Mi Abonyunk - 1,6 milliárd a sportcsarnokra- CEGLÉDEN, sajnos nem Abonyban
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7514, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2017.04.27. 20:51

 

A képviselő-testület mai döntése szerint 1,6 milliárd forintból megújulhat a Gál József Sportcsarnok és munkacsarnokkal valamint bemelegítő-teremmel bővül az épülhet. A fejlesztési koncepció ötvözi a sportszakmai célokat, az önkormányzat teherbíró képességét és csökkenti a sportcsarnok kapacitásproblémáit.
Hosszas előkészítés, alapos tanulmány és kilenc lehetséges variáció kidolgozása előzte meg az előterjesztést. A sportcsarnok felújításának és bővítésének lehetősége vissza nem térő alkalom Ceglédnek, de a képviselő-testület ülésén ismét nagy hangsúlyt kapott az, amit a városvezetés korábban is kiemelt: az 500 millió forintos állami támogatásból, szakosztályi tao-támogatásból és önkormányzati hozzájárulásból megvalósuló beruházás - az álhírekkel ellentétben - még mindig csak előkészítő fázisban van és csak akkor indul a beruházás, ha a fenntarthatóság is biztosítottnak látszik. Nincs róla döntés – és a mai tárgyalási napon sem született róla döntés -, nincs még végleges terv, végleges tartalom, kivitelező és kezdési időpont sem, a koncepció kialakítása zajlik, amely a sportszakmai célokat és elvárásokat ötvözi a jelen piaci körülmények között ismert építőipari árakkal, a majdani fenntarthatósággal, valamint az önkormányzat teherbíró képességével.
A kialakult helyzet kapcsán az önkormányzat a megvalósíthatósági és az üzemeltetethetőségi feltételek vizsgálatára, valamint egy döntésmeghozó tanulmány elkészítésére független szakértőt bízott meg, akik kilenc lehetséges variációban gondolták át a sportcsarnok megújítását, kezdve a felújítás elhalasztásától egészen egy teljesen új, zöldmezős beruházásban megvalósuló sportcsarnok felépítéséig.
A képviselő-testület végül a gazdasági bizottság által is támogatott változatot fogadta el, amely a sportcsarnok felújítását és egy munkacsarnokkal való bővítését jelentheti kézilabda bemelegítő-teremmel és edzőteremmel.
A feltételes mód még mindig érvényes, hiszen a mostani döntés is csak a koncepció kijelöléséről szólt. Ez a változat 500 millió forintnyi állami támogatásból, tao-támogatásból, valamint az összköltségek 10 százalékát kitevő, 160 millió forintos önkormányzati önerőből nyerhet forrást. A határozatot a képviselő-testület egyhangú támogatással fogadta el.
A képviselő-testület elfogadta a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetőjének beszámolóját a közbiztonság helyzetéről. Ebben a Török Csaba kapitányságvezető kiemelte, jelentős mértékben csökkent a ceglédi járásban elkövetett és ismerté vált bűncselekmények száma és e csökkenés mellett emelkedett az eredményes eljárások száma és aránya. Az önkormányzatok visszajelzése alapján, az illetékességi területen élők biztonságosabbnak ítélik meg lakóhelyüket, mint korábban.
A Ceglédi Hivatásos Tűzoltó parancsnokság vezetőjének tavalyi évet értékelő beszámolóját is elfogadták a képviselők. Ebben Petrányi Sándor parancsnokság-vezető kiemelte, 2016-ban a korábbi évhez hasonló számú vonulást hajtottak végre, de míg tűzesetek tekintetében csökkent, addig műszaki mentést vizsgálva viszont nőtt a vonulások száma.
A Gazdasági Bizottság ülésén nem kapott támogatást, de a képviselő-testület ülésén módosítással elegendő támogató szavazatot kapott a város településrendezési eszközeinek részleges módosítása a Huszárlaktanya területére. Az ugyanis ? a szakma szabályai szerint ? egy egységként kezelte a területen kialakítandó Történelmi Emlékhely kialakíthatóságát és a LOM-FÉM Kft. tulajdonában álló terület módosítását.
Pályázati forráshoz önerőt biztosított az önkormányzat, amelynek sikere esetén megújulhat a Pesti út burkolatának városháza előtti része, valamint a Rákóczi út a Széchenyi útig.
Örömteli, hogy az önkormányzat pénzügyi helyzete továbbra is stabil. Az idei esztendő első negyedévének pénzügyi helyzetéről szóló tájékoztató szerint – hasonlóan a tavalyi záró, IV. negyedévhez – az önkormányzat az idei első negyedévet is tartozás nélkül zárta.
A polgármester az ülés elején életmentő plakettet adott át Palásti Tibornak, aki a közelmúltban életmentő beavatkozással segített egy bajba jutott emberen a Losonczi iskolában. Takáts László szintén az ülés elején bejelentette, hogy április 27-i időponttal a Ceglédi Termálfürdő Kft. ügyvezetője, Tótin Lóránt lemondott. A lemondás elfogadták, a volt ügyvezetőnek 1,4 millió forint prémiumot szavaztak meg, míg az elkövetkező egy éves időszakra a gazdasági társaság vezetésével Szűcs Ádámot bízta meg a képviselő-testület.
A képviselő-testület további döntéseiről a cegled.hu oldalon tájékozódhat.
 

Közélet:
Cegléd   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Érkezik az első plusz egyheti nyugdíj

Mégsem lesz teljes a tűzijáték-tilalom szilveszterkor

Munka!

Rejtett hibák: Késik a Nyugati pályaudvar felújítása

Veszélyhelyzetben elmaradnak a választások, népszavazások

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

6 ok, hogy lefogyjunk. Vessük be a fogyókúra kellékeket!

Mire kell figyelni klímaszerelés előtt?

Ezt jelentette be Orbán Viktor ma

Ne hagyjuk ki ezt a 4 lépést, amikor gyerekszőnyeget választunk

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok