Mi Abonyunk - Hatalmas elismerés a szomszédos Újszilvásnak! Szép volt Csaba, Szép volt Ildikó!
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7051, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.11.15. 13:28

Újszilvás polgármestere Petrányi Csaba rangos elismerést vehetett át a falufejlesztésben elért kimagasló teljesítményért. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy mellette egy abonyi lakos, Penczi Ildikó jegyző dolgozik. A településvezetők nélkül ez nem jöhetett volna létre. Mindkettőjüknek és természetesen a falu lakóinak, vállalkozóinak is szeretettel gartulálunk!

Képek: Petrányiéknak mindegy milyen színűek vannak hatalmon. 1. kép Napemelmpark átadás Fidesz idején, 2. kép Újszilvás- Abony út alapkőletétel, MSZP idején Ez utóbbit Újszilvás lobbizta ki .... egy szomszédos város helyett..... Részletek a címre kattintva!

 

- Pintér Sándor belügyminiszter elismerést adott át az idei Európai Falumegújítási Díjat elnyerő Kunsziget és Újszilvás polgármestereinek Budapesten. A két település azt követően pályázott az európai díjakra, hogy elnyerte a Belügyminisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium által közösen meghirdetett 2012-es Magyarországi Falumegújítási Díjat. A komplex és zöld szemléletű beruházásokkal mutatnak jó példát.

A Győr-Moson-Sopron megyei 1260 lakosú Kunsziget "a falumegújítás egyes területein elért különleges teljesítményekért" címet nyerte el az európai szervezettől; a miniszteri elismerést hétfőn Lendvai Ivánné polgármester vette át. A községben az utóbbi két évben egyebek mellett egy templomot, a plébániát, a hidat, a kultúrházat és a piacteret is felújították, főként európai uniós pályázatok révén.

A Pest megyei 2800 lakosú Újszilvás ökofalu „a kiemelkedő minőségű, fenntartható komplex falufejlesztésért” érdemelte ki az európai díjat; a Belügyminisztérium elismerését az ünnepségen Petrányi Csaba polgármester vette át.

A községet bemutató filmben kiemelték, a településfejlesztési célként megfogalmazott energiafüggetlenség elérésére jelentős lépést tettek a vízerőmű megújításával, illetve a tavaly átadott naperőmű kiépítésével. Elhangzott, ezeknek a fejlesztéseknek az eredményeként a község hő- és villamosenergia- igényének csaknem egészét a megújuló energiaforrások biztosítják.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az átadó ünnepségen a településfejlesztés lehetőségeiről szólva kiemelte a településvezető és a közösség szerepét, hozzátéve: reméli, hogy Kunsziget és Újszilvás példái inspirálni fogják a többi magyarországi települést is.

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint az 1990-ben alapított Európai Falumegújítási Díj célja azoknak a települési közösségeknek a felkutatása és díjazása, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik fejlesztéseiket. Az Európai Vidékfejlesztési és Falumegújítási Munkaközösség által kétévente odaítélt díjat az idén szeptemberben vehette át Kunsziget és Újszilvás.

Forrás: MTI

Közélet:
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Abony- Cegléd szakasz: azt mondják, hogy hamarosan átadják

Csakis a PURINA!

Pest megye szépe választás

Továbbra is az INNOVEN főz az abonyi menzán

Jövő évtől tilos lesz az avarégetés

Csemegeuborkákat tesztelt a NÉBIH

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Megszűnik a nyugdíjasok idősávja, de marad a kötelező maszkhasználat

Új lakók Abonyban, örömmel jöttek hozzánk!

Aludj máskor!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok