Mi Abonyunk - Kis somogyis diák nagy- nagy sikere- Szeretettel, profi módszerekkel
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 8083, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2016.08.25. 19:30

 

Mindig öröm számomra, ha abonyi diákok sikereiről számolhatok be. A Somogyi iskola tanulóinak elért eredményei pedig különösen jóleső érzéssel töltenek el, hiszen mindhárom gyermekem ezen oktatási intézmény tanulója volt, ahol tudásukat megalapozták, és ennek köszönhetően biztos alapokkal indulhattak tovább. Most megint egy igen szép siker született, mely azért is kiemelkedő, mert az első osztályos gyerekeknek a legnehezebb a helyzetük, amikor szeretnék megmérettetni magukat az országos mezőnyben. Ők még nem rendelkeznek megfelő tapasztalatokkal, rutinnal, és a versenyláz a legnagyobb tudást is megzavarhatja. Most nem így történt. Halasiné Tóth Katalin tanítónő egyik kisdiákja remek országos eredményt ért el. Boldogan, mosolyogva mesélnek, Ő, a gyermek és az anyuka.

 

 

Megtudtam, hogy Berkó Barnabás maga döntötte el, hogy ebbe az iskolába szeretne járni, Kati néni és Dobozyné Marika osztályába. Az óvoda is már jó, biztos alapokat adott a kisfiúnak, hiszen már ott is sokat foglalkoztak a gyerekekkel. A szülők ezért hálásak Szabó Krisztinának és Vargáné Kengyel Gabriellának is. „ Olyan értékrendet közvetített az óvoda, amellyel én is maximális egyet értettem.Az iskolaválasztásnál nagyon fontos volt, hogy Barninak szimpatikus volt Katika és Marika néni, így M tagozatra jöttünk. Októberben a hirdetőtáblán láttam meg a lehetőséget, mely szerint versenyezhetnek is a gyerekek. Kati néni javaslatára, aki bízott Barniban, az ő munkájában ,gondoltam, hogy nekünk is ideje belevágni, még akkor is, ha ezek fizetős versenyek voltak. A kisfiam már tudott olvasni, mikor iskolába jött, így nem okozott nagy gondot neki szerencsére a szövegértés. Erre nagy szükség van a matematika feladványok értelmezésénél is. Barni angolul is tud már, és anyanyelvből is kiváló. Januárban a kis nyelvész versenyen jártunk, megnyerte a kisfiam az iskolai fordulót, és a megyei döntőben is első lett. „ - meséli büszkén az anyuka. Majd ezt követően a Bendegúz verseny Anyanyelv megyei fordulóját is megnyerte és így újabb országos versenyen vett részt. A kis Nyelvész országos fordulójában 17. helyen végzett számos versenyző közül, míg a Bendegúz Nyelvész Tudásbajnokság országos versenyén sikeresebben vette az akadályt.

 

 

A sok- sok oklevél, amit hoztak, és büszkén mutatnak, szinte beteríti a hatalmas asztalt, ahol beszélgetünk. Megtudtam, hogy azért voltak kisebb- nagyobb kudarcok is, a megnyert versenyek mellett. A legnagyobb verseny előtt a kisfiú megbetegedett, a család jelszava azonban a következő: „ Egy Berkó soha nem adja fel „. Így is lett, 10 nap betegség után az utolsó pillanatra jött rendbe a gyermek, aki immár elmondhatja magáról, hogy a XVII. Nyelvész Tudásbajnokságon, Szegeden, az országos döntőben a 6. helyen végzett. Ezred pontokon múlt csupán minden, az első helyezettnek 15, míg neki, aki 6. lett, 14 pontja volt. A sok gyakorlás még akkor is meghozta gyümölcsét, ha közben lázas beteg volt.

 

 

„ Nagyon szereti csinálni, elfáradt, de nem adta fel, ha lement a láza, jött a gyakorlás. Most már azt mondom, nagyon megérte, büszke vagyok a kisfiamra. „ - mondja az anyuka, aki hozzáteszi még, hogy a legjobb döntést hozták meg, amikor ide, a Somogyi iskolába, ebbe az osztályba adták a gyermeket. „ Itt valóban tehetséggondozás folyik, meglátták benne a tehetséget. „ - meséli Erika, az anya. Kati nénitől megtudtam, hogy másodikos feladatlapokkal készültek. Sok gyakorlás és munka van mögötte. A tanítási óra után az iskolában maradva gyakoroltak , jó hangulatban, fáradtságot nem kímélve. Szólásokat, népszokásokat, népi hagyományokat kell ismerni mindehhez.

 

 

Barnabás mosolyogva meséli, hogy neki vannak rövid és hosszú távú céljai is. Bizony, ő gazda és állatorvos szeretne lenni. Már egy ilyen névjegykártyát is készített magának, amin szerepel a doktor előtag is. A szülők pedig igyekeznek mindent megtenni és megadni a kisfiúnak annak érdekében, hogy tervei, álmai valóra váljanak. Közben mosolygok, valami azt súgja, hogy Barni tényleg gazda és állatorvos lesz. Bízom benne, hogy erről is, és majd a későbbi szép eredményeiről is lesz lehetőségem beszámolni.

 

 

Berkóné Kővágó Erika: „ Ezúton szeretnénk megköszönni Kati néninek áldozatos munkáját, és köszönjük azt az értéket, tudást és szeretetet, támogatást, amelyet  Barninak adott. Hálásak vagyunk, hogy olyan úton vezeti és kíséri végig, amely értékkel és elvekkel van kikövezve."


 
Lejegyezte: Lőrinczy Veronika
 

Oktatás:
Somogyi   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

A pedagógusnap margójára

Biztonságos lesz az érettségi lebonyolítása

Mesebeli várak és kincses bányavárosok a Felvidéken - Itt jártak a somogyisok

A csoda folyatódott: 52. évfordulós osztálytalálkozón ünnepelte az osztály Katona Csöpi néni 90 szülinapját

Így épül a kézilabda pálya a Gyulai suliban

Búcsúzik a gimnázium igazgatónője

Augusztus végén érkeznek a szeptemberi családtámogatások

2,5 milliárd forintot kapnak hangszervásárlásra a zeneiskolák

Megint parkolj hülyén

A gyógypedagógus hiány ellen küzdenek Abony térségében

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Ön melyik képviselőjelöltre szavazna az 8-as választókerületben?
   
 Tóthné Somodi Ildikó VFE 
 Dr. Egedy Zsolt Mihály Független 
 Sáfránné Baranyi Beatrix Fidesz- KDNP 
   
Eredmény
Programok

Miért kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ápoljuk cipőinket?

Nincs kiábrándítóbb, mint egy koszos, igénytelen, ápolatlan cipő, akkor is, ...

Milyen hatással van az új NAV törvény az ERP rendszerekre?

Magyarországon időről időre módosulnak az adótörvények, ezzel aligha mondtunk újat. ...

Milyen tápot válassz a kölyökkutyádnak?

  Egy kiskutya rengeteg örömet tud hozni egy család ...

Hogyan lehet hatásos marketingszöveget írni?

Míg bő húsz évvel ezelőtt elég volt a termék néhány előnyét, esetleg az árát kiemelni egy-egy szórólapon, ma már merőben más a helyzet. Egyrészt több helyre kell szöveges tartalmat gyártanod, másrészt a nagy zaj miatt különösen frappánsan kell megfogalmazni a mondandódat, ha azt szeretnéd, hogy az olvasóból konverzió legyen.

Így telepítsük a csepegtető szalagot!

  A csepegtető öntözésnek köszönhetően nagyon sokat spórolhatunk a ...

Egy modern mennyezeti LED lámpa a te otthonodból is hiányzik

A modern mennyezeti LED lámpa napjainkban már a legtöbb otthonban fellelhető. Sokan gondolták úgy, hogy a régi, energiapazarló fényforrásokat lecserélik korszerűbbre, és megreformálják a világításrendszerüket. És te? Közéjük tartozol?

Korszerű implantációs eljárás csontpótlás nélkül

A csontpótlásos kezelés egy komplex, költséges folyamat, érthető, hogy sokan miért nem szeretnének belevágni. Szerencsére a modern fogászati fejlesztések lehetővé tették, hogy számukra is adott legyen egy optimális megoldás, egy speciális implantátumos technika.

Vizelettartási gondok megoldására ajánlott a lézerkezelés

 

A nőket érintő egyik nagyon érzékeny témakörről van szó, amelyet más területekhez hasonlóan a hölgyek szeretnek magukba fojtani. Nem beszélnek róla, pedig ha beszélnének, rájönnének, hogy rengeteg sorstársuk van, aki hasonló panaszokkal küzd, és egyáltalán nem kor függvénye az, hogy valakinek van vagy nincs vizelettartási problémája.

 

 


Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok