Mi Abonyunk - Kétszeresére nő a ceglédi sportcsarnok :)
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7483, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2017.09.21. 15:31

 

Sportcsarnok: megduplázódik az alapterület

 

Prezentációval indult a képviselő-testület soros ülése csütörtökön. A Gál József Sportcsarnok modernizációját, bővítését tervező cég képviselői mutatták be az engedélyes terveket a képviselőknek. Elhangzott, hogy a megújuló és kibővülő csarnokban a tartószerkezetek kivételével mindent elbontanak, s a jelenlegi küzdőtér mellé egy munkacsarnok épül.

 


A jelenlegi 3 ezerről 4600 négyzetméterre nő az alapterület, de a hasznos alapterület a jelenleginek duplája lesz. A tervezés során kiemelt figyelmet kapott a Gubody park megóvása: a kibővített új csarnok ebben az irányban mindössze tíz méterrel lesz szélesebb a jelenleginél, a most is meglévő járdáig foglal el területet a közparkból.
A tervezők számára ezen felül feladat volt az is, hogy a rendelkezésre álló keretösszegen belül maradjon a fejlesztés. A jelenlegi adatok szerint az épület megújításának költsége 1 milliárd 248 millió forint, míg a külső közművekkel és Áfa-tételekkel együtt tartható a TAO-, a kormányzati- és az önkormányzati forrásból finanszírozott 1,6 milliárd forintos keretösszeg.
A legoptimálisabb esetben jövő év februárjában indulhat el a munka a sportcsarnokban.
Gazdasági döntések meghozatalával folytatódott az ülésnap. Előbb a gazdasági társaságok első félévi beszámolóit tárgyalták meg és fogadták el a képviselők, majd az önkormányzat hasonló időszaki gazdálkodásáról, pénzügyi helyzetéről szóló tájékoztatót is. Ebből kiderült, hogy az önkormányzat első félévi összesített bevétele 43 százalékot meghaladó mértékben teljesült, nincs kifizetetlen, rendezetlen számlája a helyhatóságnak. Az önkormányzat kötelező és önként vállalt feladatainak ellátása folyamatos, azok pénzügyi teljesítése határidőre megtörténik. A gazdasági témák sorát a 2017. évi költségvetés előirányzat-módosítása zárta.
Mint ismeretes a közétkeztetési feladatok ellátását szabályozó vállalkozói szerződések június 30-ával lejártak, amiért az önkormányzat a törvényi kötelezettségének eleget téve a gyermekétkeztetési feladatok ellátására közbeszerzési eljárást írt ki és folytatott le. Ezt az eljárást a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette. Az ügy a bíróságon folytatódik, de a városi oktatási, nevelési intézményekben az ellátást az önkormányzatnak ilyen helyzetben is biztosítania kell.
Az új közbeszerzési eljárás eredményes lefolytatásáig egyrészt a Bölcsődei és Védőnői Igazgatóság és a Dózsa György Kollégium – mint költségvetési szervek tekintetében – a Ceglédi Intézmények Gazdasági Hivatala által kötött közfeladat ellátási szereződés keretében oldja meg a feladatkörébe tartozó gyermekétkeztetést az önkormányzat, másrészt a többi intézmény tekintetében változatlanul a helyhatóság és a TS Gastro Kft-vel, valamint a TS. Gastro Central Kft-vel kötött vállalkozói szerződéssel biztosítja az ellátást. A hosszabbítást az alapszerződés teszi lehetővé.
A szolgáltatási díjak emelkedésével a kínált étel minőségének javulását reméli az önkormányzat, ám a képet árnyalja, hogy az áremeléssel is jóval a – megsemmisített közbeszerzési eljárás során megismert – piaci árak alatt maradnak a most kezdődött tanévben a díjak. Fontos megjegyezni, hogy a változás nem érinti a szülők által fizetett díjtételeket.
Az önkormányzat ingyenes közterület-foglalással és 1,2 millió forinttal támogatja a hétvégi I. Ceglédi Triál Bajnokságot. A nemzetközi hírű ceglédi bringás, Hege, azaz Hegedűs László Giunness-rekorder triál versenyző által megálmodott versenyből hagyományt teremtene, így egy nemzetközi viadal állandó helyszíne lehetne a jövőben a város. Szintén sporttámogatás: a VBW CEKK Cegléd női kosárlabda-csapatát működtető Gerje Sport Kft-t is 3 millió forintnyi támogatásba részesíti az önkormányzat. A csapat ismét európai kupaporondra lép, s ehhez kérik a város támogatását.
Az elárusítóhelyek számának növelése érdekében bővül a Belvárosi Piac a szomszédos önkormányzati ingatlan piacként való hasznosításával.
Az önkormányzat újból meghosszabbítja a volt Dózsa György laktanya ingyenes használatba adását az Alföldi Regionális Airsoft és Hagyományőrző Egyesületnek, akik tovább folytatják a nagy sikerű katonai szimulációs sportprogramjaikat.
A helyhatóság pontosítja a fizető parkolók előírásairól szóló önkormányzati rendeletének azon részét, amely az önkormányzat és szervei kijelölt alkalmazottainak munkavégzés céljából az ingyenes parkolást teszi lehetővé.
A Gobbi Hilda Színjátszó Alapítvány, mint a Patkós Irma Művészeti Iskola, Gimnázium Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola fenntartója az új tanévben is ingyenesen használhatja a Kossuth téren, az ügyészség is szolgáló épület rendezvénytermét.
Takáts László tájékoztatta a képviselőket arról, hogy lezárult az elmúlt évek egyik legnagyobb peres ügye a városnak. A volt VÁRVAG-ügyvezető, Petrényi Mihály összesen 112 millió forintos keresetét a másodfokú bíróság is elutasította.
A képviselő-testület további döntéseiről a cegled.hu oldalon tájékozódhat.
 

Közélet:
Cegléd   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Érkezik az első plusz egyheti nyugdíj

Mégsem lesz teljes a tűzijáték-tilalom szilveszterkor

Munka!

Rejtett hibák: Késik a Nyugati pályaudvar felújítása

Veszélyhelyzetben elmaradnak a választások, népszavazások

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

6 ok, hogy lefogyjunk. Vessük be a fogyókúra kellékeket!

Mire kell figyelni klímaszerelés előtt?

Ezt jelentette be Orbán Viktor ma

Ne hagyjuk ki ezt a 4 lépést, amikor gyerekszőnyeget választunk

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok