Mi Abonyunk - 21 éve történt..
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

Zsolti - 2011.10.26. 15:27

21 éve éppen a 3 napos taxisblokád második napja folyt, melyet a drasztikus mértékben megemelt (65 Ft) üzemanyagár ellen foganasítottak a budapesti taxisok és fuvarozók. Ez a megmozdulás volt a demokratikus Magyarország első nagy tömegtüntetése, melyről senki nem tudta hogy az államhatalom hogy fog lereagálni. A helyzet súlyosságától függetlenül, a rendőrség illetve a honvédség vezetői elhatárolódtak az erőszakos közbelépéstől. Ma, 2011 október 26.-án 21 évvel később a nagyjából 400 Ft-os benzin ill. gázolajárhoz vajon mit szólnának az akkori tüntetők?

 

 

 

Tyb, Te mint akkori rendőrtiszt hogy élted meg ezt az eseményt, valamint szakmai szemmel nézve miben látod a sikeres kimenetelű megmozdulás mikéntjét?  

Közélet:
 5 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Taxisblokád....

Svoboda -

2011.10.26. 19:24:42

....helikopter-leszállót telepítettem, benzines Urallal jártam, nem volt akadály a blokád....érdekes, de azüta többször volt már hasonló ok, mint akkor....de nem volt hasonló összefogás....mert akkor sem csak a taxisok voltak az utcákon...

Thanks a lot!

Zsolti -

2011.10.26. 19:13:03

Köszönjük Tibor! {#emotions_dlg.facewithglasses}

"Lőni vagy nem lőni"

Markó Ferenc -

2011.10.26. 19:09:19

A képen a Margithíd látható!

Találtam egy érdekes hozzászólást egy ezzel kapcsolatos cikkhez!

"Elsőéves tisztiiskolás voltam akkor, és az alapkiképzés végén (ami valamikor október közepén ért véget) hirtelen karhatalmi kiképzést rendeltek el. Kapkodva kaparták elő a már zúzdába szállításra összecsomagolt régi tankönyveket, gyakoroltuk a tömegoszlatást, az eáp-ok (ellenőrző-áteresztő pont) kialakítását és üzemeltetését, a tűzmegnyitást raj és szakaszkötelékben (gyk: sortűz).
Akkor nem értettük, mi a fenének ez. Pár nappal később megvonták az összes kimenőt, mindenki maradt a körletben, a tisztek baromira idegesek voltak.
Mivel a századpihenőben volt tévé, hamar leesett, hogy mi folyik itt. Mi kopaszok csak néztünk, ekkor már a tapasztaltabb felsőévesek is elsápadtak: bazmeg, ezek velünk akarnak majd belelövetni a tömegbe. Amit akkor a szakaszparancsnokaink mondtak: a hallgatói századok parancsnokai hamar eldöntötték, hogy itt nem lesz tömegbe lövetés. Akkor mi lesz? kérdeztünk vissza. "Fa...m tudja" (sic)."

Azok voltak a szép idők...

tyb -

2011.10.26. 18:37:46

Persze, ezzel, nem a taxisblokád történéseire akarok utalni, hanem a rendőrségnél töltött időkre. Egy kicsit eltérve az alaptémától, akkoriban valóban egy összetartó, igazi csapat volt a rendőrség. Rendfokozattól, beosztástól függetlenül, mindenféle különdíjazás (túlóra, pótlékok stb.) nélkül irtottuk éjjel-nappal, még az írmagját is a bűnözőknek. Lehet vitatni az akkori módszerek demokratikusságát, de az eredményesség magáért beszélt. Akkorban vizsgálóként dolgoztam a Jászberényi Rendőrkapitányságon és próbáltam a nyomozók által betermelt tetvekből a lehető legtöbbet kihozni. Ennél fogva a budapesti eseményekben nem is vettem, vehettem részt. Néztünk mint Rozi a moziban, a televízióban nyomon követett eseményekre, de mi is egyetértettünk abban, hogy semmilyen erőszakos elfojtásnak nem lehet helye a még rugdalózóban gagyogó demokráciánkban. Érdekes volt egyébként a szituáció, hiszen akkor még az utólsó szovjet alakulat nem hagyta el kis hazánk területét. Tehát, akármi is történhetett volna. Szerencsére a józanság - vagy a félelelem ? - uralta a helyzetet, így nem mérgesedett el igazán a szituáció. Nem úgy mint 16 évvel később a töketlenség miatt...

 

Szóval nem voltam ott, sőt egyenruhás kollégáimnak sem kellett Budapestre menni emlékezetem szerint, mert "megoldották" nélkülünk... Talán azért sem kellett minden rendőrkapitányságnak részt venni a zavargások (?) kezelésében, mert az akkori országos rendőrfőkapitány írásos körlevelében foglaltakkal ellentétben, egyetlen rendőri, vagy katonai vezető sem volt híve az erőszakos fellépésnek. Barna Sándor budapesti főkapitány egyszerűen kijelentette, hogy lemond, ha erre utasítják. Talán az ilyen kijelentések hatására is állt le a vidéki egységek felvezénylése és a helyzet tárgyalásos úton történő rendezése.

 

Rendőrként egyébként ott röhögtünk a televízió előtt, amikor főnökünk (Horváth Balázs, isten nyugosztalja) félre nem érthető állapotban lógott a parlament ablakában és kiabált a tüntetőknek. Tette ezt a miniszterelnök jogkörében... Szóval remek példát mutatott nekünk, hogy milyen feszesen kell ellátni a "szolgálatot"...

 

Ha már megszóllíttattam, hát ennyire emlékszem azokból az időkből, illetve még sok másra is, hisz csak 22 éves fiatalember voltam, de azok más nem publikusak Király    

 

   

Én is szívtam

ketila -

2011.10.26. 16:12:40

Csak dűlőutakon tudtam hazamenni.

Mi értelme volt?


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok