Mi Abonyunk - Vitaindítónak....
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8078, belépett felhasználók: 0.

Svoboda - 2011.10.09. 12:35:19

Figyelem, nem saját kútfőből fakadt gondolatok, csak bemásoltam.....

De amikor elovastam, nagyon elgondolkodtatott, mivel ebből az aspektusból még nem is gondoltam végig a dolgot...és ezért teszem közzé, hátha más sem gondolta még így végig....

 

Hogy kinek mi a véleménye, az más dolog...ezért is vitaindító!

 

 

A magyarhülyítés újabb fejezete,

avagy tévhitek az államadóssággal kapcsolatban.

Figyelem! Újra felhívjuk Olvasóink figyelemét, hogy ez nem egy pártújság. Itt nem talál elvtelen helyesléseket csak azért, mert a „mi” oldalunk mondja. Ezért kérem azokat, akik nem képesek befogadni az adatokat, mert fanatikus Orbán vagy éppen Gyurcsány istenítők azok inkább ne olvassák tovább. Azért írom ezt a két embert, mert a hülyítésben ők ketten járnak az élen és az ország kettejük viaskodásában meg megy tönkre. Aki csak azt tudja lesni, hogy az általuk vívott csatában éppen melyik visz be egy ütést, és örömködik rajta, az nem fogja tudni felfogni az alább leírtakat. Aki csak annyit lát, hogy 2011-ben vezértől függően itt kommunisták és fasiszták vannak, annak értelmetlen tovább olvasni. Itt olyan adatokat olvashat, amit a hivatalos és pártmédia elhallgat, vagy csak az "apróbetűs" részben közöl.

No, kezdjük egy kitalált történettel. Átlagos magyar család, Kovácsék. Kovács, Kovácsné egy fiú és egy lány gyermek. Kovácsék építgetik életüket, dolgoznak, szeretnének anyagilag is előrébb jutni, tervezgetnek. 2000-ben terveznek egy lakásvásárlást, bemennek a bankba, de a kedvezményes kamattámogatású (Fidesz-kormány) hitelt nem képesek felvenni, mert 100 ezer forint lenne a havi részlet, nekik meg 150 ezer az összjövedelmük. Meghagyják tehát a kamattámogatást a gazdagoknak. Azok fel is veszik, van aki 4-5 lakást, házat is vesz belőle és kiadja albérletbe, abból fizetve a törlesztőket. A kormány meg az adófizetők pénzéből gavalléran fizet a tehetőseknek. Kovácsékat 2005-ben felhívja egy hitelközvetítő, hogy van egy remek ajánlata lakásvásárlásra. Ki is megy lakásra és elmondja, hogy a forinthitelnél, ami már nem is támogatott (közben kormányváltás volt és az új kormány nem akarta fizetni a már több százmilliárdos kamattámogatást), ezért így már 110 ezer lenne a havi törlesztése egy vágyott lakás vásárlása esetén.

Sok vakegér pártpolitikus nem érti, nem azért vettek fel az emberek devizahitelt, mert olcsóbb volt a kamata pár százalékkal, hanem mert fele volt a törlesztőrészlet. Ha nem lett volna devizahitel semmilyen hitelt nem vett volna fel a magyar. Csányi meg egyenesen azzal kábít, hogy magyarok azért vették fel a devizahitelt, hogy nyerészkedjenek. Állítása szerint felvették az alacsony kamatozású devizahitelt és a pénzt berakták magas forintkamatra a bankba. És ez az ember az ország elismert guruja. Röhej. Itt várjuk a nyerészkedő devizahitelesek jelentkezését.

Ezzel szemben neki van egy új terméke, ami svájci frank alapon számítódik és a 110 ezer helyett csak 60 ezer a havi törlesztőrészlet. Kovácsék felkapják a fejüket. 60 ezer! Ez már közel jár ahhoz az összeghez, amit ki tudnának fizetni. Gyors tanácskozás, el lehetne költözni a szülőktől, lenne végre saját hálószoba és külön gyerekszoba. Ráadásul mindez szép, új lakás, jó helyen. Nosza, vágjunk hát bele! Kereseti igazolás, rohanás a bankba, 60 oldal aláírása, közjegyző 30 oldal. Ügyvád, adás-vételi, földhivatal, egyebek. Költözés. Öröm. És az élet megy tovább.

A magyarok százezrei vesztették el munkájukat, vagy kerültek rosszabb feltételekkel új munkába.

 

Kovácsék éldegélnek. Kovács másodállást is vállal, mert jött egy szórólapon, egy rendkívüli ajánlat. Vadonatúj Suzuki SX4-es most 0% önrésszel és mindössze havi 9.900.- induló részlettel. Soha nem volt még autójuk, mennyivel könnyebb lenne az élet vele. Új lakás, új autó, 3 szoba, négy kerék, két gyerek. Egy kicsit hajtós ugyan az élet, mert a gépkocsiba tankolni is kell és már 200 forint a benzin, de Kovácsék bíznak magukban, sokat dolgoznak. 2006-ban Kovácsné állást vált, hogy több legyen a fizetése, mert emelkednek a költségek, a gyerekek iskolába mentek és bizony az nem 2 forint. 2008, itt a világ vége. Kovácsnak teljesen váratlanul felmondanak munkahelyén. Pár nap után Kovács összeszedi magát, nem akar munkanélküli lenni, mert, egyrészt szeret dolgozni, másrészt, abból nem él meg. Egy vállalkozónál kap munkát. Ez azonban teljesen más, mint az előző munkahelye, ahol 3.-án mindig a számláján volt a pénze. Itt azt látja, hogy a főnöke, aki maga is hiába dolgozik 24 órát nem képes pontosan fizetni. Csúszik a pénz! Részletekben jön, ráadásul egy része zsebbe. Kovács először mérges a főnökére és elkezd titokban más állás után nézni. Kétségbe esve tapasztalja, hogy állami munkahely nincs, a multiknál is leépítések vannak, a többi lehetőség meg hasonló, mint a mostani helye.

Egyik este a felesége bejelenti, hogy őt is elbocsájtották. Kovácsék megrémülnek, mi lesz most velük? Ki segít rajtuk? Kinyitják a TV-t. Ott minden este egy ambíciózus népvezér beszél. Tízezerek előtt tart nagygyűlést. Azt mondja, hogy ő tudja a megoldást. Kovácsék minden este figyelik, mit is kellene tenni. Közben nem tudják fizetni a lakáshitelt, a bank felmondja a szerződést. Választások közelednek. Kovácsék a TV-ben azt látják, hogy az ellenzéki népvezér azt mondja: „ Magyarországon nem fordulhat elő, hogy bárkit is elveszítse a tetőt a feje felül. Magyarországon nem lesznek kilakoltatások.” Kovácsék hisznek a vezérnek, aki ezen kívül még munkát is ígér és nagyarányú adócsökkentést. A választáskor odateszik az ikszet a neve mellé.

Ma Kovácsék végrehajtás alatt vannak, rájuk nem vonatkozik már a kilakoltatási moratórium, ők nem mehetnek Ócsára, nekik nincs pénzük a matracban, hogy előtörlesszenek, hiszen már lassan kenyérre sem telik. Azóta Kovácsné havi 48 ezerért sárga mellényben utcát söpör és levelet kapirgál, szégyenében ott sül ki a szeme, de hát a gyereknek enni kell. Kovács azóta egy másik vállalkozásnál van, az előzőt ugyanis felszámolták. Tudja, hogy nem azért nem fizet kevesebbet neki az új főnök, mert smucig, hanem azért, mert maga is a csőd szélén táncol. Ő rosszabbul járt a nagy adócsökkentéssel és jövőre még rosszabbul fog járni. Kovács már beletörődött mindebbe, mert barátaival beszélgetve tudja, hogy a többeik sincsenek jobb helyzetben.

Kovácsék hittek a népvezérnek. Nem kell más csak egyszeri nagyarányú adócsökkentés továbbá Magyarországon nem veszti el senki sem a tetőt a feje felül, itt nem lesznek kilakoltatások!

A TV-t már nem nézik, pedig ott a népvezér ill. annak magyar hangja mindennap elmondja, hogy milyen jól járt mindenki és mennyivel csökkent az államadósság. Kovács a zsíros kenyér vacsora felett éppen adogatja össze a sárga csekkjeit és azt látja, hogy az ő adóssága ebben a hónapban sem csökkent, hanem nőtt.

Ennyi a mese. Magyarország ma több százezer Kovács család hazája. Eközben meg kormányunk azon töri a fejét, hogy - érthetetlen módon - az eddig szapult megszorítások politikájának útjára lép. Hihetetlen nagyságú, 1000 milliárd forintos csomag 2012-ben és még lehet, hogy ez sem lesz elég.

Miközben küzdünk az államadósság ellen, érthetetlen, hogy nincs egy matematikus a kormány közelében, aki elmagyarázná neki, hogy a kútba öntjük a pénzt.

 

1. A magyar nép sarcolása árán a kormány 4%-kal csökkentette a GDP arányos államadósságot nyáron.

Befektetői válasz: A „befektetők” nem, hogy megnyugodtak volna, hanem válaszul leértékelték a forintot. Mivel az adósság 40% devizában van alig telik el 3 hónap és ugyanannyi az adósságunk, mint a „csökkentés” előtt.

Következmény: A magyar nép éhezik, tönkremegy, de közben a kormány odadob az uzsorásoknak 6,7 milliárd dollárt (1345 milliárd forintot). Mellesleg a nyugdíjpénztárból 3000 milliárd forint volt, hol a többi pénz? Kérdés, kinek az érdeke az ilyen hebehurgya „adósságcsökkentés”?

2. Miközben a kormány elsődleges célja az államadósság csökkentése megveszi a MOL mintegy 25%-át 514 milliárd forintért, ezzel növeli az államadósságot.

Befektetői válasz: Ezután a kormány két hónap alatt elintézi, hogy a MOL árfolyama majdnem felére csökkenjen, és ezzel több, mint 200 milliárd forint veszteség érjen minket. A Befektetők fele annyi pénzért vehetnek most MOL papírt, mint azt a kormány tette.

Következmény: Kérdés, miért nem az alacsony árfolyamon vették meg a MOL-t, hiszen csak a vak nem látta, hogy ilyen intézkedések után meredeken csökkeni fog a tőzsde. Ki járt jól, hová mentek a pénzek?

3. 2011 őszére a kormány újabb államadósság csökkentő lépést jelentett be, amellyel elvileg újabb 3-4%-kal csökkenne az államadósság. Ez persze hazugság, mert a forint leértékelődése miatt, már újra 80% felett van az. Erről mély hallgatás van. És amíg a magyar nem vesz elő egykockás papírt és egy ceruzát, vagy egy számológépet, addig majd behülyítik azzal, hogy ez egy újabb 4%-os csökkenés. A valutatartalékból fizetjük vissza az újabb 4 milliárd dollárt. Idén tehát a kamattörlesztéseket kívül a kormány odaajándékoz a hitelezőinknek több, mint 10 milliárd dollárt, miközben a rendszerváltás óta a legnagyobb megszorítás lesz 2012-ben. A Bokros csomag összegének kb. háromszorosa csak az eddig bejelentett intézkedések összege.

Bokros Lajos csomagjának többszöröse jön 2012-ben. Tudjuk nem "megszorítás", de tölünk vesszik el a pénzt, hívjuk bárhogy is!

 

Befektetői válasz: Az ember azt várna, hogy ha ilyen jó fiúk vagyunk és ennyit törlesztünk, akkor a „befektetőink” a hitelezőink megnyugodnak és jelentősen csökken a kamatteher és ezért a jövőben kevesebb uzsorakamatot kell fizetnünk. Ehelyett a következő történik. A magyar államadósság kockázata soha nem látott magasságokba emelkedik. Sokkal több uzsorakamatot kell fizetnünk a hitelekre, mint a törlesztés előtt, ezért ezzel is emelkedik az államadósság. Ráadásul évek nem fordult olyan elő, hogy a befektetők nem vesznek meg állampapírt. Most igen.

Következmény: Nagy mese tehát az, hogy meg kell nyugtatnunk a „befektetőinket” és akkor jól járunk, kevesebb kamat, és jobb hitelfeltételek. Nos, nem! Aki ezt nem látja, az nem érti, a nemzetközi pénzemberek elnyomó cselekedeteit. Nem érti mik a valódi következmények.

 

4. A kormány rájön arra, hogy bármit is csinál, csak a rövidebbet húzhatja!

Befeketői válasz: Szoríts meg, nyúzd meg a népet! Ha nem teszed, elmozdítunk a hatalomból.

Következmény: Ez a kormány is megszorít, bármit mondott is előtte.

Ki kell mondanunk, hogy az államadósság nem fog attól automatikusan csökkeni, hogy pénzt fizetünk vissza. Az uzsorásnak nem érdeke, hogy visszafizessük az adósságunkat, csak a kamatokat.

 

Ezért marad hát a cirkusz! Biztos nem fog csökkeni az államadósság a következőktől:

Az új alkotmánytól, a NENYITŐl, az alkotmány asztalától és annak szolgájától, a VIDEOTON bajnoki címétől, az új közoktatási törvénytől, az MLSZ működésétől, Gyurcsány bezárásától, Lázár Audijából lett Skodájától, Szíjjártó focijától, az egyházügyi törvénytől, a VIDEOTON-os Garancsi kerékpárügyi biztosi kinevezésétől. Viszont ezek a cirkuszok alkalmasak arra, hogy a nép ezekkel legyen elfoglalkva lesse a Gyurcsány pert! Egy a lényeg ne gondolkozzék a magyar!

 

Amíg mi élvezzük a CIRKUSZT, addig a lényeget nem vesszük észre. 10 milliárd dollár tőkét törlesztettünk és ugyanannyi lesz az államadósság pár hónapon belül. Közben meg éhezünk, de tapsolunk az előadásnak.

Blogok:
Blogok   
 17 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Fűkasza típusok: melyiket érdemes választani?

Vetőmag vásár az AgroPont-ban

Megy az élő a tüntetésről

Vajon mennyit kaptak

Volt egy "VIRÁGOS ABONYÉRT PÁLYÁZAT"

A toló és harmonika ajtók előnyei: így lettek ilyen közkedveltek

Közlekedjünk és parkoljunk hülyén!

HAJRÁ!

Tipetupa Tortái

Remélem méltó ellenfele lesz az idelátogatónak

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Hitel

Svoboda -

2011.10.09. 20:26:52

Az az érdekes, hogy a devizahitelezés nem újkeletű dolog, ment már jó pár éve....de most rájött mindenki, hogy sok a buktató, nagy a veszély....anno miért nem tájékoztattak a bankok megfelelően? Mert nem volt érdekük...a banknak a hitelkihelyezés az érdeke, aztán pár év alatt rájöttek, hogy sokan nem fizetik rendesen...és még jött a válság is....szerintem az a fajta hitelkihelyezési mód egy jóval felelősségteljesebb és stabilabb gazdaságra lett kitalálva, ugyanakkor megpróbálták a magyar viszonyokra adaptálni....nem jött be...igaz ebben számos tényező közrejátszott...

Ketila...

Süllő -

2011.10.09. 19:21:24

Igenis lehet bárkit hibáztatni, aki hitelt hitel hátán vett fel, mert aláírni a legkönnyebb. Törleszteni már kellemetlenebb. Ez nem hiszékenység,hanem felelőtlen tudatlanság...Lakat a száján Sajnálom, hogy nem így gondolja...Rosszall

Megfejelted

Truckman -

2011.10.09. 18:03:21

..így már 1ből más!

túlságosan szélsőségesek

Truckman -

2011.10.09. 17:54:10

Szerintem meg gyengék mint a lisztharmat DUC. Ezekkel csatát nyerni, nemlehetne, csak velük. 

Süllő

ketila -

2011.10.09. 17:30:13

Nem érted a lényeget!

Itt arról van szó hogy valaki megigért fűt-fát amit sajnos sokan készpéznek vettek (itt lehet Őket hibáztatni) és bízva bennük nem gondoltak arra hogy ennek a fele sem igaz, sőt ezek csak kampányfogások. A hiszékenységüknek az áldozatai.

Nem rossz gondolatok, de...

Süllő -

2011.10.09. 16:45:27

Megértem a "Kovács családot 2 gyerekkel" a lakáshitellel, de nem a 15-40 milliókat felvevő, a takarójuknál továbbköltekezőket. Továbbá nem értem meg a már egy "vastag" hitellel rendelkező akár nevezhetjük Kovácsnak is, aki erre még nulla forinttal befizet egy bármilyen zsír verdára is. Eleve halott a sztori, nem tudnak számolni. Ja, "gyön" a jesszuska, amire szintén felvesz áruvásárlási kölcsönt...{#emotions_dlg.sm} mert köll a plazma is... Nem értem az embereket. Ez nagyravágyás, és elemi matematika hiánya. Ezeket még válság nélkül is nehéz tejelni, de nehogymáá lejjebb aggyuk a szomszédnál, aki most vett egy Swiftet...{#emotions_dlg.svgmed} Üdv {#emotions_dlg.sullo}

Nem kívánom...

Svoboda -

2011.10.09. 15:39:12

....senki halálát. Eszembe jut egy Baltikumban hallott dolog....olyan rendszerváltozást kellene csinálni, ahol ne kaphasson szerepet az, akinek a neve elhangzott az utóbbi 20 évben...a jelenlegi helyzetben talán fel kellene már fogni a magyaroknak, hogy nem a politikus fogja kivezetni az országot a gödörből, hanem szakemberek kellenének ehhez....vagy legalább a politika hallgassa meg a szakembereket....nekem az intézkedsek egyenlőre vagdalkozás jellegű, átgondolatlan lépéseknek tűnnek, amelyek utólagos hatását nem vizsgálja senki a döntés meghozatalakor....hangsúlyozom, szerintem...

No!!!

Ducman -

2011.10.09. 15:32:22

Azért én sem Gaskó ra gondoltam, akiről csak kiderült, 2010- ig rendszeresen konzultált Orbánnal a sztrájkokról! 

"Viktor a legnagyobb király!" Orbán Viktor elmegy a jósnőhöz. - Hatalmas tömeget látok - kezdi a jósnő. - Talán királlyá koronáznak ? - kérdezi Orbán Viktor. - Nem.Halotti tornak néz ki.

Szakszervezetek...

Svoboda -

2011.10.09. 15:23:42

....tulajdonképpen, ha meg tudnának szabadulni a bekövesedett, a mindenkori hatalommal levet összeszűrő, nevüket, becsületüket eljátszó vezéreiktől, akkor talán...talán Árok Kornélok kellenek, akik még tiszta szívvel tudnak küzdeni....lehet egy 80-as évek Lengyelországát vízionálni...?

Remény?

Ducman -

2011.10.09. 15:19:44

A mostani ellentéki pártoktól nem váratunk semmit, az tény. Az Mszp gyenge, Az LMp össze-vissza dőlöngél,   jobbiknak vannak jó ötleteik, de túlságosan szélsőségesek. Az osztrákoknál sem engedte nagyon  Európa Haideréket, meg is buktatták. Egyben látom a reményt, az alulról szerveződő spontán szervezetek, esetlegesen szakszervezeti segítséggel. Most olvasom , hogy felkérik az ezstergomi polgit a Tétényi Évát , 2014-ben legyen Orbán kihívója.

Kinyílt Szem Elvtárs....

Svoboda -

2011.10.09. 15:08:39

....na jó ezt Boncztól loptam....de valaki árulja már el, mit adtak az embereknek, hogy ennyire bebambultak....én is kérek belőle, mert tuti jó a cucc!

Erre lenne szükség??

Ducman -

2011.10.09. 15:05:37

Pistike jelentkezik az iskolában. -Tanító néni! A kutyámnak született 10 kiskutyája és mind FIDESZ-es. A tanító néni maga elé mered a közlés hallatán, majd kis ido múlva azt mondja: - Rendben van Pistike. A hét végén úgyis itt jár az Orbán Viktorbácsi, majd neki mondd el! Biztos örülni fog neki. A látogatáskor odamegy Pistike a vendég elé és mondja. - A múlt héten született 10 kiskutyám, és abból 5 FIDESZ-es. - Nagyon derék, és a másik öttel mi van? - kérdezi OVI. - Azoknak már kinyílt a szemük.

Lejjebb...

Svoboda -

2011.10.09. 14:49:41

....szeretnék csalódni, de szerintem messze nincs még minden kártya az asztalra terítve...és lehet még lejjebb...sajnos....

Ismerős!!

Ducman -

2011.10.09. 14:46:42

Láttam őket 98-02-ig szinte testközelből. Láttam őket amikor nem voltaka hatalomban. Tudtam hogy mit csinálnak majd, ha hatalomra kerülnek. Csak egy dolog van amiben megleptek. Hogy szinte nem telik el olyan nap , hogy ne mondjam azt,....ennél már nincs lejjebb!!!!!

Másolás

Svoboda -

2011.10.09. 14:14:06

Valóban nem én írtam, de ezt nem is állítottam soha...vitaindítónak szántam, de mindjárt kiegészítem a szükséges résszel...de látom csak ennyi reakciót váltottam ki vele....de ez is eredmény...

Forráshiány

Truckman -

2011.10.09. 13:48:15

Nyehehe!

Másolni nem nagy valami, csak behúzom a kívánt szöveget, majd beillesztem, ahova akarom!Ártatlan

igazság

polis -

2011.10.09. 13:23:50

Teljesen igy igaz,ahogy Svoboda irta! Mindenben igazat kell adnom az állitásinak,mert minden szava valós.Köszönöm Svoboda ,hogy irtál ezekről a dolgokról.Remélem még sokan lesznek,akik hozzászólnak!


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok