Mi Abonyunk - Ipar buli ismét
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.07.26. 13:03

Programok:
 33 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

Strandmozi

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

Birkózócsarnok átadása

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Azért érdekel,

ellike51 -

2011.07.31. 03:59:14

hogy milyen volt a buli. És talán valaki csak beszámol: minden rendben volt-e, és volt-e nagy szemetelés, randalírozás? 

Örülök,

ellike51 -

2011.07.30. 13:43:40

ha tetszik az ötlet. mely szerintem megvalósítható. Minden csak az "illetékes" hozzáállásán múlik.

Reméljük "vevő" az ötletre és nemcsak a biztonságiak anyagiait rendezi, hanem beszáll a takarításba is. Ha nem, akkor ez a Ti kihasználásoknak könyvelhető el (szerintem kapzsi módon), mert Ti hozzátok neki a forgalmat és hasznot, de a buli utáni kemény bírálatok is rajtatok csapódnak le? Nem? Hát ezt nem teheti veletek!

Azért remélem sikerül mindenki megelégedésére jó bulit csinálnotok!

Hajrá!

 

Ui: a káros hatások nem most jelentkeznek, majd megtudod 40 év múlva. NE TUDD MEG!!!

Szemétszedés.

Cowface -

2011.07.30. 13:02:01

Nagyon jó az ötlet, de a belépő árat sem mi határozzuk meg, mi csak megbízottak vagyunk egy zenés rendezvényre. Fel fogom vetni az illetékeseknek, de nem garantálok semmit.

Amennyiben ez tényleg káros, nos én benne élek 12 éve abban a bizonyos membránrezgésben... He azt leosztom havi 6 órákra, akkor is mindenki megéri a 90 évet! :) Persze nem elpoéknodni akarom, de ez 4 apró hangfal. Nemrég a Balaton Sound nagyszínpadja előtt tomboltam 4 napon át, ott nem ilyen technikát használtak. Csak azt akar, hogy ezek viszonylag halk és picike bulik, nem gondolnám, hogy élettani hatásokat kéne vizsgálnunk, egyébként sem ez a jelentős kérdés ebben a fórumban.

Úgy legyen!

ellike51 -

2011.07.30. 09:36:00

Tudom, hogy nem lesz könnyű, de meg kell próbálni. 

Szerintem még 10 ezerért is találtok a buli utáni környék "takarításra" vakakit. Még ez is jó órabér lesz szerintem annak aki elvállalja!

Én szorítok Nektek, hogy sikerüljön elviselhetőbb hangerővel tényleg mindenki megelégedésére jó bulit csinálnotok.

Hajrá!

 

 

"Odabent a mély hangok teljesen másképp érvényesül

ketila -

2011.07.30. 09:33:45

Lehet, hogy úgy érzitek, de a szervezetre, szivre, keringésre gyakorolt hatása egyértelmű. Aki sokat tartózkodik ilyen helyen, később nem fog visszaemlékezni, mitől is vannak bzonyos problémái a keringési rendszerével.

.

Hooligan -

2011.07.30. 00:06:51

Hát nemtudom, mi megteszünk mindent annak érdekében hogy jóó legyen mindenkinek.

Hooligan

ellike51 -

2011.07.29. 21:04:44

azt mondjuk megértem, de nem is sokáig lesz rá szükség az idén úgysem.

 

A korábbi hozzászólásomban említett verziót elképzelhetőnek tartjátok?

 

Hidd el másabb lenne a környék lakóinak is a véleménye, ha látnának pozitív változást a jövőben!

Az is baj

Hooligan -

2011.07.29. 20:58:45

Az is baj, hogy a helység nem rendelkezik légkondícionálóval.

Egyetértek

ellike51 -

2011.07.29. 13:11:33

ketilával abban, hogy a szívet terheli valóban a mélyhang tartomány. Ez a legrosszabb. Még a környező portákon is hallatszik a dübörgés. Ha nagy hőség van bent, a nyitott nyilászárókon át még nagyobb hangon valóban károsító és biztos túl lehet az engedélyezett küszöbértéken...

Nagyon egyszerű,

ellike51 -

2011.07.29. 12:41:14

vagy csak egyszerűnek tűnik?

 

Ha van egy lehetőség egy jó bulit rendezni, ám legyen; gondolom a szervezőknek engedélyük van a különböző szervektől.

Van egy intézmény, aki adja a helyiséget és a helyiség is alkalmas buli rendezésre, érdeke, hisz ez is bevétel (és nyilván haszon is).

És van egy beléptető stáb.

Tudjuk mindannyian összejönnek alkalmanként egy buli erejéig, de senki nem hivatott a bulizó társaság házon kívül történő "randalírozását" rendbehozni, mint ahogy olvastuk "megpróbálunk odafigyelni" (az italozásra), nagyon helyesen.

 

Én támogatom azt a véleményt amit már máshol megtudtak valósítani.

A beléptetésre gondoltam. Belépő bármennyi is, ha az teljesen "lefogyasztható" nem biztos, hogy helyes.

 

Én csak 200 Ft-al szednék többet, mint a megállapított "teljes egészében lefogyasztható" összeg. Minden bulizó után ezeket a 200 Ft-okat a buli utáni takarításokra, rendbontások helyreállítására fordítanám. Egy buli mondjuk 100 fő, az 20 ezer Ft. Ebből a pénzből nem hiszem, hogy nem lehetne találni embert, céget, vállalkozást (aki esetleg számlát is ad a takarításről), aki a buli utáni órákban elvégezné a takarítást.

Bizonyára nem vitatja senki, hogy a gondok a buli utánra, házon kívül a környéken csapódnak le. Állítom mindenki meg lenne elégedve, ha a buli utáni költséget a szervezők ilyen módon finanszíroznák. Talán még a fiatalok is, és azt is biztosra veszem, hogy biztos nem lesz több szemét és randalírozás, ha a 200 Ft-al emelkedik a beugró költsége. 

 

Meg kellene próbálni!!!

...

Hooligan -

2011.07.28. 19:40:07

A legnagyobb gond az egésszel, hogy ezt a gyűjtő fogalmat Abonynak hívják, és sehogy sem jóó senkinek, szerintem, ahogy Cowface is említette havonta kibírható ez a 6 óra hossza, ennyit kérnek az abonyi fiatalok mindössze hogy bulizzanak egyet. Sok lehetőség nincs, dee ha valaki fel tud ajánlani valami olyan megoldást hogy mindenkinek jóó legyen, érdekelne a dolog.

Odabent

Hooligan -

2011.07.28. 19:35:20

Odabent a mély hangok teljesen másképp érvényesülnek, és a dübögést javarészt kint lehet hallani, de a basszus sem szokta  az eget verni.

DJ-nek

ketila -

2011.07.28. 17:20:51

A mélyhang tartományt kellene a keverőpulton lejebb venni, mári is elviselhetőbb lenne a környezetnek!

Ami a fiziológiai hatáet illeti ez a tartomány jobban hat. Azt is kellene ismerni, hogy szintén ez a tartomány a legkárosabb a szervezetre. A magasabb legfeljebb nagyot hallást okozhat, de az alacsony a szivet terheli károsan és annak beláthatatlan következményei lehetnek.

Engedély, nyitvatartás, mérés!

Cowface -

2011.07.28. 11:19:45

Elnézést, hogy szervezőként ilyen későn reagálok. A szemetelés kapunk kívül... nagy kérdés, de mivel mi kapun belül tartjuk a rendezvényt, ez nem a mi hatáskörünk. A buli vége után amíg mi elpakolunk, a pultosok összetakarítanak bent, az adott helyre ennyi tartozik.

Faluvégi múlatós? Van egy alkalmas hely erre, bár a Bagoly mellett is laknak még, de nemcsak mi próbálkoztunk rendszeresen rendezvényt vinni oda, nem megy.

Nyitvatartás. Mióta mi visszük az Ipart, egyetlen esetben volt olyan (mégpedig az akkor üzemeltető születésnapján) amikor egy órával tovább szólt a zene - tehát 4ig - de ott ő személyesen vállalta a felelősséget, egyébként mindig lehúzzuk 3-kor. Eddig egyeztünk meg a rendőrséggel és az önkormányzattal, olyan már többször is volt, h kicsit előbb befejeztük. Minden egyes rendezvény előtt bejelentést kell tenni, mi sem az Iparral kezdtük a bulizást, már elég olajozottan működik a rendszer. Jelzem, az az egy elhúzódós buli is még bőven a West Balkán botrány előtt volt. Ráadásul az akkor szigorított szabályok azóta ismét enyhültek, ha valaki ezt követi...

Jön a 18-as kérdés. Mi a plakátotkat készítjük és rá kell írnunk mindent amit a törvények és a szervező hely kér. Innentől azonban mi csak a zenéért felelünk, a beléptetést egy teljesen más cég intézi.

Bemérés. Tisztában vagyunk a hely méreteivel, a fentebb említett Balkános ügy óta tisztában is kell lenni! A hangtechnika pedig saját és ismerjük a teljesítményét. Ez alapján mindig annyi technikát viszünk, ami még szabályos. Sajnos a közellakóknak ez sem vigasz, de a legnagyobb bökkenő ott van, hogy amilyen meleg volt mostanság, nyitott ajtókkal kell dolgozni így jobban áramlik ki a hang. Ami telán mellettünk szól, hogy most hosszabb pihi volt és ezután a buli utábn megint lesz 1 hónap szünet, 1-1 estét pedig ki lehet bírni. Tényleg nincs Abonyban más lehetőség bulizni és sok szülő nyugodtabb, ha nem Szolnokon vagy mégmesszebb mászkál a gyerek. Mi is zenélhetünk akár minden pénteken és szombaton, ha ezt nézzük, szerintem a havi egy buli a lehető legjobb kompromisszum.

Ezekmellett mindenféle mahasz és egyéb okossággal rendelkezünk, az Iparnak is megvan mindene, szóval bármilyen ellenőrzést szeretettel várunk, de én nem bánnám, ha a bulizók lennének többen. :)

Hooligan

ketila -

2011.07.27. 19:54:15

Szeretném látni azt aszemélyt és azt a műszert amivel bárki is bemért bármit.

Az adott helytől 150 m-re az a bizonyos alacsony hangfrekvencia a hang terjedési tulajdonságainak megfelelően igen intenzív. Valósággal beleremeg minden. És aki közelebb lakik? Mit érezhet?

Neem.

Hooligan -

2011.07.27. 18:33:12

Neem nem 6 ig, ezzel igazából én sem vagyok tisztában, de ameddig a nyitvatartás van, és azt sem tudom pontosan hogy ez 2 vagy 3 óra.

forrás

jobb -

2011.07.27. 17:29:00

nem én találtam ki

jobb -

2011.07.27. 17:28:04

Sajnos az abonyi szórakozóhelyek egyike- másika nem tartja be a nyitvatartási időt sem, a bulikat nem jelentik be, nem kérnek hosszított nyitva tartást. Ezért az aljegyzővel, Dr. Vörös Máriával konzultált Pintér Gábor és a személyes megbeszélésen kérte, hogy tartsanak közös ellenőrzéseket, más hivatalos ellenőrző és felügyeleti szervek bevonásával is. 

meddig tarthat?

jobb -

2011.07.27. 17:23:33

Igen,Hooligan,de meddig van az Iparnak engedélye a bulikra?Hajnal hatig?Mert ez nem lényegetlen,ugyanis van,hogy akkor ér véget.Jó,nem, csak majdnem. Nagyon vigyázzatok,hogy minden legyen rendben,mert a rendőrök razziát ígértek,az önkormányzatiakkal meg a vámosokkal és a munkaügyisekkel együtt.Öööö

ellike51

Hooligan -

2011.07.27. 17:17:56

Azt hogy az utcán mit csinálnak azt mi nem tudjuk megakadályozni, mert ahogy vége van a bulinak a biztonságiak kiterelik a tömeget és mi pedig ott maradunk még a helyszínen pakolni. Ha tudnánk megakadályoznánk, de rendszerint gyorsan eltűnnek a tettek helyszínéről, Ha tudunk, erre mindenképpen több figyelmet fordítunk, és a legfőbb probléma a túlzásba vitt alkohol, erre is megpróbálunk figyelni, hogy ki milyen állapotban van.
 Ketila. Bejelentést tehet a szomszéd, csak viszont az iparnak erre van engedélye hogy zenés rendezvényeket lebonyolítson és be is van mérve az hogy hány decibelig mehet a dolog, és bőven ez alatt vagyunk .

csendrendelet

jobb -

2011.07.27. 15:23:33

Az adott település önkormányzatai bizonyos esetekben saját jogkörükben is bevezehtetnek korlátozásokat.Erre szép példa Pécs, ahol szabályozzák azt is,hogy mikor lehet füvet nyírni.

http://hirszerzo.hu/belfold/20110624_csendrendeletek_funyiras_flex

vagy Balatonfüred

http://www.168ora.hu/itthon/furcsa-csendrendelet-buntetik-a-vasarnapi-funyirast-75230.html

 

rendelet, de lehet,hogy már el is avult:

http://www.nethid.hu/dok/210_2009_Korm-rend.pdf

 

 

jobb

ketila -

2011.07.27. 14:26:50

Ez a kérdés "Ha szomszédok beleegyeztek ebbe és hajnlaig van engedély a nyitva tartásra,akkor nem lehet tenni semmit."  ki kérdezte meg a szomszédokat és melyik szomszédot? Hány méterig? Mert a bassus mint a mélyhang terjedési tulajdonsága miatt nagyon messzire "hatásos".

Az engedély

ellike51 -

2011.07.27. 11:33:53

sem szól örökké szerintem.

Azért azt külön megnézném, hogy térfigyelő kamerával elkövetett szemetelést, vandalizmus okozta kárt valaki megtéríttetne. (egyéb díjak, büntetések behajtása sem egyszerű)

Inkább visszatartó ereje(?) lehetne, hogy "na jó azért vegyétek tudomásul, figyelve vagytok".

Nagyon jól működik

ellike51 -

2011.07.27. 11:25:08

lakott területen kívül Tápióbicskén a település végétől mindössze 200 m-re Tápiószentmárton felé.

A nevét nem tudom, de szinte minden hétvégén vannak bulik, látom igen gyakran a nagy óriásplakátot...

engedélyek

jobb -

2011.07.27. 11:20:43

Ha szomszédok beleegyeztek ebbe és hajnlaig van engedély a nyitva tartásra,akkor nem lehet tenni semmit.Mert az önkormányzat meg a szakhatóságok is megengedték.Lehet a szemetet takarítani, meg a sok mocskot.Persze csak a buli utánira gondoltam...

kosz

veroniq -

2011.07.27. 11:18:05

Igen hatalmas kosz marad a bulik után... Mocsok az árkokban és falfirkák, kidöntött jelzőtáblák. A jelszó talán a  térfigyelő kamera lehetne, de ez sem véd meg a mocsoktól, meg attól, hogy a közelben lakók háza elé végezzék el a bulizók ügyes- bajos dolgaikat. Ez egy örök probléma volt és azt hiszem az is marad. Ha a város szélén lenne a " bulitanya ", oda meg nem mennének ki annyian a fiatalok. Vagy mégis???? Üdv: LŐVE

Hooligan

ellike51 -

2011.07.27. 10:06:25

Tényleg olyan nagy szemetelés is jár ezekkel a rendezvényekkel, mint amilyennek híre van?

Mi módon lehetne ennek elejét venni szerinted?

Csak az egyiknek!

ellike51 -

2011.07.27. 09:59:05

ketila! Nehezen észrevehető ugyan, de Truckman hozzászólásában a "tálykép" vastag ly -al volt írva. Ő észrevette.

Ez

Hooligan -

2011.07.27. 09:49:40

Ez egy örök harc a fiatal buliznivágyók és az idősebb pihennivágyók között, sosem tudunk közös nevezjőre jutni, de most ezt is ki lehet bírni főleg hogy utánna megint 1 hónapig semmi.

Ott

ellike51 -

2011.07.27. 09:49:21

ahol ilyen rendezvény tartanak szerintem - sajnos - nagyon gyakori az emlegetett tájkép csata után az ezt megelőző jelenségekkel.

Senki nem tud tenni ellene semmit? Ha esetleg szól érte még könnyen megkaphatja a magáét.

Lehet, hogy én sem örülnék a szomszéd helyében.

Mindkettőtöknek!

ketila -

2011.07.27. 09:14:50

"Tájkép"

tálykép

Truckman -

2011.07.27. 06:42:33

KirĂĄly Biztos nem bódigusztit, meg feketeszemeket fognak játszani majd. Tálykép csata után? A csata még odébb lesz!Ártatlan

Gondolom mennyire örülnek a szomszédok.

pivóivó -

2011.07.26. 22:38:42

+ lesz a környéken tálykép csata utánSĂ­r


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok