Mi Abonyunk - 1,6 milliárd a sportcsarnokra- CEGLÉDEN, sajnos nem Abonyban
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8081, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2017.04.27. 20:51

 

A képviselő-testület mai döntése szerint 1,6 milliárd forintból megújulhat a Gál József Sportcsarnok és munkacsarnokkal valamint bemelegítő-teremmel bővül az épülhet. A fejlesztési koncepció ötvözi a sportszakmai célokat, az önkormányzat teherbíró képességét és csökkenti a sportcsarnok kapacitásproblémáit.
Hosszas előkészítés, alapos tanulmány és kilenc lehetséges variáció kidolgozása előzte meg az előterjesztést. A sportcsarnok felújításának és bővítésének lehetősége vissza nem térő alkalom Ceglédnek, de a képviselő-testület ülésén ismét nagy hangsúlyt kapott az, amit a városvezetés korábban is kiemelt: az 500 millió forintos állami támogatásból, szakosztályi tao-támogatásból és önkormányzati hozzájárulásból megvalósuló beruházás - az álhírekkel ellentétben - még mindig csak előkészítő fázisban van és csak akkor indul a beruházás, ha a fenntarthatóság is biztosítottnak látszik. Nincs róla döntés – és a mai tárgyalási napon sem született róla döntés -, nincs még végleges terv, végleges tartalom, kivitelező és kezdési időpont sem, a koncepció kialakítása zajlik, amely a sportszakmai célokat és elvárásokat ötvözi a jelen piaci körülmények között ismert építőipari árakkal, a majdani fenntarthatósággal, valamint az önkormányzat teherbíró képességével.
A kialakult helyzet kapcsán az önkormányzat a megvalósíthatósági és az üzemeltetethetőségi feltételek vizsgálatára, valamint egy döntésmeghozó tanulmány elkészítésére független szakértőt bízott meg, akik kilenc lehetséges variációban gondolták át a sportcsarnok megújítását, kezdve a felújítás elhalasztásától egészen egy teljesen új, zöldmezős beruházásban megvalósuló sportcsarnok felépítéséig.
A képviselő-testület végül a gazdasági bizottság által is támogatott változatot fogadta el, amely a sportcsarnok felújítását és egy munkacsarnokkal való bővítését jelentheti kézilabda bemelegítő-teremmel és edzőteremmel.
A feltételes mód még mindig érvényes, hiszen a mostani döntés is csak a koncepció kijelöléséről szólt. Ez a változat 500 millió forintnyi állami támogatásból, tao-támogatásból, valamint az összköltségek 10 százalékát kitevő, 160 millió forintos önkormányzati önerőből nyerhet forrást. A határozatot a képviselő-testület egyhangú támogatással fogadta el.
A képviselő-testület elfogadta a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetőjének beszámolóját a közbiztonság helyzetéről. Ebben a Török Csaba kapitányságvezető kiemelte, jelentős mértékben csökkent a ceglédi járásban elkövetett és ismerté vált bűncselekmények száma és e csökkenés mellett emelkedett az eredményes eljárások száma és aránya. Az önkormányzatok visszajelzése alapján, az illetékességi területen élők biztonságosabbnak ítélik meg lakóhelyüket, mint korábban.
A Ceglédi Hivatásos Tűzoltó parancsnokság vezetőjének tavalyi évet értékelő beszámolóját is elfogadták a képviselők. Ebben Petrányi Sándor parancsnokság-vezető kiemelte, 2016-ban a korábbi évhez hasonló számú vonulást hajtottak végre, de míg tűzesetek tekintetében csökkent, addig műszaki mentést vizsgálva viszont nőtt a vonulások száma.
A Gazdasági Bizottság ülésén nem kapott támogatást, de a képviselő-testület ülésén módosítással elegendő támogató szavazatot kapott a város településrendezési eszközeinek részleges módosítása a Huszárlaktanya területére. Az ugyanis ? a szakma szabályai szerint ? egy egységként kezelte a területen kialakítandó Történelmi Emlékhely kialakíthatóságát és a LOM-FÉM Kft. tulajdonában álló terület módosítását.
Pályázati forráshoz önerőt biztosított az önkormányzat, amelynek sikere esetén megújulhat a Pesti út burkolatának városháza előtti része, valamint a Rákóczi út a Széchenyi útig.
Örömteli, hogy az önkormányzat pénzügyi helyzete továbbra is stabil. Az idei esztendő első negyedévének pénzügyi helyzetéről szóló tájékoztató szerint – hasonlóan a tavalyi záró, IV. negyedévhez – az önkormányzat az idei első negyedévet is tartozás nélkül zárta.
A polgármester az ülés elején életmentő plakettet adott át Palásti Tibornak, aki a közelmúltban életmentő beavatkozással segített egy bajba jutott emberen a Losonczi iskolában. Takáts László szintén az ülés elején bejelentette, hogy április 27-i időponttal a Ceglédi Termálfürdő Kft. ügyvezetője, Tótin Lóránt lemondott. A lemondás elfogadták, a volt ügyvezetőnek 1,4 millió forint prémiumot szavaztak meg, míg az elkövetkező egy éves időszakra a gazdasági társaság vezetésével Szűcs Ádámot bízta meg a képviselő-testület.
A képviselő-testület további döntéseiről a cegled.hu oldalon tájékozódhat.
 

Közélet:
Cegléd   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?

Chili Parádé Abonyban

Értékőr: 45 éve hunyt el Cselényi József Abony Város posztumusz díszpolgára

Meseterápia

Kinizsi színházi előadás

Nagyszabású kúriafelújítási program Abonyban

Pecsenye Parádé eredmények

Moziklub

Versek a cipősdobozban

Kipp Kopp koncert

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön kit támogatna polgármester-jelöltként?
   
 Pető Zsolt 
 Dr. Egedy Zsolt 
 Valaki más 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok