Mi Abonyunk - Egy megszállott Abonyban
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2011.04.08. 15:17:24

Galéria Bander Feriről: ITT

A mai napon Abony és egyben a MiAbonyunk rádió vendége is volt egy stúdióbeszélgetés erejéig Bander Ferenc, aki megszállottként küzd azért, hogy az általa menedzselt úgynevezett moped autót ismét közúti forgalomba kerülhessen. Bander Ferit Abonyban még a zsaruk is kedvesen fogadták. Interjúalanyom elmondta, hogy ég és föld a különbség Pest megye és Jász- Nagykun Szolnok megye esetében. A Pest megyei rendőrök ugyanis sokkal megértőbbek. „ Sok olyan rendőr van, aki kifilézne legszívesebben, a másik felük viszont támogatna. A lakosság többsége is elfogadta, amit teszek. Még soha nem bántottak, igaz egyszer csúnyán kiintegettek nekem egy autóból. Veronika, arra a kérdésedre, hogy normális vagyok-e, azt kell mondanom, hogy nem…” – mondta mosolyogva Feri, aki a hosszú úton elfáradt és nálunk pihent meg. „ Sok vízhólyag nőtt a lábamon, de bírom. Ez a moped autó olyan súlyú, mint egy lovas kocsi, úgyhogy igen, köszi a kérdést, meg is erősödtem.

 

A mindig mosolygós megszállott Bander Feri tabuk nélkül beszélt küzdelméről. Már összesen 220 kilométert tett meg és Budapestre a Közlekedési Minisztérium elé húzta saját erejével az autóját. Sőt, magához a köztársasági elnökhöz is szeretett volna bejutni, aki sajnos ugyan nem tudta őt személyesen fogadni, de ígéretet tett arra, hogy hamarosan megvizsgálják azt a jogszabályt, mely szerint nem lehet közúti forgalomban ezt a gépjárművet Magyarországon használni. Korábban ugyanis sok éven keresztül ezt engedélyezték.

 

A moped autósok gépjárműve a kedvezőtlen döntést követően elértéktelenedett, sokaké csak a negyedét éri, mint korábban. Más közeli országokban engedélyezett a moped autók használata. Ezt azoknak találták ki, akik sajnos nem kaphatnak valamilyen ok miatt B kategóriás jogosítvány, így sok fogyatékkal élő polgártársunk használhatná azt mindennapos közlekedésre. Nálunk furcsa egy világ van.

 

 

L.V. – Hogyan tolerálja mindezt a családod?

B.F. – No, ez érzékeny pont, nem tolerálta, így el is váltam. Viszont mindeneim a gyerekeim. A legkisebb két éves. Nem élünk együtt, de jó kapcsolatban maradtunk. A nagy lányommal élek. Börtönben is voltam már a moped autó miatt kilenc napig… Azt hiszem viszont, hogy a gyerekeim elfogadták már, hogy ezt csinálom és úgy érzem, hogy büszkék is rám.  

 

Bander Ferenc a hazai moped autósok mindegyikéért küzd. Sőt, vannak távlati céljai is. Elárulta nekem, hogy szeretne létrehozni egy alapítványt, melynek neve Esélyek nélkül lenne.

 

LŐVE

Közélet:
 14 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Truckman a Teremtő!

gandalf -

2011.04.12. 18:09:20

Megtettem minden ésszerű intézkedést hogy a saját lakásomban lehetőleg ne keljen elszenvedni ilyen jellegű atrocitást! Éljük a dolgos hétköznapi emberek mindennapjait, ennek ellenére mégis megtörténhet!!!Szerintem nemkell bemutatni az abonyi, és az országos állapotot a lopások és a közbisztonság terén! Lásd a mai, csak abonyban elkövetett bűncselekményeket!                          A repüléssel kapcsolatban, sportrepülő pilóta vagyok . Az MRSZ. MKSSZ. UL. szakág A2/RWL Pilot Licenseel rendelkezem,magyarul sport és hobbi pilóta vagyok.  Tisztelettel!   Gandalf

Nem szereztnéd...

Truckman -

2011.04.12. 08:32:52

...hogy kiraboltak, agyonvertek, megloptak,stb!!!!

Hát tégy elene!Király

 

Szóval Pilóta vagy? Na és milyen, mire?

Én is kamionios vagyok állítólag, a köznyelv szerint! Viszont én tudom, hogy Magyarországon olyant, hogy "kamiont", a büdös életbe nem fogok vezetni!

 

Kösz a repülésre való meghívásod, de kihagyom!

Tudod, ha azt akartam volna, hogy az ember repüljön, akkor anno gyúrtam volna nekik sárból, szárnyakat is!Ártatlan

Tényleg Truckman!

gandalf -

2011.04.10. 22:19:12

Kérlek nézd el nekem ezen hiányosságaimat, én nem vagyok tökéletesen hibátlan mint Te, de szívesen tanulok a nálam okosabbtól!!!Lehet hogy számodra még élhető vagy így szereted, de NEKEM ÉS A CSALÁDOMNAK ELEGE VAN AZ ÖRÖKÖS HARCBÓL!!!! Nem szeretnék arra ébredni hogy kiraboltak, agyonvertek, megloptak,stb!!!!A világ normálisabb felén sokhelyen nincs kerítés, és reggel mégis megvan a kerékpár, fűnyíró,stb.!!!Az utcák , parkok tiszták, a bajnoki labdarúgó meccsek alatt, után, nem vernek agyon a 7éves fiammal eggyütt!!! A hivatalban értem vannak és nem én vagyok értük, ha autót vásárolok nem kell egy vagyont fizetni külömböző címeken,(regisztrációs, átírási, vagyonszerzési illeték)!!! Az utak JÁRHATÓAK,(lásd újszászi a megyehatártól a 4ig és Abony jelentős részén egyszerűen borzasztó) nemúgy mint az országban nagyon sok helyen!!!!A befizetett adómat NEM NYÚLJÁK LE, nem osztják ki SEGÍJNEK, hanam épül és szépül az ország, gyarapodik a vidék, memcsinálnak alagutat az M6osra, viaduktot az M7re, nem háromszor annyiból épül (HITELRE) autópálya, a METRÓT NEM 20évig ÉPÍTIK!!!!!A munkavállalók NEM ÉHBÉRÉRT DOLGOZNAK, az ÁLLAMI BERUHÁZÁSON A VÁLLALKOZÓKAT KIFIZETIK, lásd MEGYERI híd!!!Soroljam még????Tudom külföldön sincs KOLBÁSZBÓL A KERÍTÉS, de munkából TISZTESSÉGESEN EMBERI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT LEHET ÉLNI!!!!!A légiközlekedéről annyit hogy pilóta vagyok, nem kereskedelmi, de pilóta, úgyhogy a légiközlekedésről legyen elég ennyi!!!! Ha szeretnél repülni vedégem vagy egy útra,fogj szavamon !!! Tisztelettel!  Gandalf  Ui. Magyarország én így szeretlek!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zzzz.... Zzzz...

Truckman -

2011.04.10. 20:41:53

Ahham. Értelek. Te? Neked van ID-belépőd a BUD.hu-ba? ASMD-zónákkal? Akkor megbeszéltük, hogy valyon hogy is látom a légiközlekedés, mikénthogyát!KirĂĄly

Nekem élhető még ez a qrva ország! Miazhogy nagyonis! De a síró hajóról időben ugrok majd nefélj!

Tényleg Truckman!

gandalf -

2011.04.10. 20:18:15

Tudod Truckman, úgyjártál mint az egyszeri paraszt bácsi az állatkerben mikor meglátta a zsiráfot azt mondta, márpedig ijen állat nincs!!!! Attól hogy Te nemláttál autogirót és még sokan mások attól még létezik, nálunk fejletebb országok még a fegyverestestületeikben is alkalmazzák! Például autópályarendőrség,vám és pénzügyőrség,( olasz, német, USA stb), ugyanis ezen légijárművek beszerzése, üzemeltetése nagyságrendel gazdaságosabb! Nem utolsósorban legalább olyan biztonságos, hanem jobb mint a helikopter és a repülő!El kell hogy szomorítsalak magyaroszágon is elkezték gyártani az autogirót, szlovák légialkalmasággal !!! Ugyanis a MAGYAR Légügyi Hatóság már  megint impotens volt, mint általában a többi hatóság!!!!Egyébként a Te mondásod,,láss ne csak nézz\"!!! Ezen cikkeket amit belinkeltem olvasd el, egyből több ismereted lessz a repülés ezen ágával kapcsolatban. Egyébként fertőszentmiklóson megkezdődött ezen légijárművek pilótáinak kiképzése, egy osztrák hölgy írányításával, többen már tavaj sikeres vizsgát tettek.Az MRSZ-nél is az idén befejeződik ezen légijárművek honosítása, mivel már csaknem az egész unióban megkapta a légialkalmassági bizonyítványt! Visszatérve a moped autókra ,engem nem zavarnak  és nem hiszem hogy európa gazdagabb országaiban és ázsiában azok az emberek mind hülyék akik használják, és a hatóságok akik engedélyezték!!!!Tudod( veronában, milánóban,stb) vannak olyan szűk utcák(sikátorok) piacok ahová az áruszállítást ezekkel a jáművekkel oldják meg, és nem a Te nagy dög kamionoddal, és nem is a nálunk szokásos kisáruszálítókkal (pl.transit, dukátó) ugyanis be sem férnének az utcába!!!! Tanuld meg, NEM MIVAGYUNK A TÖRVÉNYEKÉRT A TÖRVÉNYEK VANNAK ÉRTÜNK!!!!!Gyurcsány után szabadon, ha fiatalabb lennék a szavaiddal élve el is húznék, mert az ismert okok miatt ez az ország lassan már ÉLHETETLEN!!!!  Tisztelettel! Gandalf

Nem kell lemondania...

Truckman -

2011.04.10. 18:23:08

...lemondatja azt, az orvosi bizottság! Egyenlőre a eü. alkalmassági az Ún. Aki alkalmas az mehet, aki elutasítva az nem! Ilyen vagy olyan fizikai hiányokkal, vagy annélkül stb. Ez van öregróka!

Van 1 mondás! A sofőr olyan mint a konzerv. Tartós, de lejár a szavatossága előbb utóbb, ki kell dobni! Mikortól lenne a korhatár SZERINTEM? Mikor nyugdíjba vonul. Ennyi kész!

A Zakart ne mutasd be, a Szolnoki úton van neki kis autósboltja. Ő az akiről beszélsz igaz?!

Kevered a szezont a fazonal öreg! Más zárt pályán dakarozni, és más közúti közlekedés! A motorosoknak is ezt szajkózom, hogy leszarom, ha a mogyoródi pályán kőrbe kőrbe berreg szédülésig, de ne közúton 275-tel élvezze a fejét, mert fába harap!

 

Hál' a sorsnak, most szigorodtak a jogsihosszabítás EÜ. szabályai. Jelentősen magas vérnyomásosak, cukrosak, egyéb vezetést befolyásoló betegséggel élők húzhatnak szakbizottság elé! A háziorvost, a hálapénzzel együtt elfelejthetik! Detto a kollégák a részeges szakorvost az STK-ban, ki(k) a postai csekk helyett, a zsebébe tömeti a vizsgálati díjat, EÜ.csop.2-es vizsgálatkor! Szerinted ki csap be kit? Mindíg a beteg (csaló) csapja be saját magát! Ezzel is kiszűrik (próbálják becsukni a kiskapukat) a nem az útra valókat! Jómagam is láttam már szívinfarktust kapó kollégát a mackósajt tábkla előtt! Nem s ment el onnét már! Még jó, hogy állt! Képzeld, ha ezt 90-nél teszi, maga alatt 40 tonnával!

 

Ezt is helyeslem!

Nyugi öreg, én is letészem a lantot később, ha nem előbb! Nem fogok az öregem sorsára jutni!

 

Ketila! Az öregem is azt hitte, hogy 72 évesen még jól veezeti a KAMA3-t, a VOLVO-t. De én láttam mellette a jobb 1en, illetve a mögöttes kollégák, hogy koránt SEM!

Csak nem ismerik be, hogy vége! Lejárt a konzerv szavatossága!

 

Balesetmentest!

 

 

Truck

ketila -

2011.04.10. 14:16:24

Mit értesz az alatt, hogy "ALAKLMATLAN SZEMÉLYEK"? Azért mert Te látszólag egészségesnek születtél (nyaktól lefelé) azért nem kell azokat az embereket lebecsülni, baecsmérelni akiknek nem adatott meg ez. Attól még lehetnek nálad sokkal többet érő, nagyobb (sőt sokkal nagyobb) tudású másokat nem lenéző, becmérelő emberek. Ami a vezetési alkalmasságot, vezetési tudást illeti, volt egy évfolyamtársam a gimiben úgy hívták Zakar József. Lehet, hogy neked is ismerős a név. Rokkant volt, deréktól lefelé úgy tudom születésétől béna. Mint gólya viszi a fiát hordtuk fel az emeletre. Versenyzett! Volt egy tuningolt Trabantja. Ne tudd meg mit művelt a pályán. Besz@rtál volna mellette. A normál közlekedésben sebességkorlátozott jogsija volt.

Szerinted aki idősebb az már nem ülhet volánhoz? Hol húznád meg a kor határt? Mi a véleményed azokról a "Fittipaldik"-ról akik fiatalon azt hiszik, hogy tudnak vezetni, csak amikor elszállnak egy elszámított sebesség megválasztásnál jönnek rá a valóságra?

Szóval szerinted aki fizikailag nem teljesen egészséges vagy már elmúlt a szerinted nem tudom hány éves az mondjon le a vezetésről?

Hozzáteszem, tényleg vannak idősebb emberek akiket nem engednék volán mögé, de vannak fiatalabbak akiknek soha nem adnék jogosítványt!

Automicsoda

Truckman -

2011.04.10. 11:38:35

...tudod Gandalf, meglestem ezen LÉGIJÁRMŰVEKET! Te figyu? Ezt most te sem gondoltad komolyan, hogy ilyet is engedélyezni kellene?

 

Ne röhögtess!KirĂĄly

 

1000000000000000 sebből vérző, elvetélt 5let!Bleeee

Tényleg Gandalf?

Truckman -

2011.04.10. 11:31:18

Teccik a csigazabálók, digók törvényei?!

 

...akkor húzz ki oda!KirĂĄly

 

Jól jegyezd meg:

Orvosilag ALAKLMATLAN SZEMÉLYEK nem valók közúti közlekedésre!

Öregek, aggastyánok, kiknek már 1 úri B-kat. jogosítványhoz szükséges, egészségügyi alkalmasságira sem tudnak megfelelni, azok ne üljenek ilyenbe, efélékbe!

LESZ@ROM MI VAN MÁS ORSZÁGBAN!

Ennyi! 

Szeretnének!

TATU -

2011.04.10. 11:18:19

Visszaélni és kihasználni minden lehetőséget,csak megragadhassák,hol lehet,a tőrvényt ki játszani remélem nem fog sikerülni.A segédmotor kerékpár jogsihoz csak KRESZ vizsga kell nincs orvosi,mert egy olyan sajátos eszköz,amit nem sorolnak szinte sehová,de képzelj el,egy 80 éves embert segédmotoron előfordul,de milyen veszélyes,pláne ha egéssége nincs rendben épp ezért még ezt is korhatárhoz kötném,a bíztonságos közlekedés védelmében,nem deszélve egy regisztrációs vizsga nélküli rendszám is szükséges lenne,már csak az azonosítás miatt is.Ezt a robogó autónak nevezett csoda járgányt aminek az árából igazit is vehetnél,igen is tekintsék személygépjárműnek,mert az és ha tudnád mennyi van a mi vám raktárunka belőlle elképadnél.

Ha hallgattál volna bölcs ...........

gandalf -

2011.04.10. 10:44:04

Érdekes az olaszoknál, franciáknál,spanyoloknál, működik, ott se az autópályán és a főközlekedési utakon használják!!! Vannak náluk platós, és dobozos három kerekű változatok, a városokban nem kell parkolási díjat fizetniük! A biztosítás és egyéb díjak sokkal kedvezőbbek a többi járműhöz képest.Az a baj hogy mi Magyarok mindenkinél okosabbnak tartjuk magunkat és mégis a béka segge alatt vagyunk!!!!Nyitott szemmel kell járni a világban, nem azt kell keresni mit nem lehet, ha máshol működik valószínűleg nálunk is!!! Egyébként európában van egypárdolog amit nálunk hivatalosan nem ismernek, nem engedélyeznek, például az AUTOGIRÓ!!!! Teszek egy pár linket. Tisztelettel! Gandalf  http://www.vampair.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=733             http://www.vampair.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=316                                         http://www.vampair.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=579

Csigák az úton!!!!!!

TATU -

2011.04.09. 11:04:08

B1-es jogsi nem küszöböli ki,amit szeretnének,mert a motorkerékpár felett van,és ahhoz kell a teljes jogú vizsga.A BRFK police.hu web oldalon a különleges jármű fogalom alatt leírja a konkrét jogszabályt.Ezen kis autóban két hengeres 500ccm-es motor van semmi nem indokolja,hogy robogó legyen,aki rota masinár használ,ezek szerint motorkerékpár jogsival kellene rendelkeznie,mert egyik sem 50ccm-es mind nagyobb.Belegondoltál egy ilyen amúgy is csigavánszorgású járművet,ha meg terhelsz hogyan fog az közlekedni.Ezeket kimondottan csak mellékútvonalon engedném,környezet szennyezésük-zajuk sebességük nem felel meg sem a zőldek sem a közlekedés szabályainak.Az igazi átalakított járműveket akik sérüléseik miatt alkalmasak a közlekedésre azok vezessenek,akik meg nem még ilyet sem,mert nagy galibát fog okozni.Játszani a telken kitünő játék a közúton életveszélyes.

A hallgatás...

Truckman -

2011.04.09. 07:57:15

...ezekszerint, hogy nincs komment nem más mint, beleeggyezés!Király

Meg a f@szt!

Truckman -

2011.04.08. 15:27:56

"Ezt azoknak találták ki, akik sajnos nem kaphatnak valamilyen ok miatt B kategóriás jogosítványt, így sok fogyatékkal élő polgártársunk használhatná azt mindennapos közlekedésre."

 

Ezek maradjanak inkább odahaza, és éljék le maradék életüket hosszasan, max. kerékpáron, mintsem a közúton, efféle jármű(vek)ben, röviden!KirĂĄly


Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok