Mi Abonyunk - Hatalmas elismerés a szomszédos Újszilvásnak! Szép volt Csaba, Szép volt Ildikó!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7078, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.11.15. 13:28

Újszilvás polgármestere Petrányi Csaba rangos elismerést vehetett át a falufejlesztésben elért kimagasló teljesítményért. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy mellette egy abonyi lakos, Penczi Ildikó jegyző dolgozik. A településvezetők nélkül ez nem jöhetett volna létre. Mindkettőjüknek és természetesen a falu lakóinak, vállalkozóinak is szeretettel gartulálunk!

Képek: Petrányiéknak mindegy milyen színűek vannak hatalmon. 1. kép Napemelmpark átadás Fidesz idején, 2. kép Újszilvás- Abony út alapkőletétel, MSZP idején Ez utóbbit Újszilvás lobbizta ki .... egy szomszédos város helyett..... Részletek a címre kattintva!

 

- Pintér Sándor belügyminiszter elismerést adott át az idei Európai Falumegújítási Díjat elnyerő Kunsziget és Újszilvás polgármestereinek Budapesten. A két település azt követően pályázott az európai díjakra, hogy elnyerte a Belügyminisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium által közösen meghirdetett 2012-es Magyarországi Falumegújítási Díjat. A komplex és zöld szemléletű beruházásokkal mutatnak jó példát.

A Győr-Moson-Sopron megyei 1260 lakosú Kunsziget "a falumegújítás egyes területein elért különleges teljesítményekért" címet nyerte el az európai szervezettől; a miniszteri elismerést hétfőn Lendvai Ivánné polgármester vette át. A községben az utóbbi két évben egyebek mellett egy templomot, a plébániát, a hidat, a kultúrházat és a piacteret is felújították, főként európai uniós pályázatok révén.

A Pest megyei 2800 lakosú Újszilvás ökofalu „a kiemelkedő minőségű, fenntartható komplex falufejlesztésért” érdemelte ki az európai díjat; a Belügyminisztérium elismerését az ünnepségen Petrányi Csaba polgármester vette át.

A községet bemutató filmben kiemelték, a településfejlesztési célként megfogalmazott energiafüggetlenség elérésére jelentős lépést tettek a vízerőmű megújításával, illetve a tavaly átadott naperőmű kiépítésével. Elhangzott, ezeknek a fejlesztéseknek az eredményeként a község hő- és villamosenergia- igényének csaknem egészét a megújuló energiaforrások biztosítják.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az átadó ünnepségen a településfejlesztés lehetőségeiről szólva kiemelte a településvezető és a közösség szerepét, hozzátéve: reméli, hogy Kunsziget és Újszilvás példái inspirálni fogják a többi magyarországi települést is.

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint az 1990-ben alapított Európai Falumegújítási Díj célja azoknak a települési közösségeknek a felkutatása és díjazása, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik fejlesztéseiket. Az Európai Vidékfejlesztési és Falumegújítási Munkaközösség által kétévente odaítélt díjat az idén szeptemberben vehette át Kunsziget és Újszilvás.

Forrás: MTI

Közélet:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Letölthető a Közeli Bolt mobil APP-ja!

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Óvakodj a hamis CBD termékektől - hogyan tudsz megbizonyosodni egy termék megbízhatóságáról?

Ford Focus ST - Kíméletes sportosság

Egyre több fiatal fertőződik meg koronavírussal

Strand étlap!

Ezek az ingyenes koronavírus-teszt feltételei

Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?

Újraindulnak a sulik, de a legkisebb tüneteket mutató gyerekeknek is otthon kell maradniuk

Figyelem! Munkalehetőség!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok