Mi Abonyunk - Városmarketingből megbukott Abony
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.06.01. 09:57:33

Gyakorlatilag ezt fogalmazták meg az előző testületi ülésen Abony város vezetői, amikor a Főtér projekt kapcsán a városmarketing stratégiát tárgyalták. Az elkészített anyagot jóváhagyták ugyan, de mindenki tudta, hogy ezt bővíteni kell még. Legyünk a szelek városa!- viccelődtek rajta vezetőink, de Magyar Gábor egyenesen úgy fogalmazott, hogy „ Ne a közember döntse már el, hogy mit szeretne! „- amikor a marketing célok és elemek összeállítása került szóba. Íme, a testületi ülés vitájának részletei:

 

Fekete Tibor szerint konkrét és reális célokat kellene megfogalmazni, ehhez kell a marketinget hozzárendelni. Ekkor tud Abony a mostani állapotból kilépni. Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester idézett az elkészült tanulmányból és kiderült, hogy az országos image inkább pozitív, viszont a kistérségi és helyi megítélésünk ennél jóval árnyaltabb. Ennek fő gyökere a közbiztonság és a munkahelyek hiánya. „ A pozitív értékek, így a civil és sport szervezetek által végzett munka nem kapnak kellő hangsúlyt. Az értékeink nem megfelelően kommunikáltak a médiában, ehhez egy összefogó hátteret kéne megteremteni. Ha ebben nem lesz előrelépés, az erőteljesen kihat a gazdaságra is és a város eladhatósága romlik. „- szólt a város első asszonya.

 

Dr. Egedy Zsolt elmondta, hogy helyben a problémák felerősödnek, ez természetes, hiszen a szereplők jobban ismerik egymást. Szerinte nagy probléma a rossz közbiztonság és ez az egész országra jellemző, nem csak Abonyra. „ A jobbikos anyag, melyet az egyik országgyűlési képviselő a kékvércse telepünkkel kapcsolatban az Országgyűlésben elmondott, hemzseg a tévedésektől. Jó lenne, ha előtte tájékozódnának azok, akik ellátták a képviselőt anyaggal. Ez ugyanis a tények kifordítása volt. A helyi kulturális élet igenis propagálva van. Sok a rendezvényünk. Jogos kritika éri a helyi kulturális értékeinket, műemlékeinket. Jó lenne, ha a hivatalon belül foglalkoznának a marketinggel. Legalább az országos ingyenes portálokra el kéne juttatni a város anyagait. A városmarketing stratégiának nem csak a Mészáros vendéglőről, Szabadidőparkról, a Sej, Nagyabonyban dalról kéne szólnia. Új reklámhordozót kell találni! „- mondta Dr. Egedy Zsolt

 

Balogh Edit elmondta, hogy egyet ért Habony István azon ötletével, hogy lehetnénk Szolnok elővárosa, egy olyan település, ahol jó a közbiztonság, egy nyugodt kisváros, ahova jó hazajárni. „ A kultúrán kívül más szlogenünk is lehetne, az alternatív energia, bioenergia vagy a mezőgazdasági termelés. Dr. Magyar Gábor kapott ezek után szót és elmondta, hogy az előző felszólalásokban túl sok volt a „ lehet „ szó. Őt első sorban az érdekelné, hogy mi lesz és nem az, ami lehetne. Kissé gúnyosan folytatta hozzászólását: „ Lehetnénk akár a szél vagy a parlagfű fővárosa is! „ Szerinte ideje lenne konkrétan tervezni, szakértők bevonásával. Elmondta, hogy a meglévő értékek köré kell a nimbuszokat építeni és Magyar Gábor szerette volna, ha létrejön egy bizottság, mely a konkrét városmarketinget kidolgozza. Ebben ő is szeretett volna részt venni. Végül képviselő társai ezt azonban nem szavazták meg. Fekete Tibor egy felmérésre utalt, mely konkrétan tartalmazza Abony város erősségeit, lehetőségeit, gyengeségeit és szerinte ezt kellene alapnak tekinteni. Valamint a Mészáros vendéglő, a Parkerdő és a gasztronómia, valamint a rendezvények köré kell a marketinget kitalálni. „ A Pünkösdölő, a Kinizsi Birtok főszakácsa címért folyó versengés látogatók ezreit vonzotta, nagy kár volt ezt megszakítani.

 

Parti Mihály alpolgármester szerint nem a képviselő testület kizárólagos dolga lenne, hogy a marketinget kidolgozza, mert szerinte meg kell hallgatni a lakosságot, mert a legegyszerűbb embereknek is lehet remek ötlete. Szerette volna, ha a városmarketing koncepció felkerül a település honlapjaira, ahol lehet róla vitatkozni és ötleteket mellé tenni. Magyar Gábor ezt nem tartotta jó ötletnek, szerinte a képviselőknek kell meghatároznia a marketing célokat, nem a lakosságnak. „ Ne a közember döntse már el, hogy mit szeretne! „- mondta és helyette szakemberekkel kibővített bizottság létrehozását sürgette. Habony István kikérte magának, hogy szapulják egyesek a bizottsági munkát. Kifejtette, hogy ők sokat tettek a rendezvényekért és kiadványok is készültek Abonyról. Kiemelte Mészáros István tevékenységét és szerinte a mozaikot csak össze kell rakni. Badarságnak nevezte a felvetést, mely szerint a „ szelek városa leszünk-e „. Habony sajnálta, hogy a „ történelem vihara „ elmosta az Incselkedő lakodalmast és a Mészáros István által szervezett rendezvényeket. „ Igenis vannak a civileknek nagyon jó javaslataik! Ha megkapjuk, beépítjük ezeket is ! „-állt a lakosság pártjára Habony.

 

LŐVE

 

Hamarosan megosztjuk Önökkel azt városmarketing anyagot, melyet eddig készítettek. A MiAbonyunk a tabuk nélküli honlap, ezért lehetőséget adunk majd az ezzel kapcsolatos vitára.

Közélet:
 3 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Sajnos.....

gandalf -

2011.06.02. 21:22:22

Egyetértek!!!

Konkrétan megvetik a kistérségben Abonyt!

tyb -

2011.06.02. 10:23:55

Miért is?

 

Nos... A "legveszélyesebb" élni a környékben ezen a településen, hisz nagyságrenddel nagyobb az esélye, hogy áldozattá válik az ember. Széthúz és ellenségeskedik a közösség, senki sem törődik a másikkal, amíg annak valami miatt nem megy jobban a sora. A tisztességes többséggel szemben felálló bűnöző kisebbség, gyakorlatilag uralja a közterületeinket, sőt lakásainkat, értékeinket is. Büntetlenül. Állami szemhunyással. És mielőtt bárki csupán a rendőrökre kezdene mutogatni, jó ha tudja, hogy a település közbiztonságáért ugyanúgy felel az önkormányzat, mint pl. az egészségügyért, vagy a köztisztaságért.

 

A biztonság mindennek az alapja. Szerintem a "Nagy Marketing Kampány" előtt élhetővé kellene tenni városunkat a becsületes többség számára is.

 

Ha odáig eljutunk, hogy az emberek többsége szívesen él Abonyban és nem keresi az elköltözés lehetőségét, akkor majd lehet terveket szövögetni, hogy miként tegyük vonzóvá a városunkba látogatók számára is e helyet.

 

Képletes szólva, mielőtt elkezdenék díszíteni a szobát, ki kellene takarítani!

 

RENDET ÉS BIZTONSÁGOT ABONYNAK!      

 

Marketing

Steve968 -

2011.06.01. 18:17:59

Az is egy szakma, szakemberre kell bízni. Úgyanúgy, ahogy a gázhoz gázszeről hívunk, stb. Lehetnek a lakosságnak ötletei, sőt a képviselő-testületnek is, de ezt marketingeseknek kell formába önteni.

 

Véleményem szerint.

 

Csaó-csaó: {#emotions_dlg.steve968}


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok