Mi Abonyunk - Rogán: Készül a javaslat a déli határ lezárására
Hírcsatornák:        
Regisztrált tagjaink: 7980, belépett felhasználók: 0.

admin - 2015.06.08. 12:14

 

Javaslatot készít Magyarország déli határának törvényi eszközökkel való lezárására a Fidesz frakciója – mondta június 7-én Rogán Antal, a képviselőcsoport vezetője. Kovács Zoltán kormányszóvivő megerősítette, az eddig visszaküldött több mint 200 ezer bevándorlási konzultációs kérdőívből kiderült, a nagy többség határozottabb, keményebb fellépést vár Magyarországtól és az Európai Uniótól.

 

A Fidesz-frakció arra készül, hogy javaslatot tegyen Magyarország déli határának törvényi eszközökkel való lezárására – mondta Rogán Antal, a Fidesz képviselőcsoport vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Rogán közölte: terveik szerint törvényt alkotnának arról, hogy akik biztonságos tranzitországból jönnek Magyarországra, azok semmiképpen ne igényelhessenek politikai menedékjogot. Azokra vonatkozna ez a jogszabály, akik például Szíriában még veszélyben voltak, de eljöttek onnan, áthaladtak Görögországon, majd megérkeztek Szerbiába vagy egy másik balkáni államba, ahol semmi nem fenyegeti az életüket.

 

A kormánypárti javaslat összhangban áll azzal az általános véleménnyel, amely az eddig visszaküldött és feldolgozott több mint 200 ezer bevándorlási konzultációs kérdőívből kiderült. A nagy többség ugyanis határozottabb, keményebb fellépést vár Magyarországtól és az Európai Uniótól bevándorlásügyben – erősítette meg lapunk korábbi információit Kovács Zoltán kormányszóvivő. Közölte: a válaszadók 90 százaléka támogatja, hogy szigorúbb legyen a szabályozás a Magyarországra illegálisan érkező bevándorlókkal kapcsolatban mind az őrizetbe vételt, mind a visszafordítást illetően.

 

A terrorizmussal kapcsolatos kérdésekre adott válaszokról Kovács Zoltán elmondta: a válaszadók kétharmada gondolja úgy, hogy a jelenlegi brüsszeli szabályozás miatt az illegális migráció kapcsán növekszik hazánk terrorfenyegetettsége. Magyarország déli határának lehetséges lezárásáról a kormányszóvivő úgy fogalmazott: a kormánynak fel kell készülni a legrosszabbra is, hozzátéve, hogy az unióban szoktak élni a határőrizet visszaállításának jogával. 'A magyar kormánynak minden lehetőséget meg kell vizsgálnia' – közölte.

 

'A határőrizet az Európai Unióban nemzeti, tagállami hatáskörben van, a határ lezárása pedig az EU történetében nem példa nélküli' – mondta a Napi Gazdaságnak Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. A szakember emlékeztetett: néhány éve Franciaország úgy próbálta megállítani az Olaszországból korlátlanul érkező bevándorlókat és menekülteket, hogy lezárta a francia–olasz határt, és több, menekültekkel teli vonatot is visszafordított Olaszországba. Hozzáfűzte: a bolgárok nemrég falat építettek, hogy útját állják a Törökország felől érkező ázsiai emberáradatnak, a spanyolok pedig az észak-afrikai enklávékat, a marokkói tengerparton fekvő Ceutát és Melillát kerítették körül szögesdróttal az afrikai menekültek feltartóztatására.  

 

 Forrás: orientpress.hu

Közélet:
FIDESZ   
 0 Hozzászólás   
Ajánlott cikkek:

NAV: Célszerű minél előbb nyilatkozni az SZJA kedvezményekről

Elkészült Magyarország kóbor állat rendelete

Jótékony fodrászat: 347.000 forint lett az eredménye

Már nem a négyes a legdurvább halálút

A járvány miatt már a lakásfelújítás is online zajlik

A választás másik nagy nyertese

Megnyitott a Stelázsi! Környezetkímélő és abonyi!

Jótékony fodrászat: Nekik gyűjtenek

Tárt kapus program

Tanfolyamok folyamatosan

 

Kommentek

Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Szavazás
Önnek van már védettségi igazolványa?
   
 Van, mert beoltattam magam 
 Van, mert átestem a COVID-on 
 Beoltattam magam, de még nem kaptam meg 
 Nincs, mert még nem oltattam be magam 
 Nincs, és nem is akarom, hogy legyen!  
   
Eredmény

Apróhirdetések
Dr. Kostyán Andor rendelőintézet elérhetőségeihez és rendelési idejéhez kattints IDE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés
Felhasználó név:
Jelszó:
Regisztrálás
Üzenőfal
Abonyi rendőrjárőr 24 órás elérhetősége:
(30)277-3185
.

Üzenet íráshoz jelentkezz be! Előzmények

Belépett felhasználók
Menetrendek
Programkereső

Facebook
© 2010 MiAbonyunk Safe Kft., 2740., Abony, Antos János út 20. - 30/9-670-313
|
IMPRESSZUM
|
Szerzői jogok