Mi Abonyunk - Milyen táborba menjen a gyerek? Először őt kell megkérdezni, mondják a szakemberek
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7076, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2019.11.19. 10:00

 

Bár a legtöbbször a szülőn és a pénztárcáján múlik, hogy hová megy a gyerek táborba, de a nyári táborok kiválasztásakor mindenekelőtt a delikvenst kell meginterjúvolni, és az igényeihez igazodva vele együtt dönteni – javasolják a szakértők.


Minden gyerek más és más. Amíg az egyik imádja, hogy egész nap sportolhat, a másik a háta közepére sem kívánja a testnevelésórákon kívüli mozgást. Néhány gyerek szeret napestig egyfajta tevékenységgel foglalkozni, más gyerekeket az köt le, ha minél több dologban kipróbálhatják magukat. A szakemberek szerint figyelembe kell venni többek között a gyerekünk hobbiját, kedvenc időtöltéseit, hogy kikkel érzi jól magát, s hogy igényli-e egyáltalán a táborozást.


Néhány szülő sokszor túlgondoskodó, ezért a gyereknek nehezen megy az elszakadás. Nincs ebben semmi meglepő – hívják fel a figyelmünket a szakemberek –, ezzel számolnunk kell. Sok tábor kínál csak napközbeni foglalkozást – a nap végén innen mindenki hazamegy, és a kedves, megszokott rutin szerint vacsorázik, alszik, és családi körben várja a következő tábori napot, hogy reggel a többi táborozóval ott folytassák, ahol az előző délután abbahagyták.


A szülőnek először azt kell felmérnie, hogy a gyermeke képes-e nélküle tölteni néhány napot és éjszakát. Ha igen, akkor bátran szemezgethet az ottalvós táborok között. A pszichológusok egybehangzó véleménye alapján biztonsággal tízéves kor felett ajánlott a táborozás, ám sok gyerek (főleg, ha a barátaikkal együtt kovácsolnak közös terveket a nyárra) már annyira önálló és szociálisan érett, hogy nyolc-kilenc évesen is készen áll eltölteni több napot vagy akár két-három hetet is csak a kortársaival. Azoknak, akik kevésbé nyitottak, a koruk vagy a habitusuk okán visszahúzódóbbak, az igényeikhez igazodó tábort javasolnak a szakemberek.


Fontos a mozgásigény ismerete is: nem mindegy, hogy valaki az alaptermészete miatt tűnik kevésbé aktívnak, vagy csak azért, mert még nem volt kellő sikerélménye a mozgásban. Egy tábor ezen nagy mértékben javíthat pozitív irányban.


A PEOPLE TEAM táboraiban a legkülönbözőbb igényű gyerekek is megtalálják a számukra legmegfelelőbb programot. Azoknak, akik szívesen játszanak inkább magukban – építenek, rendszereket alkotnak, alkatrészeket bütykölnek –, ott a robotépítő tábor – ebben elsajátíthatják a robotépítés alapjait, sőt! Azoknak, akik szeretnek szerepelni, a színház- és tánctábor a tökéletes választás. Az örökmozgók imádják a PEOPLE TEAM sporttáborait, ahol turnusonként öt-nyolc sportágba is belekóstolhatnak kedvük szerint.


A szakemberek azért is érvelnek a nyári táborok mellett, mert egy körültekintően kiválasztott programmal nemcsak élményeket szereznek a gyerekek, hanem fejlesztik a szociális képességeiket is. Nem beszélve arról, hogy egy angoltábor vagy egy médiatábor a tanulmányaikon is nagyot dobhat.
A lényeg a táborválasztásban mindenekelőtt a kommunikáció! A legfontosabb kérdésre csak a leendő táborozó tudja a választ: „Mit csinálnál legszívesebben nyáron?” Ez a kulcs. Ha ez megvan, innen már gyerekjáték jól összerakni a nyarat.
 

Közélet:
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Letölthető a Közeli Bolt mobil APP-ja!

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Óvakodj a hamis CBD termékektől - hogyan tudsz megbizonyosodni egy termék megbízhatóságáról?

Ford Focus ST - Kíméletes sportosság

Egyre több fiatal fertőződik meg koronavírussal

Strand étlap!

Ezek az ingyenes koronavírus-teszt feltételei

Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?

Újraindulnak a sulik, de a legkisebb tüneteket mutató gyerekeknek is otthon kell maradniuk

Figyelem! Munkalehetőség!

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok