Mi Abonyunk - A 'Báger' és a 'Kolbász-tó' a magasból
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

tyb - 2012.08.16. 11:10

 

 

Csodálatos vidékeket járunk be vidéki, vagy külföldi utazásaink során és kissé elfeledkezünk a szűkebb környezetünk, lakóhelyünk szépségeiről. Minap Abony felett repülve  csodáltam városunk gyönyörű látképét, amikor a számomra különösen kedves, "Báger" horgásztó fölé értünk. Az abonyi horgászok között igen népszerű tó gyakorlatilag 1976 óta létezik, a téglagyári alapanyag kitermelése helyén. A téglagyár bezárásával, felszabadult a korábbi teljes kitermelési terület, azaz a korábban már horgászati célra hasznosított 1-es, 2-es és 3-as tó mellett, a Kőröstetétlen felé eső, utoljára aktív meder is.

 

 

 

 

Erről is beszélgettünk Szabó Géza egyesületi elnökkel, amikor a jelenleg mintegy 20 ha.-os aktív vízfelületet igénybevevő horgászegyesület életéről váltottunk néhány gondolatot. Elmondta, hogy a termelésből utáljára kivont mederben képződött tó hasznosításán dolgoznak, hisz enélkül valószínűleg az enyészeté lenne. A horgászegyesület jelenlegi területe összesen mintegy 30 ha. melyet egyesületük 217 tagja hasznosít. Az elmúlt évben - vélehetően a gazdasági válság hatásaként - mintegy felére apadt a tagság, főként a vidéki tagok kilépése miatt. A ma is aktív tagok viszont igyekeznek megőrizni a horgásztavak természetes és épített környezetét. Az egyesület és a horgásztavak viszont szerettel várják a horgászat, állami horgászjeggyel rendelkező szerelmeseit, akik napijeggyel, vagy éves tagsági díj ellenében hódolhatnak szenvedélyüknek, a rendszeres telepítés nyomán halakban gazdag "Báger" tavaknál.   

 

 

 

 

 

 

A tavak látványa a levegőből is lenyűgöző. Erre, minap egy esti látogatásom során került fel a korona, amikor a naplementét, majd a csillagos augusztusi égboltot volt szerencsém néhány horgásztársammal együtt élvezni. Ezért a látványért nem kell, nem szabad vidékre, vagy külföldre utazni.  S, ez a mikrokörnyezetünk csak egyik csodálatos természeti látványossága.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A légi utazást felhasználva természetesen megtekintettük Abony legújabb, mesterségesen bővített és megszépített tavát is. Viccesen "kolbász-tó"-nak neveztük el a sajátos alakja miatt. Kissé még sivár partszakasza remélhetőleg lassan növényekkel is "benépesül", az abonyi és vidéki, természetet szerető családok nagy örömére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezzel a legújabb látványossággal ismét bővült az abonyi nevezetességek köre, egyre szélesebb lehetőséget biztosítva a városunkba érkező turisták számára. Ugyanis, a közhiedelemmel ellentétben sokan keresik fel városunkat a strandunk, a vadas parkunk megtekintése céljából.  Talán ideje lenne, egy olyan kiadvány országos terjesztésének, melyben megfelelő publicitást kaphatnának városunk, a Mi Abonyunk szépségei...

 

 

TYB 

Közélet:
Báger   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 7-es választókerületben?
   
 Czagány Zsolt VFE 
 Retkes Jánosné Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok