Mi Abonyunk - Új testvérvárosa lesz Nagykőrösnek- Országos hírekben a csodaszép magyar kisváros
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7045, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2017.12.09. 20:56

 

A közép-olaszországi, földrengés sújtotta Tolentinóban szombat délután négy órakor avatták fel azt a templomot, amelynek helyreállítását Magyarország finanszírozta. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az ünnepségen tartott beszédében felidézte, hogy „micsoda meglepetés” volt a magyar kormány számára a Tolentinóból érkezett levél.

 

„Segíteni akartunk, úgy éreztük, hogy ez nekünk szólt” – mondta Balog Zoltán. A segítség meg is érkezett, Közép-Olaszországban a helyreállított templom az első középület, ami újranyitotta kapuit a pusztító földrengés után. Az M1 helyi tudósítója elmondta: a templom újranyitásával egy virrasztás is kezdődik Tolentinóban, hiszen szombaton van a Közép-Olaszországban nagy tiszteletben álló Loretói Szűz Mária ünnepe – tudósít a hirado.hu. A közeli oratóriumban gyülekeztek az Olaszország számos részéből érkező magyar zarándokok, akik együtt fognak imádkozni és ünnepelni, majd vasárnap átvonulnak a közeli Loreto városába, ahol tovább folytatódik a közös magyar találkozó. A templom újranyitása alkalmából szervezett ünnepségen Balog Zoltán mellett Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár is részt vett. A TEMPLOMAVATÁS KIÁLLÁS EURÓPAI KERESZTÉNY ÉRTÉKEINK MELLETT Európai gyökereinket tépik szét azzal, hogy templomokat zárnak be például Németországban, Hollandiában vagy Angliában.

 

A templomfelújítással felhívhatjuk a figyelmet erre a jelenségre és tiltakozhatunk ellene – ezt a helyszínen mondta Soltész Miklós az M1-nek. Az egyházügyi államtitkár hozzátette: a felújítás arra is lehetőséget teremt, hogy a magyarok is viszonozni tudják azt a segítséget, amit az elmúlt ezer évben Európa keresztény országaitól kapott. TÖRTÉNELMI NAP Az ünnepség keretében Nazzareno Marconi macerata-tolentinói püspök nyitotta meg a templom kapuját. Tolentino polgármestere úgy fogalmazott: ez egy történelmi nap Tolentino és Magyarország számára, Tolentino soha nem fogja elfelejteni a Magyarország nyújtotta segítséget. Az ünnepségen bejelentették, hogy Tolentino és Nagykőrös városa testvérkapcsolatot fog létesíteni, így a magyar-olasz szál tovább erősödik a jövőben is. - mti- 

Közélet:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Csakis a PURINA!

Még legalább két hétig tart a veszélyhelyzet

Tudta ezeket a pályázatfigyelő cégekről?

Pályázat vállalkozások részére

Las Vegas- bakancslistás hely

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

A kormány kedd délután nyújtja be a különleges jogrend visszavonásáról szóló törvényjavaslatot

Lesznek-e táborok és drágábbak lesznek-e?

JÖNNEK AZ ENYHÍTÉSEK MEGYÉNKBAN

Két tornyot épít a DIGI Abonyban

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok