Mi Abonyunk - Újabb rossz hír az autósoknak!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8079, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2010.12.27. 19:40:55

Drágulnak az autópálya matricák!

 

Nem csak a benzinárak növekedése okoz majd többletkiadást az autósoknak és fuvarozóknak, hanem az autópálya matricák drágulása is.

 

Emelkednek az autópályadíjak januártól: a négynapos matrica csaknem negyedével többe kerül majd, miután megszűnik a téli kedvezményes árszabás.

Az autópályadíjak emeléséről döntött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: az öt éve változatlan úthasználati díjak január elsejétől átlagosan 8,7 százalékkel drágulnak. Nem változik viszont a helyközi közösségi közlekedés díjszabása. Az autópálya-matricák drágulásával a minisztérium szerint növekedni fog a vasúti és a távolsági autóbusz-közlekedés versenyképessége az egyéni utazással szemben.

Az autópályadíjak emelésére azért volt szükség, mert a matricák árát az uniós szabályozás a közösségi valutában, azaz euróban határozza meg. A forint/euró árfolyam változását azonban mindeddig nem követték a matricák árai, azokat gyakorlatilag ma is a 2006. január elsején érvényes árfolyamon vásárolhatjuk meg. Egyetlen változás mindössze 2007-ben történt, az 1 százalékon belüli módosításra akkor az áfa változása miatt volt szükség.

A januártól esedékes, átlagosan 8,7 százalékos drágulás mellett a díjstruktúra jelentősen a négynapos matricák esetében változik. Megszűnik ugyanis a nyári drágább és téli olcsóbb matricák közötti különbség, ezentúl egységesen az eddig csak nyáron érvényes díjszabás lesz a mérvadó, s ez is 7,8 százalékkal drágul januártól. Az új, egységesen 1650 forintos ár a kedvezményes tarifához képest 23,9 százalékkal lesz drágább. A személyautók téli díjkedvezményének megszüntetését a minisztérium szerint az indokolja, hogy a téli és nyári forgalom mértéke lényegesen kiegyenlítettebbé vált, és a téli üzemeltetés jórészt forgalomtól független költségei - mint a hóeltakarítás, síkosságmentesítés ? magasabbak, mint a nyári üzemeltetésé.

Részletek és pontos táblázat erről: http://hetivalasz.hu/uzlet/brutalisan-dragul-a-negynapos-autopalya-matrica-34409

Közélet:
 3 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Nehogy azt hidd...

Truckman -

2010.12.27. 20:07:05

...hogy mivégettünk lesz drágább a kenyér, stb. 1 fabatkát sem kérhet többet a szállítmányozó cég/logisztika, amíg él a szerződése, a megbízóval! Aztán ha eljönne az idő új megkötésére, s te felmernéd emelni a fuvardíjat, elküldene a búsba, és olyat venne fel, ki szarért húgyért elvégzi a beszállítást! Na persze az olyan is lesz! CSAKHOGY EZT MANAPSÁG QRVÁRA NEM ÉRDEKLI MÁR ŐKET...! (hogy hűtöd e a UHT tejnek mondott valamit a nyáron, avagy sem! Hűtőssel állsz a sorodra várva, vagy csak ponyvással a tűző aszfalton. 5-0Cé közt tartod a tejnek mondott valamit átvételig, vagy +50ben. TE, mint vásárló, úgy is megveszed, mert OLCSÓ! Ez csak 1 példa volt. 1 termék példája! De befogom a pofám! :D
nem csak őket

veroniq -

2010.12.27. 19:59:03

Nem csak őket érinti. Mindenkit. Lakosokat, és vállalkozókat egyaránt, hiszen a szállítási költségek növekedésének továbbgyűrűző hatása van. Amit végső soron a fogyasztó fizet meg, mert mindennek az ára nő ettől. Ennyi, üdv: LŐVE
Teljesen

Truckman -

2010.12.27. 19:43:50

Teljesen tönkreteszik a fuvarozókat! Mármint akik még próbálnak "életben maradni"! :( Az üzemanyag drágulásával, már így is remeg a léc, itt-ott! Pl, most az ünnepekre sok multihoz szerződött jó néhány szállítmányozási cég, előre megállapodva, leszerződve! Utólagosan nem mehetünk oda hozzájuk, hogy -Hé bocsika! Az addig még rendben van, hogy baszod kifizetni, csak 3 hónap után a fuvart, de tudod adjál már még 1 millát kocsinként így utólag, mert tudod emelkedtek az üzemanyagárak, és plusz kiadások keletkeztek így! Mit mondanak erre: -LESZARJUK! Mit mond erre a góré a sofőrjeinek? -Bocsi, nem tudunk adni fizetés emelést! Sőt! Vagy dolgoztok kevesebbért, XYFt/km, mert tudjátok mi a helyzet a piacon, vagy mehettek Isten hírével, vannak bőven, kik helyetekbe jönnek, akár már holnap is! Nem hiszitek el mit most mondok! Olyan szarul áll már a szállítmányozási ág, hogy ha 1 teherkocsira kell 1 gumiköpeny, MÁR el is vitte a hasznot a vállalkozótól az az autó, abban a hónapban! Magyarán nullszaltós! JOBB ESETBEN! Ez így van! MAGYAR GAZDASÁG, MAGYAR JÓLÉT! GRATULÁLOK! :(

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok