Mi Abonyunk - Szolnokon a miniszterelnök avatta az új stadiont
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7970, belépett felhasználók: 0.

veroniq - 2016.04.09. 16:53

 

Csaknem négy év munka után ünnepélyesen átadták az újjáépített Tiszaligeti Stadiont szombaton Szolnokon, a megnyitón a miniszterelnök is részt vett. Orbán Viktor avató beszédében elmondta: a komplex stadionfejlesztési program összköltsége több mint 2 milliárd forint volt, amelyből a stadion építése 1,2 milliárd forintot tett ki. Ebből a klub, a Szolnoki MÁV Utánpótlás FC Kft. mintegy 600 millió forintot teremtett elő, a többit a tao-rendszerből - a társasági adóból befolyó forrásból - biztosították, az állam pedig 400 millió forinttal támogatta a beruházást a nemzeti stadionfejlesztési program keretében.

A miniszterelnök a kormány nevében köszönetét fejezte ki a szolnoki vállalkozóknak, akik "megtették, amit megkövetelt a haza".

Orbán Viktor felidézte, hogy a megújult stadion helyén korábban az "országot megviselő szocializmus maradványa" volt látható - betontörmelékek, elhagyatottság, pénztelenség, gyakran gondatlanság bizonyítékai -, mindezen sikerült a városnak túllépnie. Emlékeztetett: az elmúlt három évben 15 milliárd forintból fejlődött Szolnok egészségügye, épül a Budapestet Szolnokkal összekötő négysávos autóút is, amely 1989-ben a helyi Fidesz-csoport megalakulásakor került először a programpontok közé.

 

 

 Szolnoknak "van gazdája", azon városok közé tartozik, amelyekben rendben vannak a közösségi terek, a templomok, a kórházak, a városháza, a temető, a sportpályák, az uszoda, a csarnok - fogalmazott. A polgárok szeretik, törődnek vele, olyan vezetőket választanak, akik sajátjuknak érzik a város gondjait és bajait. A miniszterelnök gratulált Szolnoknak az elmúlt időszakban elért fejlődéshez, felidézve, hogy a 2000-es évek elején a sportcsarnok újult meg, a közelmúltban pedig megépült az új uszoda és a vízilabda-aréna.

Orbán Viktor azt mondta: "nem elegendő álmodozni, tudni kell, miben vagyunk jók"; a magyar nemzet nemcsak a tudományokban, művészetekben jeleskedik, hanem a sportban elért eredményeire is büszke lehet.

A mindennapos testnevelés bevezetése óta jelentősen megnőtt az egészségükkel többet törődő gyermekek és családok száma. Az egészség megóvása a megelőzésnél kezdődik, és "ha azt akarjuk, hogy erős, jó jellemű fiataljai legyenek hazánknak, akkor költeni kell a sportra" - hangsúlyozta.

A magyarok világklasszis sportolókkal büszkélkedhetnek, "miért kellene ennél kevesebbel beérnünk a jövőben?"- tette fel a kérdést Orbán Viktor. Az újabb tehetségek felfedezéséhez esélyt és lehetőséget kell adni minden fiatalnak, bárhol éljen is, ehhez pedig létesítmények, tanárok, nevelők és edzők kellenek - mondta.

Taps fogadta a miniszterelnök bejelentését, hogy ha egy újabb műfüves pályának helyet találnának a helyiek és a kezdeményezés mellé állnának, a kormány támogatná az elképzelést. "Ha mi magyarok hajlandóak vagyunk félretenni az ellentéteinket, elővenni a jobbik énünket, együttműködni, akkor világraszóló eredményeket érhetünk el" - zárta ünnepi beszédét a miniszterelnök.

Berzi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) alelnöke elmondta: Magyarországon a Tiszaligeti Stadion az első azon felújított és újonnan épülő stadionok sorában, amelyek a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében és a tao-program jóvoltából épülnek.

 A szalagátvágás után bemutatót tartottak a Szolnok utánpótlás-játékosai, 13 órakor pedig elkezdődött a Szolnoki MÁV FC-Vác FC NB II-es bajnoki mérkőzés az újjáépített stadionban.

Az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint a Tiszaligeti Stadion 1974. december 4-ei átadása után 1988. június 14-én ott rendezték a Magyar Népköztársasági Kupa döntőjét, amelyet a Békéscsaba Előre és a Budapesti Honvéd játszott. 2006. augusztus 19-én az FTC vendégjátékára (NB II-es meccsen) mintegy tízezer néző volt kíváncsi, ennél többen bajnoki mérkőzést nem tekintettek meg a stadionban.

Az idő múlásával egyre rosszabb állapotba került a létesítmény, az átépítési munkálatok 2012 nyarán kezdődtek. 2012-13-ban került sor a stadion centerpálya építésére és fűtésének kiépítésére, elkészült a stadion világítása, a transzformátorállomás, egy 24 négyzetméteres eredményjelző, megépült a külső kerítés is. 2013-14-ben elbontották az északi, keleti és déli lelátókat, 2014-15-ben a főépületet. Utóbbi helyére új főépület került, kialakították a belső parkolókat, és elbontották a nyugati lelátót is. 2015-16-ban kezdődött a lelátók építése, létesítettek egy termálkutat és a hozzá kapcsolódó fűtési rendszereket is kialakították. A fűtést és a világítást zöldenergiával biztosítják. A munkálatok befejezése után a Tiszaligeti Stadion 3437 embert képes befogadni - írták.

MTI
 

Közélet:
 1 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

Megnyitott a Stelázsi! Környezetkímélő és abonyi!

Jótékony fodrászat: Nekik gyűjtenek

A járvány miatt már a lakásfelújítás is online zajlik

Hogyan csökkenthetjük a kiadásainkat, ha padlófűtésre váltunk?

Természetes fájdalomcsökkentő készítmények, amelyek kevésbé ismertek

Jótékony fodrászat: 347.000 forint lett az eredménye

Már nem a négyes a legdurvább halálút

Tanfolyamok folyamatosan

Tanácsot adunk, hogyan vásárolj bútorokat az interneten

Kerti grill és partisátor nem hiányozhat egyetlen kertből sem

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!
Oráli_Mementó!

gykiss57 -

2016.04.10. 11:45:25

Ez is az Oráli elmebaj mementója leszen!


Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok