Mi Abonyunk - Ilyenek a mérlegek - Általános elemzés
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

MissJ - 2011.10.11. 10:54:27

Mérleg

IX. 23. - X. 22.

 

Eleme:

a levegő

Stabilitása:

kardinális

Bolygója:

a Vénusz

Polaritása:

pozitív

 

Legjellemzőbb tulajdonsága: diplomácia, kapcsolatteremtés, érzékeny egyensúlyra törekvés. Nem szívesen keveredik olyan dolgokba, amik a lelki nyugalmát felborítják.


Szívesen odázza el a teendőket, különösen a kényes természetű döntéseket, mert abban reménykedik, hogy majd megoldódnak maguktól. Nagyon érzéki és lenyűgöző viselkedésű. Alapjában véve sznob is, mivel igyekszik mások elvárásainak megfelelően viselkedni, öltözködni, élni. Azt reméli, hogy így biztosan elkerüli a konfrontációt. Kitűnő tehetsége van arra is, hogy kibúvót találjon, ha olyasmire kérik, amihez nem fűlik a foga.


Ösztönösen irtózik mindentől, ami durva, hangos és közönséges. Mindent elkövet, hogy nyugalmat teremtsen maga körül. Személyiségét a Vénusz uralja, vagyis maga a megtestesült kellem. Az emberek vonzódnak hozzá, barátságos modora és vonzó megjelenése miatt. Megnyerő, kedves és szellemes - tökéletes vendéglátó és tökéletes vendég. Nagyon fontos számára, hogy milyennek látja a világ. Nem tud élni mások elismerése nélkül. Fő tulajdonságai közül első helyre sorolható a báj, az elegancia, a választékosság. Nem követi ész nélkül a divatot, inkább arra ügyel, hogy neki mi áll jól.


Szívesen visel ékszert, kedveli az aranyat, a briliánst, de még az igazgyöngyöt is becsempészi valahogy a ruhatárába, gyűrűje vagy mandzsettagombja ékesítőjeként. Ám ha nem telik rá, hát inkább semmit nem hord, de utánzattal nem hajlandó megjelenni. A világot higgadtan, tárgyilagosan és realisztikusan szemléli. A lelkében dúló állandó feszültséget, labilitást a külső személők nem látják, nem érzékelik. Feleségként szerelmes természetű, aki finom lelki értékekkel rendelkezik. Ideális partner olyan gazdag, sikeres emberek számára, akik kényeztetni tudják. Ragaszkodik a hagyományokhoz, elismerést követel magának nemcsak a közéletben, a munkahelyen, hanem otthon, a családja körében is. A Mérleg számára a szerelem művészet. Szenvedélye túláradó, sok esetben nem is annyira a partnerébe, hanem magába a szerelem művészetébe szerelmes. Ebből következően nem otthonülő típus.



Szerelem

Ha a férfi Mérleg-jegyű: A szex számára ínyenc fogás, nem pedig egy gyorséttermi menü. A Mérleg-férfiak saját ritmussal rendelkező esztéták, valósággal a lassúság mesterei. Náluk nem ritka az órák hosszat tartó csábítás, kényeztetés. A Mérleg-férfi esetén valószínűleg szinte mindig a partnernő sóvárog az első kielégülés után.

Ami még jobban feltüzeli: A Mérleg-férfi szinte elolvad a gyertyafénytől, az illóolajtól és a halk zenétől. Még inkább tűzbe jön, ha lassan, nagy lelki nyugalommal vetkőzöl le előtte, illetve ha elképzelteted vele, mi fog hamarosan történni vele.

 

Csábítás

Milyen?
Barátságos, társaságkedvelő. Szerény, érzékeny, megértő. Intuitív, békeszerető. Roppant kedves és gyengéd. Kíméletes, kissé felületes és ellentmondásos.

Így hódítsd meg: Légy nagyon kedves és szívélyes. Nem árt, ha kedveled a művészeteket, elsősorban a zenét. Lepd meg apróbb ajándékokkal, akkor is, ha nincs kifejezett alkalom. Ne sajnáld tőle a bókokat. Légy nagyon nőies és elegáns.

Így tarthatod meg: Ne kritizáld nyilvánosan. Ne mutatkozz féltékenynek, ne akard birtokolni. Ne légy haragtartó. Értékeld a kedvességét. Figyelj oda a szeszélyeire (akad bőven). Dicsérd meg gyakran. Soha ne viselkedj agresszíven.

 

Vitakészség

A mérleg igazi békebíró, ami abból fakad, hogy nagyon nem szereti a vitát, veszekeveszekedést. Diplomáciai érzéke általában akkor működik kiválóan, ha mások ügyében kell megoldást találnia.

Saját dolgaiban már közel sem ilyen simulékony, könnyen ki lehet billenteni az egyensúlyából. Ilyenkor nem hallgatja meg az ellenérveket, hanem csak fújja a magáét, aztán visszavonul, és kivárja, amíg a másik lehiggad. Napok múlva pedig úgy adja elő a történteket, mintha mindenben neki lett volna igaza, s megnyerte volna a csatát.

 

Színek

A Mérleg színe a sötétzöld, az erdő, a nyugalom színe. Épp ez illik a Mérleghez, aki halk léptekkel halad a világban. Nála nincs veszekedés, ajtócsapkodás, ordítozás: ő a harmónia embere.

Vonzó: a Vízöntő lilája – mindketten nyíltak és tisztelik a másikat.
Kedvezőtlen: a Kos vöröse. A Kos szereti ütköztetni az eltérő nézeteket. A túlzottan alkalmazkodó partner nyomasztja.

 

Drágakövek

Smaragd:Az alkimisták szerint Hermész köve, az időről időre való megújulás kifejezője. Az erő, a tavasz és a fejlődés jelképe.
Szerelem: A Mérleg mindennél jobban szereti a harmóniát, a súrlódásmentes, gyengéd, békés kapcsolatokat. Imád hódítani, de néha túlságosan megalkuvó. Hallgat, holott beszélni kéne, ezt később megbánja. Barátod nem is érti némaságodat. Amit gondolsz, bátran mondd csak el, ne félj, meg fogja érteni. Meglátod, ettől te is jobban fogod érezni magad.

Opál: Serkenti az anyagcserét, és segít megszabadulni az „érzelmi szmogtól”. Ez utóbbi különösen fontos a Mérleg-szülöttek számára, akik mindenkivel békében akarnak élni, mindenkinek meg akarnak felelni. Az opál segítségével békét köthetnek azokkal, akiket valamivel magukra haragítottak.
Turmalin: Megvéd a balesetektől, a memóriazavaroktól, normalizálja a vérnyomást, a szívcsakrára fektetett kő pedig eloszlatja a gondokat és aggodalmakat.
Korall: Támogatja a vérképző szervek működését, elűzi a melankóliát és fokozza a kreativitást.
Egyéb hasznos kövek: jáde, jáspis, akvamarin, zafír, malachit, krizopráz, füstkvarc, narancsszínű citrin

 

Smink

A Mérleg nő általában szép és finom lelkű. Mindig harmóniára és mértékletességre törekszik. Remek érzékkel választja ki maga számára legelőnyösebb frizurát és sminket.

Haját szívesen festi, elsősorban természetes színeket, vagy fekete festéket használ. Szereti a sima, egyenes fazont, a tiszta vonalakat. Sminkeléskor elsősorban homlokát és szemöldökét emeli ki. A pasztellszínű szemhéjpúdert és barnás rúzsokat kedveli.

 

Gyermek

A mérlegnek rendkívül nagy szüksége van a kiegyensúlyozott, csendes és nyugalmas családi életre. Meg kell kímélni az értelmetlen, durva konfliktusoktól. Sokat kell vele beszélgetni.
Önbecsülése, határozottsága gyenge lábakon áll, a szülő feladata ezeket megerősíteni.

Nagyon empatikus, a környezetében élőknek segíteni szeretne. Óvodás és iskolás korban rengeteg barátja lehet.
Elsősorban az ő érdeke, hogy a szülők legyenek vele mindig igazságosak, egyértelmű és tiszta nevelési elveket vallók. A legfontosabb feladat, hogy mire a Mérleg iskolába indul, önbecsülése, énképe megszilárduljon.

 

Sport

A levegő jegyűeknek, mint az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő szükségük van álmodozásra, alkotásra. Erősen művészi hajlamúak. Ha fizikai aktivitást keresnek, nem törekednek tökéletességre, inkább a test és lélek harmóniáját keresik.

Elegancia és esztétikum alkotják a Mérleg mindennapi világát. A harmónia, a szépség és a gyengédség vonzza. E folytonos egyensúlykeresésben utálja a harcot és az agresszivitást. Riasztják az erőszakos sportok; a kihívások és versenyek sem érdeklik. Nem vakmerő típus.

Hódító természetéhez leginkább a tánc illik: klasszikus, modern, keleti.A harmonikus mozgás más formája is elbűvöli, a vízitorna, műkorcsolya, ritmikus sportgimnasztika, tai-csi. Testének leggyengébb pontja a veséje, ezért van szüksége sok folyadékra, a káros anyagok kiürítése érdekében.

 

Barátság

A mérleg igazi társasági lény, akinek szüksége van arra, hogy gondolatait azonnal megoszthassa valakivel. Ha öröm vagy bánat éri, ha érdekes filmet látott, vagy ha új feladattal bízták meg, már nyúl is a telefon után, hogy elmesélhesse a barátnőjének. 

Akikkel érdemes barátkoznia: A Oroszlán nagyvonalúsága, a Nyilas optimizmusa és a Vízöntő teljesen eltérő látásmódja lenyűgözi.
Akiket jobb, ha elkerül: A Halak zárkózottságával, a Rák állandó érzelmi hullámzásaival nem tud mit kezdeni.

Ha a barátnője Mérleg, alighanem órákig képesek beszélgetni, anélkül, hogy ráunnának egymásra. Viszont arra ügyeljen, hogy véletlenül se traktálja őt a saját problémáival, ő ugyanis kényelemszeretetből kerül mindent, ami a nyugalmát megzavarhatja. Ha viszont ő akar segíteni, mert észrevette, hogy baj van, akkor biztos lehet benne, hogy összeköttetései, ismeretségei révén biztosan talál megoldást.

 

Stressz

A levegő jegyű éppen ellentéte a föld jegyűnek: számára pontosan a változás a legfontosabb. Hamar tud módosítani, igazodni, képes gyorsan felismerni az új helyzeteket.

Válasz a fizikai igénybevételre
Energikus, tevékeny. Energiaforrásai azonban roppant hamar kiapadhatnak. Járjon sokat a természetbe, mozogjon, tornázzon. A fizikai terheléssel nem gyengül, hanem erősödik.

A mérleg gyenge pontja a vese. Mozogjon sokat, legyen mértékletes az evésben.

Visszanyerheti nyugalmát
Ereje főként szellemi tevékenységekben nyilvánul meg. Legyen óvatos, vigyázzon a túlterhelésre. Elsősorban arra ügyeljen, hogy ne aprózza el magát. Aki sokat markol, gyakran keveset fog.

Leküzdhető a rossz hangulat
Mindenre logikus magyarázatot vár. Az érzelmek változásait azonban a
legritkább esetben lehet észérvekkel indokolni. Az érzelmek olykor
követhetetlen, de természetes velejárói az életnek. Küzdeni ellenük éppen ezért nemcsak hiábavaló, de fölösleges is.

 

Párhoroszkóp

Mérleg - Derűs és alkalmazkodó


Fő tulajdonságai közül első helyre sorolható a báj, az elegancia, a választékosság. Fontos számára, hogy milyennek látja a világ. Nem tud élni mások elismerése nélkül. Nehezen viseli a kudarcot: tragédiaként éli meg, általában már az első nagyobb ellenállásnál összeomlik. Szeret hódítani, flörtölni, de csak a játék kedvéért, mert élvezi saját vonzerejét.

Mire kell vigyáznia? Mivel a veszekedés helyett a látszatbékét választja, egy idő után a szőnyeg alá söpört gondok tönkre teszik a kapcsolatát.

Ki illik hozzá? A Kos határozottsága, problémamegoldó képessége miatt ideális társa lehet. De az Ikrek és a Vízöntő életfelfogása is közel áll az övéhez.
Ki nem illik hozzá? Legkevésbé a Bak racionalitását és a Bika féltékenységét viseli el.

 

 

 

Forrás: http://www.astronet.hu/horoszkop/

Blogok:
Blogok   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Fűkasza típusok: melyiket érdemes választani?

Vetőmag vásár az AgroPont-ban

Megy az élő a tüntetésről

Vajon mennyit kaptak

Volt egy "VIRÁGOS ABONYÉRT PÁLYÁZAT"

A toló és harmonika ajtók előnyei: így lettek ilyen közkedveltek

Közlekedjünk és parkoljunk hülyén!

HAJRÁ!

Tipetupa Tortái

Remélem méltó ellenfele lesz az idelátogatónak

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok