Mi Abonyunk - Abonyiak Abonyért: Kik kapták idén a díjakat?
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.05.27. 18:58

Idén hagyományosan ismét kiosztották az elismerést azoknak, akiket az Abonyiak Abonyért Alapítvány kuratóriuma a legméltóbbnak ítélt meg. Mindez néhány perce történt. Képek később. Nézzük, kiket díjaztak: Pintér és Társa Kft., Mucsányi János, Dr. Gráf Zsuzsa és Lőrinczy László. Íme, méltatásuk: Pintér és Társa Kft.,

 

Mindenki szponzora- A Pintér és Társa Kft 2011-es kimagasló támogatásáért az idei sportbálon a sportegyesületek vezetőinek javaslata alapján is átvehette az Év szponzora kitüntető címet. Most újabb rangos kitüntetésben részesül, hiszen az abonyi vállalkozás nem csupán a sportolóknak nyújt nélkülözhetetlen támogatást, hanem számos más civil szervezetnek és oktatási intézményeknek is. E mellett beteg abonyi kisgyermekeknek is adakoznak és adójuk egy százalékát szintén abonyiaknak ajánlják fel.

Nincs olyan kérés, amit ne tudnának, ne akarnának teljesíteni és ez az alapfilozófia nem csupán a szponzorációra igaz, hanem a vállalkozás alapvető filozófiája is egyben. Gyakorlatilag mindent legyártanak, nincsen lehetetlen megrendelés. Ennek köszönhető az, hogy a 2000. február elsején megalakult Pintér és Társa Kft, mely csőkarima gyártással foglalkozik, folyamatosan húszfős stabil munkavállalói létszámmal működik, ezzel tizenkilenc abonyi család megélhetését biztosítja. Nem csupán az abonyi székhelyű vállalkozásokkal állnak remek üzleti kapcsolatban, hanem az egész ország területére beszállítanak nagyobb cégeknek is. Rengeteg beruházás során építették be kiváló minőségű termékeiket, melyeket nagynyomású vezetékekbe szerelnek. Ez az, ami összetart egész rendszereket és a siker kulcsa a gyors, precíz, megbízható munkában rejlik. A Pintér és Társa Kft. tulajdonosai köre ugyanolyan összetartó, mint amilyen összetartóak az általuk gyártott nélkülözhetetlen alkatrészek. A három tulajdonos közösen dönt a támogatásokról: Pintér József 1959-ban, Sass Tamás 1978-ban és Gyigor Sándor 1975-ben született. A két fiatalabb üzlettárs tanulója volt az idősebbnek és közösen tanulták meg, hogy náluk a partner az első. Ügyes üzleti filozófiájuknak köszönhetően néhány éve már Romániába és Szlovákiába is szállítanak, a válság ellenére is sikerült talpon maradniuk, munkavállalóik sorsa biztos jövőt jelent. Még a kínai cégek hazai piacra való betörését is átvészelték. A vállalkozás sikere tette lehetővé azt, hogy adományaikkal segítsék a helyi civil szférát. A tulajdonosok a mai napig személyesen vesznek részt a gyártásban, szállításban, üzletkötésben. Ha kell, munkásruhába bújnak, ugyanúgy, mint a kezdetek kezdetén. A nyereségből folyamatosan fejlesztenek, gépeket vásárolnak, műhelyt bővítenek. Teszik mindezt nem csupán önös érdekből, hanem azért, hogy az a húsz család, aki náluk dolgozik, megélhessen, azok a szervezetek életben maradhassanak, akiknek segítenek, azok a gyermekek, akik támogatást kapnak tőlük, meggyógyulhassanak. Még sok eredményes üzleti évet kívánunk a Pintér és Társa Kft tulajdonosainak és minden kedves dolgozójának!

 

Mucsányi János, az igazi TELEVÍZIÓS SZEMLYISÉG

Alapmottója, egy mai világban ezen a pályán nagyon ritka gondolatsor: „ Az, amit igazságnak tekintünk, féligazságokból áll össze. Az objektivitásra ennek ellenére törekedni kell. Az újságírót ez az örökös erőfeszítése tartja életben. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a műsorvezető egy vitában nem a mérleg nyelve. Mindig szem előtt tartom, hogy az én dolgom nem az ítélkezés, hanem a felmutatás.”

1958-ban született, Abonyban a Batthyány úton lakott 20 éven át. A mai Somogyi Imre Általános Iskolában, majd a ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban végezte tanulmányait. Szegeden szerzett főiskolai és egyetemi diplomát magyar-történelem szakos tanárként, utána azonnal riporter lett. Szegeden dolgozott húsz éven át. A Szegedi Egyetemi Színpad tagjaként nagyon vonzotta a színház, akkoriban egy színpadvezetői működési engedélyt is szerzett. Rövid ideig vezetett is színpadot, de a televízió rabul ejtette.


Televíziós pályáját is Szegeden, az MTV körzeti Stúdiójában kezdte szerkesztőként. Eleinte riporterként járta a dél-alföldi tanyákat, falvakat, így alakult ki az emberi sorsok iránti érzékenysége. Első nívódíját Bérczi Lászlóról készült filmjéért kapta, amelyet még jó néhány követett. Négy év riporteri munka után a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola Nyelvészeti Tanszékére hívták tanítani.1994-ben igent mondott a Duna Televízió felkérésére. Emellett Retorikát és hírszerkesztést is tanított a Budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Összesen 12 évig dolgozott a felsőoktatásban. 1994 óta láthatjuk, hallhatjuk kiváló műsorvezetőként a Duna Televízióban. Igényes témákat, igényes módon feszeget, elemez. Saját bevallása szerint sok szorongást okozott számára eleinte a képernyős munka, de ma már élvezi a műsorokat, amelyet a néző is érez. Budapesten él, négy fiúgyermeke van, akiket nagyon szeret, hiszen mint mondta: „ők viszik tovább az életet”. Abonyban gyakran jár, ha teheti, részt vesz mese- és versmondó versenyeken. Gyakran hívjuk „vissza” zsűri elnökként, ami nem csoda, hiszen 2009-ben már másodszor kapta meg a Duna Televízió szerkesztő-műsorvezetőjeként a Kazinczy-díjat. Az indoklás szerint Mucsányi János beszédmódja mindig természetes, spontán és ott érződik mögötte a beszélgetőtárs és a hallgató-néző tisztelete. Ez a közvetlenség érződik akkor is, amikor hazalátogat és az ismerős abonyiakkal beszélget. Mucsányi János életében – saját elmondása szerint- az a legfontosabb vezérelv, hogy: „ Amit elméletben hirdetek, azt a gyakorlatban is megvalósítsam. A kettő összhangja a harmónia. „ Mucsányi János olthatatlan tudásszomjjal rendelkezik a mai életben. Egyik, vele készült interjújában így mesél erről: „ A nézők igenis tudják, hogy rengeteg munka előzi meg a képernyőre kerülést. A műveltség a Duna Televízióban még nem hátrány. Másrészt internetes hírportálokkal kelek és fekszem, mert nem engedhetem meg magamnak, hogy valami elkerülje a figyelmemet. Ha nyaralni megyek, utána pótolnom kell a lemaradásomat a tájékozottság területén. Ha pedig a kérdés alapján vannak olyan kollégák, akiknél a „külcsín” mögül hiányzik a „belbecs”, akkor szégyenkezem helyettük is. „


Személyében olyan ember kapja az Abonyiak Abonyért Kuratórium Tisztelet – díját, aki nemcsak Abonyban, Magyarországon, hanem a határokon túl is nagy tiszteletnek örvend ismertsége révén. Településünk nevét, hírét viszi ezáltal.

 

Dr. Gráf Zsuzsa, a DOKTORNŐ

Idén ünnepli 25 éves jubileumát annak, hogy Abonyban dolgozik háziorvosként. A mai világban sajnos vagy nem sajnos, igazi KINCS a háziorvos, a jó szakember. Zsuzsa doktornő betegei, paciensei számára ilyen személyiség. Az a típusú orvos, akinek a beteg érdekei az elsők. A mai kőkemény világban, ahol ismét gyertyák fénye mellett, a mélyszegénység nyűgeit felvállalva kell gyógyítani és megelőzni, hatalmas szükség van megszállottságára és hitére. Arra a hitre, melyet betegeinek, a gyógyíthatatlannak tűnő embereknek átad, és ekkor megtörténik a csoda. Ha bizony ő a csodák könyvét elkezdte volna írni, akkor abban benne lenne már jó pár ember. Ehhez a szakma kiváló magas szintű ismerete mellett szükség van arra, hogy a beteg és orvos bizalmi viszonyában Zsuzsa doktornő önmagát adja, sőt még talán ennél egy picit többet is. Ő még az az orvos, aki hosszasan képes elbeszélgetni a páciensekkel, hiszen tudja, hogy sokszor ez a legjobb út a gyógyulás felé. Mindennapi csatákat kell vívnia az egészségügyi rendszer igazságtalanságaival, betegeiért a legvégsőbbekig képes harcolni és küzdeni. Gráf doktornő maximalista, kemény egyéniség, akinek a betegek érdeke az első. Ő a hippokratészi esküt szó szerint veszi, ez mindennél többet jelent számára. Igazi megszállott, a lehetetlenre is képes. 1958-ban Miskolcon született, Cegléden lakott, itt végezte el a Kossuth Gimnáziumot, majd Budapesten a SOTE-n tanult először általános orvosként, majd belgyógyász szakképesítést szerzett. Egy kis mezőtúri kitérő után 1987. december 5-én került Abonyba, ahol az óta is háziorvosként dolgozik. Jelenleg 2400 betege van, de több tízezer paciensnek segített már életpályája során. Két fiúgyermek édesanyja, egyikük sem választotta az orvosi pályát. Kisebbik fia a Színművészeti Egyetem utolsó éves hallgatója, a nagyobbikból közgazdász lett. Zsuzsa doktornő egész nap orvos, reggel a rendelési idő előtt már bent van és este a sötétség veti haza. Nála nincsen ünnepnap, vagy hétvége, sorra járja azokat, akiknek szükségük van rá. A Doktornő képes legyőzni minden akadályt, hiszen jól tudja, hogy nincs más választása, mert manapság bizony göröngyös út vezet a betegellátáshoz. Órákat szán a lelkek gyógyítására is, hiszen meggyőződése, hogy ez nagyon fontos. Tudja jól, hogy egy embertelen világban élünk, ahol borzasztó dolgok vannak, de maximális emberség kell ahhoz, hogy segíteni, gyógyítani lehessen embertársainkon. Zsuzsa doktornő tudja, hogy vannak hétköznapi csodák, betegei számára pedig Ő maga a mindennapi csoda. Ezért kapja most ezt a kitüntetést. További fáradhatatlan és kitartó munkát kívánunk szeretettel Abony Város lakossága nevében! Szükségünk van Önre, DOKTORNŐ!

 

Lőrinczy László, az igazi, önzetlen sportbarát

Lőrinczy László neve elválaszthatatlanul összeforrott az abonyi birkózással. Fantasztikus, több, mint évtizedes munkával sikerült elérni, hogy a „ semmiből „ olyan nagyszerű egyesület jöhessen létre, mely világversenyek résztvevőit, országos versenyek győzteseit neveli ki. A sportszervezet éppen tizenöt évvel ezelőtt 1997. augusztus 5-én alakult, kiválva az akkori városi sportegyesületből. Az abonyi birkózás országos hírű és sikerült a birkózást megalapozó ősök méltó utódjává válnia a kis helyi egyesületnek az ínséges idők ellenére is. Amit Skultéti Sanyi bácsi elkezdett, azt a mai modern kor követelményeinek megfelelően viszi tovább a lelkes kis csapat, Lőrinczy László elnök vezetése mellett. Az „ ősök „ büszkék is az itt folyó szakmai munkára, és nem véletlen, hogy a háttérben ott van Varga János olimpiai- , világ-, és európa bajnok birkózó, mint tiszteletbeli elnök. Lőrinczy László, testvére, Attila felkérésére lett a sok évvel ezelőtt megalakított club elnöke. A sportszervezet válogatott szintű sportolókat nevel Hazánknak, de nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkeznek, hiszen a Vajdasági Zombori szerb birkózókkal szinte testvéri barátságban állnak. Rendszeresen szervez a sportegyesület országos szintű versenyeket, melyen több száz induló lép szőnyegre. Lőrinczy László nem csak elnök, aki képviseli az országos hírű egyesületet, hanem szponzor is, cégei révén, illetve sikerült a sport körforgásába más vállalkozókat is bevonva viszonylag biztos anyagi hátteret megteremteni ahhoz, hogy csakis a szakmai dolgokkal kelljen törődnie a többieknek. Lőrinczy László 1968-ban született Cegléden, mindig is Abonyban élt, annak ellenére maradt itt és lett igazi lokálpatrióta, hogy munkája miatt más településeken is szívesen látták volna. Szolnokon járt szakközépiskolába, majd a szintén Szolnoki Kereskedelmi és Vendéglátó Ipari Főiskolán szerzett üzemgazdász diplomát. Nem szakmájában kezdett el dolgozni, hanem a biztosítási üzletágban, édesapja nyomdokaiba lépve, majd a biztosítással foglalkozott tovább hosszú éveken keresztül. Ez egy igazi bizalmi szolgáltatás és csakis azok tudnak ezen a piacon eredményt elérni, akik megbízhatóak és kivívják az ügyfelek teljes körű szimpátiáját. Neki sikerült, hiszen saját cégei jól működnek, melynek következtében tud támogatást biztosítani a helyi birkózó egyesület számára. Napjainkban pénzügyi tanácsadói, brókeri teendőket is végez. Nem csupán a birkózást támogatja, hanem éveken át szponzorálta az abonyi kézilabdát is, ahol gyermekei játékosként remekül teljesítenek. Három gyermek büszke édesapja. Négy évig a helyi önkormányzat Oktatási- Kulturális és Sport Bizottságának külsős tagjaként is egyengette a sportegyesületek munkáját, ezért tiszteletdíjat nem vett fel, ezt is felajánlotta a helyi birkózók számára. A Pest-megyei Birkózó Szövetség és a Birkózó Liga elnökségének tagja. A Magyar- és a Pest megyei birkózó szövetség egyaránt rangos kitüntetésekben részesítette kimagasló társadalmi munkájának eredményeként. Most az abonyiak adnak át neki egy rangos díjat, azt kívánva, hogy még sok évtizedig képes legyen erőben, egészségben támogatni a helyi birkózókat, akik hírét viszik Abonynak az országban és most már az egész világban. Kívánjuk, hogy teljesüljön végre az az álom is, hogy abonyi állhat fel a dobogó valamelyik fokára ismét, Varga János nyomdokaiban, Európa vagy Világ bajnokságon, vagy akár az Olimpián! Jelenleg minderre a magyar felnőtt válogatott igen fiatal abonyi sportolójának, Molnár Józsefnek van a legnagyobb esélye.

Közélet:
 2 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Gratulálok...

Süllő -

2012.05.29. 20:43:40

Ez a díj "nem semmi", úgy gondolom a díjazottak nagyon büszkék lehetnek rá. Külön gratulálok Lőrinczy Lacinak. {#emotions_dlg.facebeard} 

Abonyiak Abonyért

Gondolkodom -

2012.05.29. 20:28:22

Gratulálok a díjazottaknak. Érdemeik méltóvá tették őket e kitüntetésre.

 

 

 

 


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 5-ös választókerületben?
   
 Molnár Gábor József VFE 
 Mészáros László János Független 
 Vincze Antal Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok