Mi Abonyunk - Díjazottak
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.06.16. 11:35:25

Az idén a következő köztiszteletben álló személyek kapták meg az Abonyiak Abonyért kitüntető címet:

- Guth András

- dr. Gajdos István József

- Nt. Fábián Zoltán
 
Tiszteletdíj
- Polgár László

 

 



Guth András életútja

Guth Andás abonyiként Cegléden született 1942. április 12-én. Édesapját a II. világháborúban elvesztette, édesanyja egyedül nevelte fel a Tompa Mihály utcában.

Általános iskolai tanulmányait a Gyulai Iskolában végezte el, majd ezt követően Budapesten a Közgazdasági Technikum, majd a szolnoki Gépipari Technikum tanulója lett. Gépésztechnikusi végzettséget szerzett.

1966-ban kötött házasságot szeretett feleségével, Muhari Évával, akivel 40 éven át,- felesége korai haláláig- boldog házasságban éltek.
Lányával, vejével és három fiú unokájával szeretetteljes, harmonikus a kapcsolata.

A Ceglédi Mezőgép, majd a Csemői November 7. Termelőszövetkezet gépésze volt az 1960-as és 70-es években. 1983-ban alakított gazdasági munkaközösséget (GMK-t), 1988-ban építette fémöntő műhelyét, 1989-től a város közismert, tisztességes vállalkozója. Évtizedeken át 10 család megélhetését biztosította és évi100-200 millió Ft árbevétele mellett jelentős helyi adóbevétellel gyarapította a város kasszáját.

Az elmúlt években példaértékű küzdelmet folytatott a munkahelyek megtartásáért, vállalkozásának fennmaradásáért.

Guth András jelentős támogatói szerepet tölt be városunk kulturális és sport életében. Általános iskolás korától a kézilabda sport szerelmese, 1960-1974-ig maga is az abonyi kézilabda csapat meghatározó tagja, majd az aktív játék abbahagyása után a csapat szponzora volt.

Kezdeményezésére, a lakók összefogásával és 2millió Ft-os támogatásával kapott aszfaltburkolatot a Gergely utca. 2010-ben a Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet számára térfigyelő kamerákat és szalagfüggönyöket vásárolt 1 millió Ft értékben. Önzetlenül támogatja a város kulturális, sport és egészségügyi rendezvényeit.

A város gazdasági életében betöltött tisztességes vállalkozói munkájáért és a közéletben kiemelkedő szponzori szerepvállalásáért tartjuk érdemesnek az Abonyiak Abonyért Díj adományozására.

 

 

 

Fábián Zoltán
Református lelkész

Fábián Zoltán 1949. szeptember 16-án született Tiszakarádon. A középiskolát Sárospatakon végezte.

Teológiai tanulmányait Budapesten, a Református Teológiai Akadémián végezte. Református lelkész-képesítő oklevelét 1977-ben kapta kézhez, de előtte már az egyházkerület kirendelése alapján a vezsenyi református gyülekezetben elkezdte lelkipásztori szolgálatait. Ezzel párhuzamosan folytatta tanulmányait is.

1987-ben választották Abonyban lelkipásztorrá, ahol 25 évet szolgált. Munkájáért és az ökumené területén végzett fáradozásaiért 1993-ban kormánykitűntetést „Szacsvay Imre-díjat” kapott.

2004-ben a Magyar Köztársaság kormánya életmentés során tanúsított hősies magatartásáért az „Életmentő emlékérem” kitűntetést adományozta számára.

2009-ben Vezseny község Önkormányzata Március 15-e alkalmával „Vezseny díszpolgára” címet adományozott neki.

47 évi szolgálat után 2011. június 1-jén vonult nyugállományba, de továbbra is Abony városában él és tevékenykedik majd.
 


 

 

Tiszteletdíj Abonyiak-Abonyért

Polgár László statikus főmérnök

Pedagógus családban született. Édesapja Polgár Lajos középiskolai tanár, édesanyja tanítónő volt, akit mindenki csak Bora néniként ismert, s akik születésének 100. évfordulóját ünnepeljük a napokban.

László az abonyi Gyulai Gaál Miklós Iskola tanulója volt, majd Cegléden a Kossuth Gimnáziumban érettségizett kitűnő eredménnyel. Budapesten, a Műszaki Egyetemen tanult tovább. 1966-ban kitűntetéssel /vörös diplomával/ végezte el az egyetemet.


Első munkahelye Hódmezővásárhelyen a 31. sz. Állami Építőipari Vállalat volt. Négy év után Budapestre került az Ipartervhez tervezőnek. Minden idejét a vasbeton szerkezetek tervezése kötötte le. Bátrabb és még bátrabb vasbetonszerkezeteket tervezett. Ezekben az években a német szakkönyveket tanulmányozta. 1980-ban a vállalat főtechnológusa lett korlátlan hatalommal. 1992-től ügyvezető igazgatója a PLÁN 31 mérnök Kft-nek és műszaki ügyvezető igazgatója az ASA Építőipari Kft-nek. E vállalatok tevékenysége: előre gyártott vasbeton szerkezetek, ipari betonpadlók tervezése, kivitelezése. E vállalatok tervei alapján készültek és készülnek a következő áruházak, bevásárló központok: Philips, Stollwerck, Metró Tesco, Auchan, Billa, Praktiker Baumax, Heliport, stb.

A 100. jubileumi német „Beton-napokon” tisztelettel fogadták Münchenben.
A nyugati szakmai körökben jobban ismerik Polgár Lászlót, mint hazánkban.

Cikkeket ír, tervez, mondhatni alig tudja számon tartani a sok szervezetet, melynek valamilyen vezetőségi tagja. Munkája elismeréseként ötször kapta meg az Építőipar Kiváló Dolgozója címet. A kilencvenes években kapta meg az Építőipar két legmagasabb kitűntetését: az ÉTE és az Alpár emlékérmeket. Az ezredforduló után való években a Palotás László emlékérem boldog tulajdonosa. Mint nyugdíjas, tovább él benne a vasbeton iránti szeretet, szenvedély. Boldog családapa, három nagykorú gyermeke és az unokák veszik körül.


Ki kell emelnem, hogy kapcsolata megmaradt Abonnyal, és lelkes támogatója az Abonyi Lajos Falumúzeumnak anyagilag is.

Közélet:
 11 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Én még

ketila -

2011.06.16. 14:13:27

1946/47-ben jártam Boranénihez.

Stimmel

ellike51 -

2011.06.15. 10:06:32

a Nagyiskola a 60-as évek eleje? Úgy emlékszem gyógypedagógusi képesítése is voltt, erre írtam előzőleg a "kisegítő" jelzőt. És ha jól emlékszem a Szelei úton laktak.

Nem a kisegítőben

ketila -

2011.06.15. 09:34:04

Bora néni a Szelei úti "Nagy Iskolá"-ban majd a Gyulaiban tanított.

Igen

ellike51 -

2011.06.14. 20:31:19

a tanár úr fia. Anyukája úgy emlékszem az akkori kisegítőbe tanított, rendkívül nyugodt, jó lelkű tanítónéni volt aki nagy ritkán tévedt be hozzánk egy helyettesítő órára (az utolsó óra?) helyettesítésre. Ismertük és szerettük, még ha nem is volt tanítónk.  

Polgár László?

ketila -

2011.06.14. 20:21:01

Polgár Lajos tanár úr fia?

Tanár úrnak és feleségének Szűcs Borbálának most tartottuk a 100. születésnapját.

Vannak fotóim az ünneplésről,

Affene...

Süllő -

2011.06.14. 20:00:38

Már megint nem látom magam a listán. Meddig mehet még ez így?...Király

Szavazás

Markó Ferenc -

2011.06.14. 17:53:37

Úgy ahogy Ketila írta!

Lehetett javaslatot tenni, hogy kikapja  és voksolni!

igen

veroniq -

2011.06.14. 17:47:57

Hamarosan! Mindenkinek megkaptuk a méltató beszédét is! Külön cikkbe mindjárt kiteszi Polyák Attila:) V

?

Jimm -

2011.06.14. 17:24:55

Azt tudhatjuk, hogy ki miért kapta? Talán egyet tudok.

jim

Truck

ketila -

2011.06.14. 15:35:42

Nem azoktól jött az elismerés akik "szerencsétlen vállalkozót 1x "büntetik", bezáratják cégét" hanem azoktól akik másképp gondolkodnak Abonyról!

Pfff...

Truckman -

2011.06.14. 12:20:00

...szerencsétlen vállalkozót 1x "büntetik", bezáratják cégét, hetekig demonstrál itt Cegléden, 1x meg felmagasztalják! Szerintem utóbbit csak azért, -amiért a plecsni is dukált neki-, mert annak az EÜ. Központnak mondott valaminek aprópézzel támogatta a bigbrother rendszerjét!

 

Eltaláltam?KirĂĄly


Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 4-es választókerületben?
   
 Járdány Vanda VFE 
 Fehér Endre Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok