majd el a képviselők egyhangú szavazata alapján. Az alpolgármester akadályoztatása esetén teljes jogkörrel intézkedhet a polgármester helyett, emellett az oktatási, szociális, népjóléti, nevelési ügyekkel, intézményekkel, a közbiztonsággal, a rendezvényekkel és protokollal kapcsolatos feladatokat látja el, illetve kapcsolatot tart a helyi roma önkormányzattal.
Megválasztották a Jogi, Ügyrendi, Közbiztonsági és Pénzügyi bizottság elnökét és tagjait. Új feladat a közbiztonság került be a bizottság munkájába, mint kiemelt terület. A bizottság elnöke Ferenczi Norbert, képviselő tagjai Imregi Tibor és Nagy Tamás, külsős tagjai pedig Bereczky Balázs és Petneházy Gábor. Megválasztásuk után a külsős tagok is letették az esküt.


Szintén megválasztották a Kulturális, Oktatási és Népjóléti Bizottság elnökét és képviselő tagjait. Elnök Füle Győzőné, a tagok pedig Hegedűs Ágota, Bobál István és Horváth Gábor. A külsős tagokat, illetve a Gazdasági Bizottság – most már – 11 tagját a november 3-ai, rendkívüli testületi ülésen választják majd meg.
A törvény szerint az alakuló ülésen kell megállapítani a polgármester, az alpolgármester, a képviselők és a bizottsági tagok tiszteletdíját. Ezekről az összegekről jogszabály rendelkezik. A főállású polgármester havi illetménye a jogszabály szerint bruttó 598.300 forint, emellett az illetménye 15 százalékáig költségtérítésre jogosult a benyújtott és leigazolt számlák alapján. Az alpolgármester illetményét bruttó 502.500 Ft-ban állapította meg a Testület, költségtérítésre ő is jogosult. A képviselők tiszteletdíja változatlanul maradt, a jogszabály szerint 85.030 Ft, a bizottsági munkáért a tagoknak – képviselőknek és külsős tagoknak egyaránt – 38.264 forint, a bizottságok elnökeinek pedig 76.527 forint jár. Takáts László polgármester jelezte, hogy a jelenleg fennálló összeférhetetlenséget jogszabály szerint, a választástól számított 30 napon belül meg fogja szüntetni, azaz saját vállalkozása ügyvezetői tisztségéről le fog mondani.
A város továbbra is polgármesteri szinten képviseli magát a Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsában, vagyis a képviselő-testület Takáts Lászlót delegálta.
A képviselő-testület tagjainak, illetve velük egy háztartásban élő hozzátartozóiknak vagyonnyilatkozatot kell tenniük, illetve intézkedniük kell a köztartozásmentes adózói adatbázisba történő felvételükről – ismertette az alakuló ülésen Diósgyőri Gitta jegyző.
 

Közélet:
Cegléd   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok