Mi Abonyunk - Lecsap a Négy Mancs! Tiltakozik az agrártárca
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2013.04.04. 18:38

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) rendelkezésére álló információk szerint a Négy Mancs alapítvány még idén tavasszal újabb, "nagyméretű lejárató kampánnyal" készül a magyarországi hízott kacsa- és libamájat előállító termelők ellen. A szaktárca MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint "a magát állatvédőnek nevező Négy Mancs alapítvány célpontja a szentesi székhelyű Hungerit Zrt. lehet". A Hungerit Zrt. mint felperes, perben áll a Négy Manccsal, a korábban neki okozott károk megtérítése miatt - közölte a VM. "A Négy Mancs alapítvány ismert módszereit alkalmazva az ágazat szereplőinek tevékenységéről rejtett kamerás felvételeket készít, követi gépjárműveik mozgását, rögzíti a ki- és berakodásokat. Emellett a termelőket arra készteti, hogy valótlan, terhelő kijelentéseket tegyenek egymásra" - fogalmaz közlésében a szaktárca.

Hozzáteszik: "az alapítvány által illegálisan megszerzett felvételeket oly módon vágják meg, hogy azok a lehető legsötétebb képet mutassák a magyar baromfiágazatról. De akár más országokban, egy évtizeddel korábban készített felvételeket is készek felhasználni, hogy minél elrettentőbb képet fessenek Magyarországról."
Tavaly a Daily Mail angol magazinban és a Test című német lapban jelentetett meg a Négy Mancs a libaágazatot lejárató, a VM szerint manipulatív fotókat. "Ezzel a külföldi közvéleményt kívánják elriasztani, és Magyarország-ellenes hangulatot gerjesztenek" - közli a szaktárca.
"A libatoll ágazaton belül már kínai dominancia van, és így visszaesett a belföldi tollszedés. Ez megközelítőleg 10 milliárd forintos közvetlen bevételkiesés éri Magyarországon a termelőket. A veszteség közvetlenül a Négy Mancs alapítvány lejárató kampánytevékenységével hozható kapcsolatba" - olvasható a VM tájékoztatásában.
A VM leszögezi: Magyarországon sokkal szigorúbb állatjólléti szabályok vonatkoznak a tollszedést végzőkre, mint Európa más országaiban, ahol ez a tevékenység szintén megengedett. A szaktárca fontosnak tartotta azt is kiemelni, hogy az Európai Baromfifeldolgozók Szövetsége is támogatja a magyar libaágazatot.
A szaktárcánál mindehhez hozzáteszik: a tollszedés és a libatömés is több száz éves hagyományra visszatekintő tevékenység Magyarországon. Ezt a tevékenységet az unió sem tiltja.
Budai Gyula, a tárca parlamenti államtitkára még kormánybiztosként vizsgálatot indított a Négy Mancs tevékenysége miatt. Ennek keretében megkereséssel fordult a Fővárosi Főügyészséghez. Az ügyészség a szervezet működése kapcsán számos hiányosságot, illetőleg jogsértést tárt fel, és emiatt az ügyészségről szóló törvény szerinti felszólalással élt. Jelenleg is peres eljárás van folyamatban a Négy Manccsal szemben, az általa okozott milliárdos kár miatt - tájékoztatott a minisztérium.
 

Közélet:
 1 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Negy Mancs

Sovany -

2013.04.06. 01:18:11

A mancs foglakozon a az ellpot tyukokrol a z ellopot marhak juhok hizok meg a takarmany loppassal,{#emotions_dlg.intraining} ne a MAGYARORSZAG VILAGHIRU,  JOVEDELZO , LIBA MEG KACSA MAJJAL.


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok