Mi Abonyunk - Sikercsapatok - sikerjátékosok
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

miabonyunk - 2010.10.27. 18:43:12

Sok szép sportsikerről és történésről számolhatnak be Abony utánpótlás korú labdarúgói. Velük kiskoruk óta gondos, hozzáértő edzők foglalkoznak. Lassan, de biztosan beérik a sok éves munka eredménye. Edzőjük egyikével, Tóth Györggyel készítettem interjút, aki annak ellenére szokása szerint igen szerény, hogy több ifjú sportolója is az élmezőnyig jutott már. Megtudtam, hogy jelenleg a Tóth György által edzett 96-98-as korosztály a Szolnoki MÁV SC NB II-es csapatában játszik. Ez nagyon jó hír, hiszen remek körülmények között versenyeznek a gyerekek. Szolnokra azért mentek, mert ott hiányzott a tiszta korosztály, így kerültek a KID FC sportolói egy évre „ kölcsönbe „. Gyuri dolgozott már a MÁV-nál, hiszen az U 19-es csapat edzője volt. De a MÁV-ban való szereplés egyáltalán nem partizánakció volt, hanem egy elnökségi döntés előzte meg azt. Így mindenki jól járt, de legfőképpen a gyerekek.

LV:
- Hogyan látod az utánpótláskérdést a mai Magyarországon?
Tóth György:
- Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, mert sajnos az ember már nem érték. Iszonyatos erőfeszítés a periférián lévő gyerekeket becsalogatni és megtartani, mert a szülők jelentős többségét sem érdekli igazán, hogy sportol-e a gyereke vagy sem. A tehetősebbek pedig olyan extrém sportokat választanak inkább, melyekkel kisebb erőfeszítéssel is lehet nagy eredményt elérni, akár nemzetközit is. A középréteg pedig nagyon szűk, alig lehet találni… Még iskolás korban kell megszerettetni a gyerekekkel a sportot, a focit, nem megutáltatni kell valamit, mert akkor nagy a baj. Ma nagyon nehéz a nincstelenségben talpon maradni. Ráadásul versengenek az egyes sportágak a gyerekért és az anyagiakért is, amiből sajnos egyre kevesebb van. A felnőtteknél meg az a baj, hogy, hogy napi 12-13 óra munka után képtelenség már hobbiból sportolni, hiszen amatőr sportból nem lehet megélni. Vagy sportol valaki vagy dolgozik. Csak az igazi megszállottak képesek mindkettőre.

LV: Akkor most hol és hogyan is versenyeztek?
Tóth György: - Az NB II-ben a dél- keleti csoportban játszik az U 15, az egész csapat 70%-a abonyi. Az U 13-ban csak abonyiak szerepelnek. Nagy szerencsénk van, hogy a MÁV egyik utánpótlás csapatának a gerincét mi adhatjuk, hiszen olyan nagyvárosok csapataival játszhatunk, mint például Kecskemét, Békéscsaba, Szeged, Gyula. Az utazás úgy történik, hogy idegördül értünk egy légkondis busz, aminek a költségeit kifizetik helyettünk és úticsomagot is kapnak a gyerekek. A közelmúltban tetőtől talpig felöltöztették őket. Felsőközép kategóriás felszerelést kaptak a sportolók, HUMMEL melegítőt, két garnitúra mezt, széldzsekit, kulacsot, sapkát, kesztyűt, táskát. Ezen kívül mindenki kapott egy remek minőségű SELECT labdát is és persze meccslabdánk is van. Sajnos, itt helyben erről álmodni sem mertünk volna. Nem is tudom, hogy hogy oldottuk volna meg önerőből a versenyzést, ez sok- sok millió forint, ami nagyon sok pénz.

LV: Hogyan is jutottatok el idáig? Hogyan lett a nemrégiben alakult KID FC-ből olyan csapat, melynek játékosai kapósak magasabb osztályban is?
Tóth György: - Nagyon kemény szisztematikus utánpótlás nevelési munka van a háttérben. 2000-ben alakult át önálló egyesületté a KID FC, akkor 6-7 éves gyerekekkel kezdtünk foglalkozni. Nagyon büszkék vagyunk sportolóinkra. Kállai Pisti például U 17-es magyar korosztályos válogatott, ő 1993-ban született. Nagy Gergő, 1994-ben született, magyar korosztályos válogatott szintén, méghozzá kapusként. Szabó Bence és Nagy Richárd az MTK-ban játszik, ők 1996-ban születtek. Nagyon nagy dolog, hogy egy Abony méretű településről ilyen tehetségek kerülnek ki. Folyamatos munka van a háttérben, az ovifocival kezdünk. Itt még nem első sorban az eredmény a lényeg, bár a szülők sokszor türelmetlenek. A cl az, hogy megszerettessük a labdarúgást a gyerekekkel. Ezért lerakjuk az alapokat, komoly képzés és szakmai munka folyik. Nem a győzelmi kényszer a lényeg! Itt az edző Vígh Zoltán, akinek nagyon sokat köszönhetünk. Hatalmas része van Zolinak abban, hogy megszeretik a gyerekek a focit. Az U 11 –et Földi Tibor edzi, az U 5- 7- 9- es csapatokkal Vígh Zoltán foglalkozik, az enyém az U 13 és az U 15, Rieger Armin az ifisták edzője. Edzőtársaim mindannyian rajonganak a labdarúgásért, egy csapatmunka eredménye az, ahol most tartunk. De mindez nem jöhetett volna létre, ha nincs mögöttünk a szakvezetés és ezúton szeretném kiemelni Sárkányné Bálint Mária munkáját. A sikerhez hatalmas mértékben járulnak hozzá s szülők, akik komoly anyagi áldozatokat is hoznak. A 14- 15 éves kor a választóvíz a sportolóknál, ekkor kell csapatot váltania annak, aki a legkiválóbb, mert itt már nincs tovább hová fejlődnie.

LV: Igaz-e, hogy az MTK tehetségkutatója vagy?

Tóth György: - Igen az vagyok és nagyon büszke is vagyok erre, hiszen ők kerestek meg engem, felkértek és nem én ajánlkoztam. Egyszer lehet, hogy kapok majd sok pénzt egy kinevelt játékosért, de jelenleg az a helyzet, hogy ez egyáltalán nem igaz! A Sándor Károly Labdarúgó Akadémiára már kilenc sportolót volt szerencsém vinni. Nagyon szeretem ezt a sportágat és másképp nem is lehet ezt csinálni. Nem lenne Abonyban labdarúgás, ha mi, megszállottak nem lennénk. Nem lenne Abonyban birkózás sem, ha a Lőrinczyek nem csinálnák. Ma itt tartunk, ennyire egyszerű a képlet és egyben ennyire nehéz is. Az U 15-ös csapatunk bajnokesélyes, nagyon remélem, hogy továbbra is sikeresek leszünk és van tovább!

Lőrinczy Veronika

Sport:
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

A mai napon a szenior labdarúgóké volt a főszerep Abonyban

Fitten, egészségesen!

Tárt kapus program

Tárt kapus program a Fergeteg Triatlonnal!

Gyere Te is tritalonozni!

Futókör átadó

Télen is tárt kapus programok

Gyere te is tiratlonozni!

Geyre, szeretettel várunk tárt kapus programjainkra!

Gyere, mozogj velünk!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok