Mi Abonyunk - Rogán: Készül a javaslat a déli határ lezárására
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7571, belépett felhasználók: 0.

admin - 2015.06.08. 12:14

 

Javaslatot készít Magyarország déli határának törvényi eszközökkel való lezárására a Fidesz frakciója – mondta június 7-én Rogán Antal, a képviselőcsoport vezetője. Kovács Zoltán kormányszóvivő megerősítette, az eddig visszaküldött több mint 200 ezer bevándorlási konzultációs kérdőívből kiderült, a nagy többség határozottabb, keményebb fellépést vár Magyarországtól és az Európai Uniótól.

 

A Fidesz-frakció arra készül, hogy javaslatot tegyen Magyarország déli határának törvényi eszközökkel való lezárására – mondta Rogán Antal, a Fidesz képviselőcsoport vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Rogán közölte: terveik szerint törvényt alkotnának arról, hogy akik biztonságos tranzitországból jönnek Magyarországra, azok semmiképpen ne igényelhessenek politikai menedékjogot. Azokra vonatkozna ez a jogszabály, akik például Szíriában még veszélyben voltak, de eljöttek onnan, áthaladtak Görögországon, majd megérkeztek Szerbiába vagy egy másik balkáni államba, ahol semmi nem fenyegeti az életüket.

 

A kormánypárti javaslat összhangban áll azzal az általános véleménnyel, amely az eddig visszaküldött és feldolgozott több mint 200 ezer bevándorlási konzultációs kérdőívből kiderült. A nagy többség ugyanis határozottabb, keményebb fellépést vár Magyarországtól és az Európai Uniótól bevándorlásügyben – erősítette meg lapunk korábbi információit Kovács Zoltán kormányszóvivő. Közölte: a válaszadók 90 százaléka támogatja, hogy szigorúbb legyen a szabályozás a Magyarországra illegálisan érkező bevándorlókkal kapcsolatban mind az őrizetbe vételt, mind a visszafordítást illetően.

 

A terrorizmussal kapcsolatos kérdésekre adott válaszokról Kovács Zoltán elmondta: a válaszadók kétharmada gondolja úgy, hogy a jelenlegi brüsszeli szabályozás miatt az illegális migráció kapcsán növekszik hazánk terrorfenyegetettsége. Magyarország déli határának lehetséges lezárásáról a kormányszóvivő úgy fogalmazott: a kormánynak fel kell készülni a legrosszabbra is, hozzátéve, hogy az unióban szoktak élni a határőrizet visszaállításának jogával. 'A magyar kormánynak minden lehetőséget meg kell vizsgálnia' – közölte.

 

'A határőrizet az Európai Unióban nemzeti, tagállami hatáskörben van, a határ lezárása pedig az EU történetében nem példa nélküli' – mondta a Napi Gazdaságnak Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. A szakember emlékeztetett: néhány éve Franciaország úgy próbálta megállítani az Olaszországból korlátlanul érkező bevándorlókat és menekülteket, hogy lezárta a francia–olasz határt, és több, menekültekkel teli vonatot is visszafordított Olaszországba. Hozzáfűzte: a bolgárok nemrég falat építettek, hogy útját állják a Törökország felől érkező ázsiai emberáradatnak, a spanyolok pedig az észak-afrikai enklávékat, a marokkói tengerparton fekvő Ceutát és Melillát kerítették körül szögesdróttal az afrikai menekültek feltartóztatására.  

 

 Forrás: orientpress.hu

Közélet:
FIDESZ   
 0 Hozzászólás   

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ajánlott cikkek:

Dolgoztasson Ön is a Niki Bau- Trans-sal!

Abonyi lakáspiac: a megyei átlagár alatt vannak a négyzetméterárak

A PER: első felvonás

Szőnyeg nagykereskedés webáruház indult

INNOVEN CATERING- Csodálatos rendezvényi vendéglátás

MUNKA

Mit tegyek? Megszűnt a munkahelyem!

Hogyan használjuk a szőnyeget, hogy a szoba nagyobbnak tűnjön?

Érkezik az első plusz egyheti nyugdíj

Mégsem lesz teljes a tűzijáték-tilalom szilveszterkor

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek milyen tapasztalatai vannak az abonyi orvosi ügyelet működésével kapcsolatban?
   
 Nagyon jó 
 Is- is 
 Nagyon rossz 
 Nincsenek tapasztalataim 
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok