Mi Abonyunk - Vasárnapi ebéd recept, Trucky ajánlásával
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8099, belépett felhasználók: 0.

Truckman - 2011.02.05. 18:37:40

Nyehehe:
 3 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Traktor show

Rózsaszín nap

Irodalmi délután a kopjafánál

Abony a népszerű viccoldalon

Napi extrém álláshirdetés: Na, ez az, ami szerintem nem igaz

Bedőltek a nők: Szódabikarbónával kenegették kebleiket, azt hitték megnőnek a cicik

Pintér és társa labdarúgó bajnokság

Kilenckilós élő homárt találtak a bőröndben

Foltvarró szakkör

Nevet változtat Abony? Rólunk írnak a Hócipőben

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Esetleg még talán ez:

Thomas -

2011.02.05. 19:22:53

Tyúkházi Újhúsleves Újasszony Módra

Hozzávalók: - 1 db szárnyas (betét) - 1 db új tyúk, vagy régi csirke - 1 db mocskos nagy fazék - 5-12 leveskocka (csak tyúkházi újhúsleves kocka jó) - 2 emberes sárgarépa - 2 asszonyos petrezselyem - fűszerek kis- és nagytételben ízlés szerint - hagyma, miegymás, egyebek stb. Elkészítése: A mocskos nagy fazékba tegyünk vizet, majd addig melegítsük, amíg az meg nem süti az ujjunkat. Ekkor a lábánál fogva helyezzük bele 4-22 másodpercig a tyúkot, majd fordítsuk meg, hogy ne szálljon a vér a fejébe. Ha nagyon rugdalózna, a bátrabbak elvághatják a művelet előtt a torkát. Mármint a tyúknak. Ha nem akar a toll lejönni rendesen, akkor sincs baj, mert a végén úgyis le kell szűrni a levest. Azért a koppóvizet öntsük ki, és a fazekunkba tiszta vízbe rakjuk bele a tyúkot úgy, ahogy. Nem kell felbontani, mert úgy hamar szétfő, ha minden igaz. A zöldséget folyamatosan tegyük a vízbe. Ha a főzés előtt a tyúkot alaposan megetetjük tengerivel, akkor még a zöldség köretre sem kell, hogy gondunk legyen. Az ízesítést bízzuk nyugodtan a leveskockákra. Azért arra vigyázzunk, hogy a leveskockák ne igyák fel az összes levet. Ha kész, akkor a levet szűrjük le, a húst helyezzük egy nagyobb tálra, és óvatosan tárjuk fel a hasüreget. A csirkebélben megfőtt tengerit nem is muszáj kinyomkodni, azzal bíbelődjön az, aki akar. Mi van még? Ja, a szárnyas betét abban az esetben kell csak, ha a gazdasszonynak időközben baja lenne. Ezt lehetőleg ne főzzük bele a levesbe, mert utána a használat során lehet, szúrna!

Tájjeleg!

Thomas -

2011.02.05. 19:16:06

Én Abonyban inkább a tájjelegű ételeket javasolnám, mint páldául:

Rablóhús: Kissé időigényes recept, de érdemes kipróbálni. Először is híreszteld el a környéken, hogy gazdag vagy. Éjjel várakozz feszülten. Amikor jön, kapd el a rablót, parajjal és aszaltszilvával töltheted. Vigyázat! Ha a rabló nem elég fiatal, sütés előtt ki kell klopfolni.

Tovább ->

Truckman -

2011.02.05. 18:51:25

Vannak akik tovább akarják olvasni?! Nincs tovább! Király