Mi Abonyunk - Nem jutott pénz a kisiskolásokra,a szülők a kormányhivatalhoz fordulnak
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7076, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2012.09.27. 15:34

Abony város önkormányzata a 2012-es költségvetésében a felhalmozási kiadások terhére biztosította 7. számú mellékletében az Abonyi Lajos úti iskolaegység ebédlőjének kialakítására a forrást. Összesen 1,7 millió forintot szavaztak meg erre az évre. A pénzügyi irodavezető azt mondta az előző testületi ülésen, hogy nincs pénz erre. Ha idén nem alakítanak ki ebédlőt, jogsértést követ el az abonyi önkormányzat.

A gyerekek továbbra is másfél órás projekt keretében járhatnak a legmostohább időben is a központi ebédlőbe. Az 1,7 millió forint elenyésző csepp csupán a város költségvetésében, de csaknem 90 alsó tagozatos kisiskolást érint. Ugyanúgy, mint az is, hogy egyetlen parkoló sincs az iskolánál, holott ezt jogszabály is előírja. A szülők aláírásgyűjtésbe kezdenek, ha sürgősen, még a tél beállta előtt nem teljesítik jogos igényeiket, és a kérelmet elküldik a kormányhivatalba, állásfoglalást kérnek.

Mivel mindkét esetben jogsértésről van szó, nyilvánvaló, hogy a kormányhivatal kötelezni fogja az önkormányzatot ezen magatartás megszüntetésére és mindkét dolog haladéktalan rendezésére. Ennek próbál ma elébe menni Kovács László képviselő. Lapinformációink szerint mindkét ügyben felszólal a mai testületi ülésen. Ha süket fülekre talál, azonnal megy a szülők levele a kormányhivatalhoz.

LŐVE
 

Oktatás:
 27 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Búcsúzik a gimnázium igazgatónője

Augusztus végén érkeznek a szeptemberi családtámogatások

2,5 milliárd forintot kapnak hangszervásárlásra a zeneiskolák

Megint parkolj hülyén

A gyógypedagógus hiány ellen küzdenek Abony térségében

Biztonságos lesz az érettségi lebonyolítása

Mesebeli várak és kincses bányavárosok a Felvidéken - Itt jártak a somogyisok

A csoda folyatódott: 52. évfordulós osztálytalálkozón ünnepelte az osztály Katona Csöpi néni 90 szülinapját

Így épül a kézilabda pálya a Gyulai suliban

Somogyi iskola: A Felvidéken jártunk...

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Való igaz

ellike51 -

2012.09.29. 07:59:35

amit írtál, de az olvasók nem ismerik az előzményeket.

Ugye azt Te sem felejtetted el mi volt az előzmény, amire ment ez a kevesek által ismert nyelvű válasz annak akit ez illet gúnyos, megalázó és lekezelő stílusáért amivel illetett.

Tudod nem akartam, hogy mindenki tudja és értse...

 

De tudomásul veszem válaszod; azt azonban ki tudja hol van leírva ki és meddig mehet el bántó megjegyzéseivel? (példákat kár lenne sorolnom, mert egyedi elbírálás lenne az is aki ezt megteheti)

Igen

matek -

2012.09.29. 05:42:26

Igen ellike, egyedi elbírálás alá estél. Ha nem érzed a különbséget és ezen szeretnél lovagolni, akkor legyen meg az örömöd Vigyor

Te nem egy hozzászólást alkottál egyetlen magyar szó nélkül, román nyelven, román címmel. (hogy milyen nyelven az teljesen mindegy). Nem voltál gyakorlatilag sokkal különb, mint azok a spam-ek, melyek ugyanezt teszik. Igaz azok reklám célzattal, míg te egy másik felhasználónk iránt érzett ellenszenvből fakadó ironikus gúnnyal.

Zsolti itt csak orosz nyelvű szóhasználattal élt. Mégegyszer, ha te nem érzed a különbséget, akkor sorry.

Jaj és ne aggódjatok, nem húztam fel magam. De jobb is ha nem tudjátok, milyen az amikor én felhúzott állapotba kerülök. Kacsintás

 

Visszanéztem

ellike51 -

2012.09.28. 21:33:58

Kedves matek... még mindig visszaolvasható.

 

Való igaz, hogy azért lett törölve egymondatos írásom, mert nem magyar nyelven lett írva. 

Nem tudom ennyi elég? 

Természetesen idegennyelvű idézetet, rövid szóhasználatot lehet alkalmazni... írtad, de szerintem ez még továbbra sem olvasható a moderálási feltételek között!!! Lehet, hogy akkor egyedi elbírálás alá estem?

Sebaj.

 

Nagyon remélem, hogy ennyi elég lesz... vagy kérsz még pontosítást?

És én is azt kérem fölösleges felhúznod magad.

Nyugi...

Süllő -

2012.09.28. 19:39:58

{#emotions_dlg.matek2} fölösleges felhúznod magad el  like miatt. Megjegyzem, tökéletesen egyetértek Veled...{#emotions_dlg.boss}

Tök felesleges

matek -

2012.09.28. 16:19:17

a témához hozzászólnom. Nem is akratam. De ellike kijelentése kihozta belőlem, ha meg már elkezdem akkor van mondandóm Figurának is.

Én spec. nagyon utáltam gyermekkoromban mikor a felnőttek jöttek a "bezzeg az én időmben" szöveggel. Bezzeg mikor én gyerek voltam nem volt mozi, meg nem volt tv. Világítás sem csak petróleumlmpa. stb.

Az a idő akkor volt ez meg most van. A kor fejlődik, és az igények is. Persze van akinek most is megfelel tv és internet nélküli, kézzel mosásos életmód. Sőt lehet boldogabban is élnek, gondtalanabbul. Én nem vitatom és nem is becsülöm le. De a lakosság többségének igényei a korunk fejlődésével párhuzamosan növekszik. És erre sem állítom hogy ez jó. De ez van.

Egy valamit meg tudomásul kellene már venni. Rég elmúlt az az idő, mikor pont arra adtak pénzt, amire szükség volt. Ma különböző dolgokra adnak, aztán vagy kihasználod, és élsz a lehetőséggel, vagy nem.

 

Az én gyermekeim a központi suliba járnak, ott sincs ebédlő. Ettől még nem fogok agybajt kapni, ha máshol építenek egyet. Röhej.

Ellike! Ironikus, igaztalan hozzászólásod vond vissza kérlek. Nézd meg pontosan mit írtam az idegen nyelvű hozzászólásokkal kapcsolatban!

Aki igérni....

napraforgo -

2012.09.28. 14:59:14

sem tud az igen szegény ember, tartja a közmondás. Aki a felét megtartja azt mondják gazdag. Az önkormányzatunk viszont szegény,csak a kötvény terhére tud önerőt is biztisítani a beruházásaihoz.Ennek sajna súlyos ára lesz, a jövő nemzedéke fogja majd fizetni kamatostul. Aki ezt tagadja az pénzügyi analfabéta. Ha a testölet határozott az ebédlő megépítéséről, akkor felelőtlen volt, mert a hatósági előírások szigorúsága miatt a pénzügyi lehetőségeket nem mérte fel körültekintően. Először is terveket kellene a hatóságoknak jóváhagyni, ezután lehetne a kivitele-zéssel bajlódni. Felsőbb fórumhoz fordulni butaság, mivel az országgyűlésünk is sorozatban követett el mulasztásos törvénysértéseket. Ma aki "fényeset" mond az érvényesül, mert ez egy következ-mények nélküli ország, ez igaz a helyi viszonyokra is. 

Szerintem...

ellike51 -

2012.09.28. 11:44:27

mindenki megtehetné minden jogsértő(?) állapotnál az aláírásgyüjtésbe kezdést és lehetne levelezni éveken át, de akkor se lesz több pénz.

 

Azt pedig még a közeli városok sem tudták elérni, hogy kellő számú parkolóhely legyen iskolájuk kapujában (Cegléden sem). 

 

Ettől a kormányhivatali levéltől sem lesz megoldva az ebédlő és a parkoló kérdése - szerintem.

(és akkor még nem is volt téma egy súlyosabb problémáról amit seherezádé említett...)

Összességében

seherezádé -

2012.09.28. 11:34:18

évről évre nem tisztességes az eljárás...mi nem is oda iratkoztunk be. Ígérni már csak a biztos tényeket kéne, nem a bizonytalant.

Veroniq

FIGURA7878 -

2012.09.28. 11:32:36

Nem gyülölködés nem irigykedés hanem most te ti agy uram teremtőm mindent most azonal.

Ha nektek nem felel meg az az iskola miért oda írattátok?

A központi iskolában miért nincs ebédlő?Oda nem kötelező?

utolsó- utol- show

veroniq -

2012.09.28. 11:30:51

Fogjuk fel viccesen a  dolgot, MiA rövidhír:

" Lőrinczy Veronika annyira önző disznó, hogy szeretne magának parkolóhelyet és ebédlőt az Abonyi Lajos úti iskolánál. A parkolóhelyek mindegyikére ő fog beállni a  büdös kocsijával és az ebédlőbe magán kívül senkit nem fog beengedni, oda fog járni ebédelni, a kaját otthon megfőzi magának, behozza, beterpeszkedik, majd ott falatozik. "

 

No comment

 

Körülmények..

seherezádé -

2012.09.28. 11:29:44

Ennyi erővel az is téma lehetne, hogy a másik külső épületben a /Kálvin úton??/ gyermekek a mai napig, a téli mínuszokban is kinti budiba járnak dolgukat végezni. A tavaji első osztályosokat is jól átvágtát, mert nyár elején közölték velük, hogy nem is a központi épületbe kerülnek. Ráadásul még a szülőkkel csináltatták meg a nyár folyamán /társadalmi munkában!/ az osztálytermet.  Ez a két tényező rentgeteg szülőnek és gyermeknek okoz a mai napig gondot. Ép ésszel, már tavasszal tudni lehetett ezek után, hogy az ebédlőből nem lesz semmi...

Tán az ebédlő is majd a szülőkre marad, ha ennyire akarják..??    Hozzáteszem én megértem őket a 21. században ez lenne a minimum.

igen- igen

veroniq -

2012.09.28. 11:26:17

A gyengébbek kedvéért: jogszerűtlenül NICS SE PARKOLÓ, SE EBÉDLŐ! Ha tetszik, ha nem, állásfoglalásra küldöm az ügyet a Kormányhivatalba! Részemről ennyi volt, lehet szidni, utálni, gyűlölködni, irigykedni tovább nyugodtan! {#emotions_dlg.sweetkiss}

K. meri!

FIGURA7878 -

2012.09.28. 11:18:58

Senki se mondta,hogy nem érdemelnék meg.De itt nem csak az ebédlőről van szó hanem a parkolórol is.De a lényeg tulajdonképpen nem is ez hanem az,hogy jelenleg nincs rá pénz nem csak erre hanem sok egyéb más dologra sem.

De ha már ott tartunk mit érdemelne meg egy gyerek akkor itt van néhány pl.Otthoni meleg kaját,szülői figyelmet és nevelést,normális tiszta ruhákat,új tankönyveket,stb

Ha ezt minden szülő teljesíti majd akkor lehet követelőzni az önkormányzat felé.De szerintem addig nem kéne vergődni még a gyerekek jó része csak az iskolában lakik jól az ingyen kosztból és csak ott szentelnek rájuk figyelmet valamint ott próbálják megnevelni őket.

Tisztelet a kivétel szülőknek.De sajnos egyre több ilyen szülő van.

Ja és még valami ha valakinek nem tetszik az az iskol át lehet íratni másikba.

Megint miért?

meri -

2012.09.28. 11:00:18

Sziasztok. Miért kell támadni Verát? Amit megszavasztak, és jóvá hagytak, miért nem teljesítették? XXI-ik században élünk. A jövő nemzedék Most jár oda. Miért nem érdemlik meg azt a fránya ebédlőt? Könyörgöm ne azzal foglalkozzunk már ami volt. Az már elmúlt, most a jelen és a jövő a fontos! Vera én nagyon fontosnak tartom azt amit Te csinálsz.Csak így tovább. Kívánok Neked nagyon sok erőt s kitartást!

jó kis vita

veroniq -

2012.09.28. 10:48:30

No, jó kis vita kerekedett ebből is, köszönöma  kommenteket. {#emotions_dlg.svgmed} Nem baj, ha mások a vélemények, az enyém ez, amit előbb írtam. Meggyőzni engem nem lehet az ellenkezőjéről, biztosan a többieket sem, de nem baj az! LŐVE

butaság

veroniq -

2012.09.28. 10:46:45

Ha nem L. Kristóf járna oda és odahívtak volna s szülők, hogy mi folyik ott, nézzem már meg, ugynígy segítettem volna! Én 22 évvel ezelőtt érkeztem Abonyba, 22 éve élek itt, és 22 évig Budapest mellett, Dunaharasztin laktam. Talán velem hozott ez a mentalistás! " A jó ez tanyára! " -számomra megengedhetetlen felfogás! {#emotions_dlg.intraining}

Zsolti nem kukacoskodás!

FIGURA7878 -

2012.09.28. 06:20:34

De tény hogy eddig nem foglalkozott senki ezzel az iskoláva.Amennyiben nincs igazam akkor légyszi írd már meg hogy eddig miért nem panaszkodott senki?Eddig miért nem fordultak a Veroniqához?Vagy nem ismerték?Esetleg nem tudták az odajáró gyerekek szülei,hogy létezik a Mi Abonyunk?

 Sorolhatnám még a kérdéseimet,de megelékszem ha csak ezekre válaszolsz.Király

Írjál..

Zsolti -

2012.09.28. 00:05:58

..véleményt, nemrég én is írtam a "Pihenő a parkban" c. cikkhez negatív kritikát, sőt, azelőtt pont ezzel a parkolós témával foglalkozó cikknél fogalmaztam meg nagyjából ugyanazt amit Te írsz az utolsó két sorodban.

 

Ez vélemény.

 

De az hogy miért rakja ki a cikket és miért nem már szakmai kontárság, arról nem is beszélve hogy "azért mert a gyereked odajár" címszóval megfogalmazott személyeskedő kukacoskodás pedig egyenesen vicc. 

 

---------------------------------------

 

"Segget csinálsz a szádból, egyszer mondasz valamit, utána két mondat múlva megcáfolod." 

Na, most majndem beleszaladtam ebbe R., de csak! majdnem...:))

Ezért

ellike51 -

2012.09.27. 23:13:21

az idegen nyelvért ... kommentemet törölték, nem is oly régen.

 

De teljes mértékben igazat adok Figurának.

Zsolti megértem érveidet; tényleg ez egy privát szféra... a MiAbonyunk.

 

Tabuk nélkül úgy gondolom, hogy azért szabadon elmondhatók a vélemények...

tudom bizonyos esetben ciki, de most nincsenek választások!!!

Megértem, ha kiállsz Főni mellett... miért is ne. Én nem bántom (és adófizető pénzem sem).

Tegye dolgát hitelesen és elfogulatlanul és nem éri ilyen kiskisközösséget érő bántás sem mit ez az eset.  

De nem tudom érdemes-e felsőbb fórumokat megkeresni, hogy nincs elég parkoló az iskola előtt?

Nézzen már körül valaki, milyen a helyzet a kistérségben vagy Budapesten a ... úton?

Ott vajon hány iskolához tartozó parkolóhely van?

Bááz..

Zsolti -

2012.09.27. 22:49:56

Ugyanazt folytatod mint az előbb..na, das vi danyija. {#emotions_dlg.afterboom}

Zsolti.

FIGURA7878 -

2012.09.27. 22:44:10

Akkor viszont nem a Mi Abonyunk nevet kéne hogy viselje hanem az Én Abonyom nevet vagy esetleg megkéne szüntetni a vélemény nyílvánítási lehetőséget.

Vagy nyalizva azt írjuk le ami a cikk írójának is megfelel,ha még nem is az a véleményünk.?

Mert ebből most azt szürtem le.{#emotions_dlg.hellboy}

Heh..

Zsolti -

2012.09.27. 22:33:42

Most lehet többet rontok Verának megint mint segítek, de csak megkérdezem már anna-tól, figurától  és ellikétől hogy mégis mit gondoltok, azt hogy ez a honlap a ti adótokból üzemel, vagy legalábbis közös költségből megy a működtetése? Elárulom hogy nem, ez egy a versenyszférában futó vállalkozás. Ti maximum baráti jótanácsot adhattok ilyen dolgokkal kapcsolatban, semmi mást.

 

Leegyszerűsítve, hogy figura, te is megértsd ez a számonkérésetek kb olyan mintha a sarki húsboltba mennél be és osztanád ki a hentest a bolt berendezéseiről, arról hogy mit rak ki a kirakatba és hogy égve hagyja-e a lámpát ha elmegy ebédelni.. hm? {#emotions_dlg.farmer}

Ja Veroniq a kérdéseimet itt tettem fel.

FIGURA7878 -

2012.09.27. 22:22:09

www.miabonyunk.hu/cikkek/2012/09/19/Nem_epult_meg_a_beigert_ebedlo#kommentek_ide

...

ellike51 -

2012.09.27. 22:14:12

nem vagyok érintett, csak bütykölök Nektek...

Figura

anna -

2012.09.27. 21:35:49

Teljesen igazad van, egyet értek veled!))

anna

FIGURA7878 -

2012.09.27. 21:31:51

Azóta van ebből ekkora ügy csinálva mióta Veroniqa kisfia is oda jár.Előtte mindenki meg volt elégedve a körülményekkel,vagy legalább is elfogadta azt.

Ebédlő

anna -

2012.09.27. 20:50:57

Kedves Szülők!

Nem értem,hogy eddig elfogadták ezt az állapotot a szülők. Most szeptember elsejétől, hírtelen mindent meg szeretnétek változtatni. Több évig jó volt így, most mióta a Ti gyermeketek jár oda semmi nem felel meg. Nincs ebédlő, nincs parkoló......stb és még sorolhatnám.Ennyi mozgás nem árt a gyereknek. Sajnos nem csak erre nincs pénz, nagyon sok mindenre nincs. Szerintem kár háborogni, el kell fogadni a tényeket és kész!!!! Más gyermeke is járt ebbe az iskola egységben, mindegyik gyermek kibirta a sétát az ebédlőbe, tornaterembe.....stb.

Üdv: Egy Szülő


Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok