Mi Abonyunk - Válaszol a KÖZÚT az illegális szemeteléssel kapcsolatban
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7046, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2016.09.13. 13:36

 

Velkei Lilla a Magyar Közút Nonprofit Zrt kommunikációs osztályvezetője válaszolt levelemre, melyben a négyes főút melletti illegális szemeteléssel kapcsolatban kérdeztem. Korábbi cikkünk IDE kattintva olvasható.

Íme a szóvivő válasza:

Társaságunk éves szinten jelentős összeget fordít az illegálisan elhelyezett hulladékok összegyűjtésére és elszállítására. Kapacitásunk azonban véges, nem tudjuk mindenhonnan elszállíttatni a nem üzemszerű használat során keletkező szemetet. Megpróbáljuk megakadályozni az illegális szemétlerakatok kialakulását, sajnos kevés sikerrel, állandóan szélmalomharcot vívunk a szemetelőkkel és az illegális szemétlerakatokkal annak ellenére, hogy az illegális hulladék elhelyezése az utak mentén tilos.

 


A főutak mentén lévő parkolóhelyek jelentős mértékben vonzzák az illegális hulladéklerakókat. Sok éves tapasztalatunk az, hogy nem célszerű ezekre a helyekre hulladékgyűjtő konténereket kihelyezni, mert megnövekszik a települési és egyéb hulladék lerakásának aránya, amely hulladéklerakóba történő elszállíttatása igen komoly anyagi vonzattal jár. Az illegális szemetelők hajlamosak azt feltételezni, hogy az így elhagyott hulladékaik lerakásának ez az egyetlen szabályos módja, velük szemben azonban nincsen bevethető büntetőjogi eszközünk, egyéb szankciónk sem.

Társaságunk az alap útüzemeltetési feladatokra kap költségvetési forrásokat. Mérnökségeink kapacitásuk függvényében ugyan mindent megtesznek a probléma kezelésére, de szeretnénk hangsúlyozni, hogy a közutak kezelőjének elsődlegesen nem az illegális hulladék lerakatok felszámolása a feladata. Minden évben előre meghatározott költségkeretből kell gazdálkodnunk, ezért meg kell találnunk azt az optimumot, amelyet az egyes feladatcsoportokra költeni tudunk a közlekedők kiszolgálása érdekében.

Az Ön által jelzett probléma (képes beszámolóval igazolt) ismert területileg illetékes mérnökségünk előtt, azonban a fenn megfogalmazottak általános érvénnyel igazak Ceglédi mérnökségünk tevékenységi körére is. A hivatkozott helyszín vonatkozásában az alábbi információkat tudjuk Önnel megosztani:
− az illegális szeméttel felhalmozott terület kezelői jog szerint társaságunkat érinti;
− a hulladékok elszállításáról, lerakóhelyi deponálásáról mérnökségünk a kapacitásai függvényében gondoskodik;
− társaságunk megvizsgálja azon lehetőségeket, amellyel az illegális szemetelést folytató polgárok magatartását befolyásolhatja.

Az utóbbi gondolatot folytatva határozott szándékunk, hogy a területet láthatóvá tegyük a fás-bokros területek irtásával, ezzel is megszüntetve a terület forgalomtól elfedett jellegét. Bízunk abban, hogy a főúton haladó nagyszámú utazóközösség rendelkezik olyan visszatartó erővel, mely az illegálisan szemetelőket elriasztja az eddigi ténykedésüktől.
A beavatkozást követően mérnökségünk útellenőr szolgálata által figyelmet fordítunk a helyszín monitorozására, az elvégzett munkák eredményességének nyomon követésére.

 

Közélet:
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Csakis a PURINA!

Rendőrségi védelmet is kaphatnának a tanárok egy új javaslat szerint

A kormány kedd délután nyújtja be a különleges jogrend visszavonásáról szóló törvényjavaslatot

Lesznek-e táborok és drágábbak lesznek-e?

JÖNNEK AZ ENYHÍTÉSEK MEGYÉNKBAN

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

Még legalább két hétig tart a veszélyhelyzet

Tudta ezeket a pályázatfigyelő cégekről?

Pályázat vállalkozások részére

Las Vegas- bakancslistás hely

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön szerint milyen az abonyi városi kommunikáció?
   
 Kiváló, tudunk mindenről, köszönjük 
 Egész jónak tartom..... 
 Nem jó, semmiről sem tudunk 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső





Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok