Mi Abonyunk - Sörözz ügyesen!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8082, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.10.21. 11:59

Süllő nevű kedves felhasználónk küldte be az itt látható képet. Ezúton küldeném mindazon szerkesztőtársaimnak ezt és az írást, akik sörbarátok. Különösen Polyák Attilának, kiemelve, hogy úgy döntöttem, hogy ezek után én is iszom napi egy korsóval, mert - idézem- jelentősen csökkenti ez a sörmennyiség a szívinfarktus veszélyét! Egészséges a sör.... Íme:

A latin mondás szerint: "Dosis facit venerum" - vagyis a mennyiség dönti el, hogy egy anyag méreggé válik vagy sem. Az ókori rómaiak bölcsessége igaz a sörre is, hiszen ez az aranyló ital számos olyan tulajdonsággal bír, amely kimondottan jó hatással van az egészségre. A "folyékony kenyér" a sörélesztõnek köszönhetõen igen gazdag B-vitaminokban: egy liter sör például teljesen fedezi a szervezet napi B vitamin szükségletét.


Egy liternyi sörben ugyanannyi fehérje található, mint egy deciliter tejben, 60 gramm kenyérben vagy 25 gramm húsban, és annyi szénhidrát, mint 100-150 gramm kenyérben. A sörből hozzájuthatunk a testünk működéséhez ugyancsak szükséges foszforsavhoz, az ital keserű ízanyagai serkentik a nyál- és a gyomorsav-elválasztást, és ha mérsékelt mennyiségben fogyasztjuk, az emésztést is. Nélkülözhetetlen alkotórésze, a komló pedig olyan illó olajakat tartalmaz, amelyek nyugtató hatásukról ismertek.

A sör kedvezõ idegrendszeri hatását elsõsorban a B-vitamin tartalmának tulajdonítják. Egyes kutatók azonban más szemszögbõl is megvizsgálták ezt a kérdést, s felmérték, hogyan hat a lélekre a sörfogyasztás. Mindenki számára egyértelmû, hogy a sör élvezete jobbára a társasági élet része. Ahogy mondani szokás, csak az ökör sörözik egyedül. E nedû kortyolgatásának szinte nélkülözhetetlen kelléke a vidám, jóízû baráti, vagy családi beszélgetések. Az ilyen alkalmak pedig fokozzák az ember jó közérzetét, életörömét. Mint ahogy kutatók is megállapították, a mérsékletes sörivók elégedettebbek a családi életükkel és munkahelyi viszonyaikkal, valamint társadalmi kapcsolataiknak is nagyobb odaadást szentelnek. Napi fél liter sör oldja a stresszt, az agressziót, és kellemes ellazulást eredményez.

Napi egy korsó sörrel elkerülhetõ a szívinfarktus vagy legalábbis csökkenthetõ bekövetkezésének kockázata - jelentette be nemrég egy német kutatócsoport. Az Uwe Meyer professzor általa vezetett team kimutatta, hogy fél liter sörben 96 milligramm B-vitamin, 35 milligramm kalcium, és 550 milligramm kálium található. A B-vitamin a vérképzésben játszik szerepet, de jó hatással van az idegrendszerre is. A kalcium a csontokat, a kálium az izmokat tartja karban, s a vízháztartás egyensúlyáért felelõs. - Ma már azt is biztosan állíthatjuk, hogy az antialkoholisták sokkal nagyobb számban betegednek meg, mint azok, akik naponta megisznak egy korsó sört - tette hozzá a szakember. A kutató team háromezer nõt vizsgált hosszú hónapokon keresztül. Közülük ezerötszázan kaptak naponta egy-egy liter sört, a csoport másik fele pedig egyetlen gramm alkoholt sem fogyasztott. Az eredmények igazolták a felvetéseket: a kísérlet idején az antialkoholisták hatvan százalékánál fordult elõ megbetegedés. Elsõsorban szívpanaszok, gyomorbántalmak, néhányan pedig idegrendszeri problémák miatt szorultak kezelésre. Ugyanakkor gyakrabban lettek influenzások, mint a sörözõ tesztcsoport tagjai.

Folytatás: http://sor.network.hu/blog/sorbaratok-klubja-blogja/a-sor-kedvezo-egeszsegugyi-hatasai

A sört már az ókorban szívesen fogyasztották az emberek. Ők azonban - a mai sörivókkal szemben - nemcsak élvezeték és mámorító hatása miatt itták, hanem felismerték gyógyító erejét is. Többféle betegség kúrálására használták, lábadozókat állítottak talpra segítségével. Hippokratész, majd Szent Hildegard és Paracelsus a sört gyógyszerként alkalmazták. Az elmúlt esztendőkben viszont több olyan publikáció látott napvilágot, amely felmérések, klinikai esettanulmányok alapján megbélyegzi a sört, és elsősorban szív- és érrendszeri megbetegedések okozójának kiáltja ki.

Mi az igazság? Igyunk-e sört vagy sem?

Külföldi - elsősorban nyugat-európai - felmérések szerint összefüggés van a fogyasztott szeszesital típusa, annak mennyisége és az életvitel között. A sörkedvelők gyakran túlsúlyosak és dohányoznak. Valószínűleg sok zsíros ételt, kevés zöldséget fogyasztanak, keveset mozognak és a borivóknál alacsonyabb életszínvonalon élnek. A felmérések során ezen kockázati tényezőket bizonyára nem vették figyelembe, ezért kiáltották ki a sört bűnbaknak.

Sokan tartják azt a sörről, hogy hizlal. A következő táblázat néhány ital energiatartalmát, fehérje-, zsír- és szénhidráttartamát tünteti fel 1 dl italra vonatkoztatva.


A sör vitaminkészletének egyik forrása a maláta. Az árpa vitamintartalma a malátagyártás során növekszik, mert a fejlődő növényi embrió vitaminokat szintetizál. Ezen vegyületek jó része hőstabil, így a kész sörben is fellelhető. A sörélesztő anyagcseréje során szintén keletkeznek vitaminok.

Folytatás: http://www.sorszovetseg.hu/sor-es-egeszseg


 

Közélet:
Süllő   
Sör   
 2 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
import

veroniq -

2011.10.21. 19:44:50

OKÉ, akkor szerintem importáljuk ide Abonyba is.... Baj ez, hogy cikk lett belőle??? Jaj.....

Fatya elemzés... :D

Süllő -

2011.10.21. 18:34:41

De nem igazán ezért küldtem be. Ez a járgány amíg jó idő volt folyamatosan járta Budapest belvárosi részeit. A képen nem látszik, ez egy kerékpárszerű hajtány - nem vontatják, és a többiek egy nagy sörcsap körül ülnek és vigyorognak korsóval a kezükben. Nem rossz ötlet - bérelhető. {#emotions_dlg.facebeard}


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok