Mi Abonyunk - Legyél vagány! Készíts koktélt!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2010.12.31. 09:53:35

Elmúltál már 18? Szeretnél valami különlegességgel előrukkolni ma este a szilveszteri buliban? Hát. Nem egyszerű a dolgod, ha olyan koktélt szeretnél felszolgálni, ami nem drága és nem kell hatvanhat érdekességet beszerezned hozzá. Én mégis segítek egy picit! Fogadjunk, hogy már az összetevők nagy részét bekészítetted! Figyelj és varázsolj, szeretteid örömére.

 

Crustázd a poharakat! Nem káromkodom, ez csupán annyit jelent, hogy a szép ívű, lehetőleg talpas poharad szélét mártsd be vízbe, majd kb. 1 cm szélesen forgasd be kristálycukorba, melyet egy tányérba öntöttél. Ugye milyen szép? Előkészültél?

 

Ha a gyermeked is meglátta mindezt és ragaszkodik hozzá, hogy ő is szeretne ilyen szép pohárból hörpinteni az est folyamán, akkor ne akadályozd meg ebben. Tegyél bele fele rész gyerekpezsgőt és fele rész rostos üdítőt. Ha van jég, akkor kaphat azt is, sőt narancs, citrom, esetleg lime karikával dobd fel neki ezt az egészet és mellékelj egy szívószálat. Ugye, hogy örül? És a felnőttek? Hát, nekik sem kell szárazon maradniuk!

 

Ugyanilyen szép pohárba készítsd el a koktélokat.

 

Veronika tuti perverz boros koktélja

Van aki szokott pezsgőt vörös borral iszogatni. Miért ne lehetne kombinálni forralt borral mindezt?

Főzz forralt bort, jó gyengét. Egy 7 dl-s palack borhoz önts fél liter vizet, cukrozd belátásod szerint, tégy hozzá egész fahéjat, szegfűszeget, narancs és citrom gerezdet 2-2- t héjastul. Facsarj bele legalább egy narancsot és egy citromot. Rottyantsd össze, hűtsd ki. Szervírozásnál a poharat félig a kihűtött forralt borral és félig a pezsgővel töltsd fel. Tegyél bele jégkockát és élvezd az ízhatást!

Mimóza

Ez egy felettébb egyszerű, de annál finomabb "gyors koktél". Nem kell hozzá semmi más, csak pezsgő és narancslé. A pezsgős poharakat töltsük egy negyedig narancslével, majd ehhez adjunk pezsgőt, és az így kapott koktélt díszítsük egy szelet naranccsal!

Morning Glorry

A Morning Glory a Mimóza eggyel komplikáltabb változata. A "komplikáció" mindössze abban áll, hogy a fent említett két összetevőn túl még két cent triple sec is szükséges a mixhez, az arányok és a díszítés viszont marad a régiben.

Vodka bodza

A vodka narancs kistestvéréről van szó, tehát mind költségében, mind előállítása nehézségében a jól bevált vodka narira hajaz. A különbség csupán annyi, hogy narancslé helyett szénsavas bodzát öntsünk a vodkához, és voálá, máris kész a koktél.

 

Most Ön jön, kedves Olvasó. Ha van ötlete, tippje, jól bevált olcsónak mondható koktélreceptje, akkor írja meg nekünk ide kommentként vagy küldje el ide: szerkesztoseg@miabonyunk.hu

BÚÉK mindenkinek

Közélet:
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
pici igazítás

tommy11 -

2010.12.31. 17:44:42

Ha mindenáron szervírozni ( crustázni ) akarod a poharat, akkor ne vízbe, hanem citromlébe mártsd bele a poharat! És az sem baj, ha porcukrot teszel kristálycukor helyett- bár ez ízlés dolga is! :-) És ha már koktél és egyszerű- Tequila Bumm-Bumm: - 5cl tequila; lehet helyette gint is használni - 1 dl pezsgő Kizárólag vastag talpú pohárba töltjük a tequilát és a pezsgőt. A pohár tetejét lefedjük poháralátéttel és nem túl erősen, de határozott mozdulattal a poharat az asztalhoz csapjuk. Amint a pezsgő elkezd gyöngyözni, egy húzásra megisszuk a nedűt. Óvatosan, mert a hatás nem azonnali, de hirtelen jön és 2-3 ilyen ital elfogyasztása után nem könnyen állunk fel az asztaltól...;-)

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok