Mi Abonyunk - Vadászkaland
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.12.31. 11:35

Az esztendő utolsó vadászatát tartották Törtelen, a helyi vadásztársaság szervezésében, melyre kedves invitálást kaptam, és amelynek boldogan tettem eleget. Kisfiammal ketten indultunk útnak és feledhetetlen élményekkel gazdagabban tértünk haza. Még egy vadnyuszit is kaptunk ajándékba, melynek elkészítésére hamarosan sort is kerítünk. Ezen a napon, december 29-én csodálatos verőfényes időben vágtak neki a vadászok az erdőnek. Megtudtam, hogy a helyi vadásztársaság „ emberemlékezet „ óta működik, nagy hagyományokkal és történelemmel rendelkezik. 1965-ben is vadásztak már többen is azok közül, akik most is jelen voltak. Ebben az évben például élőnyúl befogás volt. Képgaléria IDE kattintva elérhető

Mára sajnos vadban kicsit szegényebb már a terület, de ennek ellenére országosan átlagosnak mondható a vadak száma a törteliek által gondozott területen, melynek nagysága impozáns. Összesen 4.100 hektáron folyik a gazdálkodás. A december végi vadászaton összesen 40 vadnyulat, 28 fácánt, 1 fogoly madarat és egy szép nagy rókát ejtettek zsákmányul a vadászok, ez a produktum átlagosnak mondható. A cél nem az, hogy minél több állatot lőjenek ki, csupán az, hogy mindenkinek jusson zsákmány. Gyönyörű, okos kutyusokból sem volt hiány, egy kedves vizsla kisfiam nagy örömére még az autónkba is beült. A vadakat a szokásos módon megtisztelték a vadászok, meseszép terítéket raktak ki belőle és a láng is emlékükre égett, a kürtszó nekik szólt. Egy avatási szertartásnak is részesei lehettünk, ahol egy ifjú vadászt náspángoltak el jelképesen mogyorófa vesszővel, annak örömére, hogy első nyulát lőtte.

Mesés trófeák díszítik a szép vadászház nagytermét, ahol az egybegyűltek egy finom birkapörköltet fogyaszthattak el a nap végén. Amikor elbúcsúztunk, megköszöntem a szíves vendéglátást, és csak annyit mondtam, „ Ez egy élmény volt! „ Így is van. Nekem is és kisfiamnak is. Köszönjük, hogy ott lehettünk! Beszéljenek helyettünk a képek.

LŐVE
 

Közélet:
Törtel   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok